Abia ce isprvi USL-ul rezolvarea tuturor problemelor Romniei lsate de greaua moștenire a PDL cși-a luat n obiectiv teme de geopolitic la scar planetarși alte continente de rezolvat. Pentru nceputAfrica. Acum vreo dou sptmni au aprut ceva probleme pe acolo. Au srit la btaie niște tuaregi, adic cei care au dat nume unei mrci de automobil de lux (care poate fi vzut mai ales n curtea sediului central a PSD-ului).

Chestia asta cu tuaregii l-a inflamat tare de tot pe Corlțean, un dandy cu apucturi belicoase. Pus pe fapte mari Corlțean a anunțat deja c Romnia va interveni nMali, acolo unde-i chestia cu tuaregii (care n-au vzut n viața lor vreun VW Touareg, c la ei nc se triește prin copaci). Noua generație a PSD – nepoțeii criminalului cu minile roșii de snge – este una cu totul aparte pentru mediul politic romnesc, nu doar din cauz c le plac mașinile, de preferinț din astea mai mișto, gen Touareg.
Plecați din blockstartul politicii cu suportul semnificativ al lui Adrian Nstase, care i-a impins bine de tot din spate, alde Ponta,Șova, Corlțean, Negoiț, etc s-au remarcatși printr-un stil anume al apariției publiceși printr-un look socialist deosebit. Ei se pomdeaz, se cnesc, și ngrijesc unghiuțele, sunt gigea ce mai, aproape ca niște fetițe. Ei ns nu sunt chiar fetițe, deși att Ponta ctși Corlțean au o conformație similar, mai exact au forme ușor feminine datorit bazinului mai lat ceea ce i face s arate din spate, (unde dup cum am precizat s-a aflat mai mereu mentorul lor), cumva asemntori reprezentrilor primitive neolitice ale feminitții, tip amfor.

Ce-i lipsește metrosexualului Corlțean? Tichia de mrgritar dinMali
Un jurnalist britanic, Mark Simpson, este cel care a inventat termenul de metrosexualitate, pentru cei ca Ponta,Șova, Corlțeanu, termen ce se refer la o subcultur a brbaților care au un simțestetic puternicși sunt preocupați de aparența lor. Astfel de barbati, precum femeile, petrec zile in sir prin magazine, intra in „beauty shop“ de cate ori au ocazia, nu uita sa treaca pe la sala saptamanal, au grija ce si cum mananca, merg la cosmetica, la solar, se penseaza, se epileaza, au grija ca tunsoarea lor sa fie mereu in trend. Cu alte cuvinte, par mai frumușei si mai ingrijițiși mai cremuiți.http://www.marksimpson.com/here-come-the-mirror-men/
Tocmai din aceste motive auși fost promovați de Ion Ilici Iliescu aceste personaje unsuroase (de la creme) ale politicii socialiste, pentru a arunca praf n ochi romnilor, pentru a insufla fraierilor ideea c metrosexualii aștia sunt cu totul altceva dect jagardelele mpuțite ale haitei lui Ilicișișobolanii de teapa lui Hrebenciuc. Evident planul a izbndit – iar Ilici conduce din spate (pn se ntoarce mentorul Nstase), micul haitic al metrosexualilor delicați puși n scaune de gașca pervers a lui Iliescu.
Din cnd n cnd ns metrosexualii au mici accese de masculinitate belicoas, se ncordeaz din rsputeriși mai scot cte o crcoteal, cte o gargar, se ridic pe vrfuri, se stropșesc puțin, se nfoieaz ca niște curcani – cum cred ei c ar face brbații la o ocazie de caft ceva, deși ei sunt mai mult un fel de puni.
Așadar, micul Corlțean, pe vremuri mic ciorditor, alturi de cte unșmecherașde duzin ca Iulian Chifu, din fondurile destinate basarabenilor,și-a zis c acușica-i momentul su de glorie. ntors de la reuniunea extraordinar a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene, reuniune convocat de urgenț n data de 17 ianuarie la Bruxelles, de naltul Reprezentant pentru politica externși de securitate a UE, Catherine Ashton, ca urmare a agravrii situației de securitate din Mali, Corlțean a trecut la faza curcan nfoiat.
Mai exact a anunțat c „a transmis un mesaj de susținere a deciziei Franței de a interveni militar n Mali pentru oprirea forțelor islamist-teroriste de a avansa spre sudulțrii, subliniind, totodat, c restaurarea stabilitțiiși a integritții teritoriale a Republicii Mali trebuie s fie una dintre principalele prioritți ale UE. Aceste elemente au fost exprimateși n ntlnirea bilateral pe care ministrul de externe romn a avut-o cu ministrul de externe malian, Timan Hubert Coulibaly“ – am citat din comunicatul MAE (trebuie sa fi fost tare suculent ntlnirea dintre metrosexualu’ nostruși bștinasul dinMali).
Dup care, la o emisiune de la TVR1 din data de 21.01.2013 reitereaz chestia: „Fenomenul terorist astzi este att de durși de criminal, nct nu ne permite nou, Romnieiși statelor membre ale UE s stm deoparte. Suntem obligați s ne angajm foarte serios n continuare n combaterea terorismuluiși nu ntmpltor este aceast discuție legat de Mali, care este stat vecin cu Algeriași care adpostește aceeași ramur a Al Qaeda despre care am vorbit n cazul Algeriei…. Eu cred c avem toate motivele, la nivelul statului romn, s fim angajați ntr-un efort comun, solidar, cu partenerii europeniși euroatlantici, n a continua lupta mpotriva terorismului“. La o alt emisiune a subliniat rzbonicul Corlțean c el vrea s se bage vitez n tem: „eu sper ca Romania sa ia aceasta decizie de a contribui efectiv, sa ia decizia cat mai rapid“.
Marota terorismului i roade ru de tot pe aștia de la PSD deși au ca președinte de onoare un terorist sadea, un criminal cu minile pline de snge de romn.

Mali o colonie francez exploatat la snge
Mali asta e o ditaițrișoar african plin de negri amrțiși morți de foame,ținuți de peste un secol ntr-o form de sclavagism de ctre „onorabilii“ colonialiști francezi, cei care ne tot dau nou lecții de civilizație. Prin anii ’50, cnd Franța a devenit un fel de extensie de pr a sovieticilor, regiuneaMalia devenit socialistși bogațiile subsolului au nceput s fie drenate ctre URSS.
n 1968 regimul „socialist“ a fost rsturnatși nlocuit cu o dictatur militar, care a durat pana in anii ’90. Din anii 2000, un fost general, Amadou Toumani Tour, a devenit brusc „democratic“, a livrat Franței cele mai grase contracteși de atunci treaba merge perfect pentru toat lumea, mai puțin pentru milioane de amarți bștinași tratați ca niște sclavi, desi sclavagismul a fost abolit prin lege la nceputul anilor ’90.
Maliare rezerve serioase de uraniu, zcminte de bauxit, evaluate cam la vreo 429 de milioane de tone -și un mare bazin de exploatare petrolifer. De aici dragul francezilor pentru zon, fosta lor colonie. De aiciși marea grij de astzi pentru „democrația“ din regiune. Zcmintele minerale, majoritatea neexploatate, sunt de fier, bauxit, petrol, aur, nichelși cupru ns populația de negrotei suge alune din tufișuriși lipie turte de meiși de sorg. Pe scurt foamea n gt. Dar auși ceva zcminte de mrgritare, care se pare c-i plac foarte mult metrosexualului nostru ministru de externe.
Evident metrosexualul nostru Corlțean nu la fraierii ia nesplați care nu-și dau cu lac pe unghiuțe, triesc n nisipși mnnc omiziși lcuste s-a gndit cnd a anunțat c și dorește ca Romnia s intervin ct mai rapid alturi de Franța, care a trimis acolo deja cteva mii dintre mercenarii si din Legiunea Strin.
Și am motive serioase c cred ca Corlțeanu nu s-a mobilizat nici din motive de moralitate sau democrație sau c-l doare la basc de libertatea boșimanilor a tuaregilor sau a vorbitorilor nativi de bambara, peul, senufo, soninke, songhayși dogon, limbile Mali-ului. Cred cștie multe despre limbi Corlțeanu, c altfel nu ajungea ce a ajuns, ns sunt convins c bambara nu-i spune nimic.
Cred c nu-i spune nimic nici legea de funcționare a CSAT – LEGEA nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizareași funcționarea Consiliului Suprem de Aprare ațrii. Potrivit Legii doar CSAT are ca atribuții „inițierea, suspendarea sau ncetarea acțiunilor militare“și se mai precizeaz la CAP. 3 – Organizareși funcționare, c „Președintele Romniei ndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Aprare ațrii, iar deciziile se iau prin consens: „Consiliul Suprem de Aprare ațrii lucreaz n prezența a cel puțin dou treimi din numrul membrilor siși adopt hotrri prin consens“.

Bsescu i-a tiat macaroana belicosului Corlțean
Complet inept, metrosexualu’ rzboinic s-a lansat pe interval cu anunțuri privind participarea Romniei n Mali, fcndu-ne, evident, de rs n plan internațional.
Pn una alta, i-a mai domolit agitația belicoas zilele trecute Traian Bsescu, cu o declarație scurt. Citez din Declarația de pres a președintelui Romniei, din data de 23 ianuarie 2013:
„ntrebare: n legtur cu CSAT de luna viitoare, cu ce forț, care va fi participarea Romniei? S-a vorbit despre o participare n Mali (s-a vorbit doar de ctre tembelul de Corlțeanu – n.n.)
Președintele Romniei, domnul Traian Bsescu: Uite, noi vom fi solidari cu Franța. Dar dac cineva ne vede trimițnd trupe lupttoare n Mali, se nșal. Noi putem s asigurm instructori pentru armata statului Mali, putem face transporturi, dac este nevoie, avem capacitate de proiecție a forțelorși a materialelor n teatre de operații, dar n niciun caz angajare pe pmnt nu va fi, angajarea forțelor romnești. Vom aproba necesarul de instructori att ct este, materiale dac este nevoie, dac ce avem noi n stocuri sunt utile armatei statului Mali, cu plcere, pentru c am avut o armat de 360.000, acum are 80.000, deci avem n stocuri armament de infanterie, slav Domnului, pe care l putem pune la dispoziție,și munițieși tot ce ne trebuie, dar nu vd cum am putea s ne angajm cu trupe lupttoare pe teritoriul statului Mali. n primul rnd, este o chestiune de dotare a trupelor noastre“.

 

Mda, asta e, batrnu’ Bsescu, a pus punct gușterului metrosexual. Nimic de adugat. Deși ar fi o idee s-i vedem alergnd pe cmile, cu mitraliere la subbraț, luptnd parte n parte cu tuaregii pe Corlțeanuși pe vechiul su partener su deșmenuri, Iulian Chifu (c sta s-a nscut n Africa, pe bune, e albinos doar la suprafaț pe dedesupt este negru, negru ca tuciul).

George Roncea

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer