Altfel nu se poate explica de ce la o școalŃ din Oradea,áElevii romani nu au voie sa foloseasca toaleta colegilor maghiari ­čÖé

Elevii romÔni dintr-o scoala din Oradea sunt discriminati si nu au voie sa foloseasca aceeasi toaleta cu colegii maghiari.

Cauza scandalului ar fi un corp de cladire pe care si-l revendica doua institutii deáinvatamantáin care invataáeleviádin clasele 1-4, din ambeleáscoli, arata Romania TV.

Nu numai toaleta creaza probleme, ci si sala de mese la care au acces doar elevii maghiari, romanii fiind nevoiti sa mearga in alta cladire.

Stiam de aceasta situatie care s-a creat ca urmare a faptului ca in aceasta cladire invata elevi de la Colegiul Mihai Eminescu si de la scoala gimnaziala Szacsvay Imre. Sigur, nu aveam cunostinta ca elevii romani nu pot folosi aceleasi toalete.áCeea ce am vazut in presa si ce am discutat cu cei doi directori m-a determinat sa dispun doua insepctii generale la cele doua unitati de invatamant“, a declarat Daniel Negrean, inspector scolar general.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares