lider catolic

Un lider catolic din Ierusalim, părintele Pierbattista Pizzaballa a declarat că pe străzile din Ierusalim a devenit ceva normal ca evreii să-i scuipe pe creștini. Într-un interviu luat după un atac asupra unei mănăstiri de către extremiștii evrei, preotul atrage atenția asupra discriminării creștinilor în Israel. În urmă cu câteva zile pe zidul mănăstirii, a fost scris în ebraică: ”Iisus este o maimuță”, incidentul fiind unul dintr-un lung șir de acțiuni anti-creștine.

”Când am venit în această țară, mi s-a spus că ar trebui să știu că dacă merg pe stradă (în Ierusalim) îmbrăcat în sutană, oamenii mă vor scuipa și nu ar trebui să mă simt discriminat, aici fiind ceva normal” a declarat părintele Pizzabala când s-a referit la extremiștii evrei care scuipau preoți creștini. ”Oricât de înaltă ar fi poziția sa, orice preot care merge pe stradă va fi blestemat și scuipat mai devreme sau mai târziu” a adăugat acesta.

Părintele Pizzabala este liderul ordinului franciscan în orientul mijlociu și administrator al unora din cele mai importante biserici creștine din Israel. După 22 de ani în care a locuit în Israel, acesta spune că știe bine Ierusalimul și că riscul de a fi scuipat în mijlocul străzii este mare.

Latrun

Mănăstire vandalizată

Liderul creștin, i-a scris președintelui israelian Shimon Peres că în trecut el și ceilalți călugări au învățat să ignore provocările, dar în prezent acestea au devenit intolerabile. Însă după ce scrisoarea a fost trimisă președintelui, sentimentele anti-creștine au ieșit la suprafață în parlamentul israelian. Michael Ben-Ari, un politician extremist rupând o biblie în fața camerelor. ”A fost șocant. Dacă tu ca evreu vrei ca oamenii să te respecte, trebuie să-i respecți pe alții. Pentru milioane de creștini această carte e sfântă” a spus părintele Pizzabala după incident.

Autoritățiile israeliene nu au luat nici o măsură față de cei care i-au discriminat pe creștini. ”E lipsă de sensibilitate, o problemă așa de serioasă și nimeni nu face nimic, practic ne este negată existența aici” a menționat călugărul.

Sursa: Schimbarea.info

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares