creierProtv Ad

Una dintre cele mai mari ambitii ale umanitatii ar putea fi realizata in urmatorii 10 ani. Costurile sunt uriase, dar si rezultatul final ar putea fi pe masura.

Peste 200 de oameni de stiinta din 80 de organizatii diferite vor lucra in urmatorii 10 ani la “Human Brain Project“, adica incercarea celor mai stralucite minti din lume de a copia creierul uman intr-un supercomputer ce va costaá1.6 miliarde de dolari, scrie publicatia americana The Inquisitr.

Provocarea oamenilor de stiinta din toate domeniile este de a copia intr-o harta digitala cele peste 100 de miliarde de conexiuni ale neuronilor, reprezentand toate emotiile, gandurile si chiar constiinta noastra.

Supercomputerul va simula astfel la o scara uriasa toate functiile creierului uman, proiectul fiind deja poreclitá“un CERN al creierului”.

Proiectul, conceput si sustinut deáComisia Europeana,áva avea sediul ináLausanneElvetia,ási va deveni piatra de temelie pentru construirea unor noi platforme deáNeuro-Roboticaásiá“Computerizare Neuromorfica”. La finalul proiectului, toate datele colectate vor fi folosite pentru a construi roboti ce vor avea la baza arhitectura creierului uman.

Planul specialistilor este de a reproduce creierul uman, piesa cu piesa, intr-un calculator urias, laureatul la premiul Nobel, suedezuláTorsten Wieseládeclarand: “Prin sustinerea Comisiei Europene pentru acest proiect, vom face un pas urias in fata in intelegerea functiilor creierului. HBP (Human Brain Project) va deveni o locomotiva in dezvoltarea noilor tehnologii ale viitorului, pe care cercetatorii sunt gata sa le foloseasca.”

Chiar daca oamenii de stiinta sunt constienti ca nu va exista posibilitatea de a construi la perfectiune creierul uman, exista sansa de a descoperi metode mult mai avansate de a trata boli precumáAlzheimersiáParkinson.

Sursa: Inquisitr.com via protv

 

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares