Copii care au dezvoltat autism, în urma vaccinărilor de rutină

În liniște și fără prea multă fanfară, Programul Federal de Compesare cu privire la Leziunile provocate de vaccinuri (VICP) din SUA (o instanță neoficială, al cărei scop principal este să apere industria vaccinurilor de responsabilitatea cu privire la leziunile provocate de produsele lor), a recunoscut că vaccinurile provoacă autismul.

Huffington Post a prezentat cazurile a încă doi copiii care au dezvoltat autism, în urma unor vaccinări de rutină. Părinții acestor doi copii au primit milioane de dolari care să îi ajute să își plătească îngrijirea specială de care au nevoie pentru toată viața.

Primul caz a implicat un băiat de zece ani, pe nume Ryan, din California, care a înregistrat un regres rapid într-o tulburare din spectrul autismului (ASD), în urma unor vaccinări de rutină pe care le-a făcut între 2003 și 2005, mai exact în urmacombinației dintre vaccinul rujeolic, rubeolic (MMR) și cel pentru oreion. Înainte de a fi vaccinat, Ryan era un băiat perfect sănătos, chiar mult mai avansat decât alți copiii de vârsta lui. Însă, după ce a primit vaccinul MMR pe 19 decembrie 2003, acesta a dezvoltat destul de rapid encefalopatie, adică o inflamație cerebrală serioasă.

Familia și prietenii lui Ryan au depus mărturie înaintea instanței neoficiale spunând că efectul cumulat al vaccinărilor multiple la care a fost supus băiatul între 2003  și 2005 l-au făcut să sufere de “disfuncții mediate neuroimunologice sub forma astmului și ASD”, o declarație pe care guvernul federal a validat-o în cele din urmă, câțiva ani mai târziu. Familia lui Ryan a primit în cele din urmă despăgubiri financiare pentru “prejudiciile create de vaccin”, dar detaliile pertinente ale cazului au fost ținute departe de opinia publică.

Ryan a primit o sumă forfetară de 969.474,91 de dolari, pentru a acopri “pierderile de venit viitoare (648.132,74 de dolari), durere și suferință (202.040,17 de dolari) și cheltuielile de îngrijire a vieții în primul an de boală (119.302 de dolari)”, plus 20.000 de dolari pentru cheltuielile de până la acel moment. O altă sumă confidențială, câteva milioane de dolari, vor fi investite în anuități pentru a acoperi costurile anuale pentru viață, care ar putea ajunge la peste zece milioane de dolari. Aproape 80.000 de dolari au fost alocați pentru terapia ABA a autismului.

 

  • Cel de-al doilea caz

În mod asemănător, o fetiță pe nume Emily a dezvoltat o tulburare de convulsii și o formă de ASD, cunoscută sub numele de tulburare de dezvoltare omniprezentă, după ce a fost vaccinată împotriva difteriei, tetanosului și tusei convulsive, precum și cu MMR, HIB (gripă hemofilică de tip B) și Prevnar (vaccin pneumococic conjugat), atunci când avea 15 luni.

Potrivit dosarului lui Emily, fetița a făcut febră de 40,9 grade Celsius după ce a fost vaccinată, dupăa care au urmat convulsii, episoade de tremurat și o erupție cutanată de tip rujeolic.

Inițial, guvernul a încercat să nege faptul că leziunile lui Emily au fost cauzate de vaccinuri. Inculpații au încercat chiar să nege că Emily era într-adevăr bolnavă. Însă, într-un final, medicii au confirmat că Emily a dezvoltat ASD, iar guvernul s-a hotărât să soluționeze cazul, acordând familiei o despăgubire financiară pentru leziunile induse de vaccinare. În cazul lui Emily, instanța nu a recunoscut direct că vaccinurile au fost cauza leziunilor fetiței, dar faptul că a renunțat la apărare nu are nicio altă explicație logică.

Emily a primit o sumă forfetară de 1.030.314,22 de dolari “pentru pierderile de venit viitoare (739.989,57 de dolari), durere și suferință (170.499,77 de dolari) și cheltuieli de îngrijire a vieții pentru primul an (119.874,88 de dolari), plus 190.165,40 de dolari pentru cheltuielile de până atunci”. O parte din acești bani vor fi alocați pentru terapia ABA a autismului.

În funcție de plata din primul an, o sumă estimată la nouă milioane de dolari va fi investită în anuități pentru cheltuielile anuale de-a lungul vieții, care pot ajunge și până la 50 de milioane de dolari.

 

  •  În trecut, instanțele au recunoscut că vaccinurile provoacă leziuni cerebrale și dezvoltă autism

În 2008, Curtea Federală SUA a recunoscut că vaccinurile, și în special cele care conțin conservantul pe bază de mercur Thimerosal, pot determina dezvoltarea autismului. O fetiță, a cărei identitate este ținută secretă pentru protecția familiei, a primit compensații după ce o serie de vaccinuri au determinat dezvoltarea unor simptome grave de autism, inclusiv pierderea capacității de vorbire, inhibarea oricărui răspuns la mesajele verbale și imposibilitatea unui contact vizual, printre alte lucruri.

În anul anterior, un băiat pe nume Bailey a primit compensații financiare, deoarece a suferit o convulsie și a dezvoltat Encefalomielită Diseminată Acută (ADEM), după ce a fost vaccinat împotriva rubeolei. Familia lui Bailey a primit despăgubiri pentru leziunile copilului, pe care instanța le-a recunoscut, cu reticență, ca fiind urmări ale vaccinului.

sursa: financiarul.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares