Sfantul inchisorilor, Valeriu Gafencu, batjocorit de Guvernul Ponta

Guvernul USL, printr-o instituție din subordinea directă a primului ministru, Victor Viorel Ponta Naumovici, cere unei autorități locale – Primăria Târgu Ocna, prin adresa Nr. 600/8.11.2012, retragerea titlului de cetățean de onoare, acordat de către Consiliul Local Târgu Ocna fostului deținut politic Valeriu Gafencu, un personaj cu totul aparte, considerat de către istoricii care au studiat regimul totalitar din România drept una dintre cele mai emblematice figuri ale istoriei întemnițaților politici din țară și nu numai.

Prin Hotărârea nr. 17 din data de 10.02.2009, Consiliul Local al orașului Târgu Ocna, Județul Bacău, a acordat titlul de Cetățean de Onoare al orașului Târgu Ocna, post mortem, lui Valeriu Gafencu, sfântul închisorilor comuniste.Nicolae Steinhardt, evreu creștinat în închisoare și devenit monah la mănăstirea Rohia îl denumește pe martirul Valeriu Gafencu, drept “Sfânt al închisorilor” (în cartea “Jurnalul Fericirii”). În data de 24 ianuarie 2013 s-au împlinit 92 de ani de la nașterea lui Valeriu Gafencu iar în data de 16 februarie 2013, este comemorat la Târgu Ocna printr-un parastas săvârșit la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena și închinarea la Troița ridicată în cimitirul unde au fost îngropate cele peste 120 de victime ale comunismului căzute în temniță din Târgu Ocnă. Ca în fiecare an, manifestarea este sprijinită de Asociația Prezent, de familia lui Valeriu Gafencu și de foștii deținuți politici care au împărtășit același crez românesc.

În semn de maximă batjocură față de comemorarea fostului deținut politic, martir al poporului român, acum, Guvernul Ponta vrea să-i desființeze memoria sfântului închisorilor ucis de bestiile bolșevice și cere primăriei anularea hotărârii din 2009. Într-o adresă emisă de organul orwelian al lui Ponta se cere primarului orașului Tg. Ocna, Ștefan Șilochi, să i se retragă calitatea de cetățean de onoare al orașului Târgu Ocna sfântului închisorilor comuniste. Se invoca Legea nr 51/1991 privind siguranța națională și se pretinde că Valeriu Gafencu ar fi fost condamnat în 1941 (elev la vremea aceea!) pentru “activitate într-o organizație fascistă”.
Documentul ce poarta antetul Guvernului României reprezintă o mostră de sofism tembel și inepție cum rar s-a văzut. Selectam doar câteva pasaje pentru a înțelege toată lumea ce logică strâmbă guvernează în România. “Având în vedere că Valeriu Gafencu a fost membru al unei organizații fasciste, fapt pentru care a fost condamnat de două ori de către statul român și faptul că nu a fost condamnat la închisoare de către regimul comunist, considerăm că acordarea titlului de cetățean de onoare reprezintă recunoașterea și încurajarea morală a imaginii unei persoane care a militat pentru valori și principii incompatibile cu valorile democrației”.

Șeful Institutului Wiesel, el însuși evreu, susține sentințele regimul Antonescu
Alexandru Florian, evreul care conduce institutul lui Ponta, urmaș al unui komisar bolșevic, Radu Florian, se asociază unei sentințe militare ordonate de mareșalul Antonescu, ba mai mult o și aprobă, iar în altă parte a stupefiantului document susține că Valeriu Gafencu nu a fost condamnat de regimul comunist, instalat (și) de tatăl său Radu Florian, ci că a stat prin pușcarii așa, de capul său, că nu avea ce face pe-acasă.
Culmea, Valeriu Gafencu a sfârșit în pușcărie salvându-i viața unui evreu, Richard Wurbrand. Grav bolnav, Valeriu Gafencu a cedat colegului său de suferință medicamentele care-i puteau salva viața. Cităm din mărturiile celor care i-au fost colegi de pușcărie lui Valeriu Gafencu: ”un deținut al lagărului Tg Ocna, Victor Leonida Stratan, care-l iubea și-l admira pe Valeriu Gafencu, a obținut printr-o intervenție specială de la familie un pachet cu streptomicină. Deoarece starea lui era ceva mai bună, a venit cu medicamentele la Valeriu, fericit că îi poate salva viața. Acesta le-a primit, dar a doua zi l-a înștiințat pe Stratan că a hotărât să le dăruiască pastorului Wurmbrand, spunând că salvarea lui ar însemna mult pentru dezvoltarea creștinătății, fiind o personalitate recunoscută, cu relații internaționale și o mare putere de influență. Deși Stratan s-a supărat, medicamentele au fost folosite de pastorul Wurmbrand, a cărui viață a fost astfel salvată prin devotamentul și jertfă de sine a studentului Valeriu Gafencu”.
Sacrificiul suprem al creștinului în beneficiul unui evreu este batjocorit de un alt evreu, urmaș al unui agent al unui regim criminal, că asta a fost tatăl lui Alexandru Florian, actualul amploaiat al lui Victor Ponta.
Atâta ipocrizie și cinism n-am mai întâlnit niciodată. Același Alexadru Florian spumegă la adresa mareșalului Antonescu, despre care susține de asemenea că a fost condamnat de către autoritățile statului român de “crime de război” – deși cei care l-au ucis pe Antonescu erau sovietici și komisari din stirpea tatălui său. Ba îi convine ba nu-i convine Antonescu, acestui penibil apologet al logicii șchioape.

Solicitarea adresată de Guvernul Ponta autorităților locale din Tg. Ocna este nulă de drept
A așeza însă efigia statului român, a Guvernului României pe un text de asemenea stupiditate și rea voința este însă cu atât mai grav cu cât induce și amenințări la adresa autorităților locale. Adresă a fost transmisă Primăriei Târgu Ocna de Institutul Național pentru Studiul Holocaustului în România “Ellie Wiesel”, instituție guvernamentală care prin OUG nr. 16/08.05.2012 a fost trecută în subordinea directă a lui Victor Viorel Ponta. Până la această dată prin hotărârea nr.902 din 4 august 2005 semnată de premierul Tariceanu Institutul era desemnat drept instituție publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor.
Ponta și-a subordonat anul trecut Institutul Holocaustului iar acum institutul este finanțat din subvenții acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. În vara lui 2012, o altă hotărâre de guvern a conferit institutului atribuția legală de a propune parlamentului legi sau modificări ale legislației existente.
Conform Notei de Fundamentare la Hotărârea Guvernului nr. 563/2012 privind unele măsuri pentru organizarea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național și a Secretariatului de Stat pentru Culte – “Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, instituție publică finanțată din venituri proprii și din subvenții acordate de la bugetul de stat, aflată în subordinea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, trece în coordonarea primului-ministru, printr-un consilier de stat, potrivit dispozițiilor art. VII pct.3 din OuG nr. 16/2012.”
Așadar directorul institutului, Alexandru Florian, odrasla unui cunoscut și odios ticălos bolșevic apropiat de Ion Ilici Iliescu, criminalul cu mâinile roșii de sânge, are rang de înalt funcționar guvernamental iar martirul închisorilor comuniste, Valeriu Gafencu, nu mai are dreptul nici măcar la pomenire. Foarte instructiv debutul activității acestui guvern interesant, care sprijină aberațiile propagandei homosexuale și pedofile, chestiune despre care am scris zilele trecute.
Însă păduchioșii funcționari guvernamentali care au adresat primăriei Târgu Ocna cererea abominabilă habar n-au de lege. Consiliul Local conferă titlurile de cetățean de onoare și tot acesta poate stabili condițiile în care se poate retrage, în conformitate cu art. 36 alin. 8 din Legea 215/2001. Degeaba se cere primăriei să retragă titlul, fiindcă oricum nu poate să o facă.
Primarul nu conduce ședințele, doar le convoacă; ședințele sunt conduse de un consilier local ales ca președinte de ședința pt maxim 3 luni; cât despre propunerea venită din partea Guvernului și a Institutului subordonat Ellie Wiesel, aceasta chiar dacă exista e doar facultativa, adică Consiliul Local nu e obligat să țină cont de ea.
Prin urmare nu numai că este abuziva și neîntemeiata solicitarea retragerea titlului de cetățean de onoare, acordat de către Consiliul Local Târgu Ocna fostului deținut politic Valeriu Gafencu, ci și idioată.

Reacția foștilor deținuți politici în frunte cu arhimandritul Justin Parvu
Replica societății civile, a organizațiilor foștilor deținuți politici, în frunte cu părintele Justin Parvu de la mănăstirea Petru Voda față de actul de demență al funcționarilor orwellieni ai Guvernului Ponta a venit neîntârziat. Un mare număr de foști deținuți politici și organizații ale memoriei lagărelor comuniste au protestat public. În petiție se arata următoarele:
“(…) Apartenența lui Valeriu Gafencu la Frățiile de Cruce și Mișcarea Legionară nu poate fi considerată ca apartenență la organizații fasciste în primul rând datorită neacceptării de către aceste organizații a definirii lor ca fasciste, În plus, este de notorietate faptul că Tribunalul de la Nurnberg, instanță penală internațională care a judecat crimele de război și crimele împotriva umanității comise de Țările aderente ale Axei Berlin-Roma și colaboratorii acestora, a scos de sub orice acuzare încă din timpul anchetei preliminare Mișcarea Legionară. Unul din argumentele autorităților penale internaționale de exonerare a Mișcării legionare de participare la crime împotriva umanității, a fost tocmai acela că, între 1941 și 1944, legionarii refugiați în Reich au fost deținuți în lagărele naziste ca prizonieri politici, alături de alte categorii aflate în dizgrația hitleriștilor, precum evreii, polonezi ș.a..
Faptul că Mișcarea Legionară nu a avut un caracter fascist a fost confirmat și după 1990 de mai multe instanțe românești care au acordat foștilor deținuți politici condamnați pentru activitate legionară drepturile cuvenite conform DL 118/1990.
Faptul că Valeriu Gafencu “nu a fost niciodată condamnat la închisoare de către regimul comunist”, așa cum se exprimă reprezentanții Guvernului Ponta, nu îi poate anula acestuia nici statutul de fost deținut politic și nici incontestabilele fapte de sfințenie, comportamentul său de martir al închisorilor comuniste.
Acordarea post-mortem lui Valeriu Gafencu a titlului de cetățean de onoare al orașului Târgu Ocna, s-a făcut nu pentru apartenența sa la o mișcare politică, ci pentru comportamentul lui excepțional față de semenii săi din închisoare, mergând până acolo încât și-a iertat sincer torționarii care l-au dus la moarte.”

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013020682864/Actualitate/Sfantul-inchisorilor-Valeriu-Gafencu-batjocorit-de-Guvernul-Ponta.htm

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *