Armele de precizie pe care armata americană le folosește în misiunile din Orientul Mijlociu sunt inscripționate cu mesaje din biblie încodate. Cartea Apocalipsei și epistolele din Noul Testament sunt cele mai citate pasaje de către compania Trijicon, care are un contract cu guvernul american de 660 de milioane de dolari.

Codurile înscrise pe sniperele pe care Marina Americană le-a achiziționat de la Trijicon, unul dintre cei mai importanți producători de arme de mare precizie din lume, fac trimitere la pasaje din Noul Testament din Biblie. Lunetele sunt folosite de trupele americane în Irak și Afganistan și în antrenamentul soldaților care vor fi trimiși în aceste zone. Producătorul Trijicon are un contract în valoare de 660 de milioane de dolari pe mai mulți ani cu Marina Americană pentru 800.000 de lunete și un alt contract pentru Armata Americană.

Unul din codurile înscrise pe lunete este 2COR4:6 și a fost interpretat ca o referire la Epistola 2 către Corinteni 4:6 din Noul Testament: „Fiindcă Dumnezeu, Care a zis: Strălucească, din întuneric, lumina” – El a strălucit în inimile noastre, ca să strălucească cunoștința slavei lui Dumnezeu, pe fața lui Hristos”. Regulile armetei americane interzic explicit folosirea textelor religioase în orice fel în misiunile din Irak sau Afganistan pentru a nu întâmpina critici că Statele Unite s-au lansat într-un război religios de tip cruciadă împotriva organizațiile Al Qaeda și Iraqi.

Cu Matei și Ioan la Război

O altă trimitere la Biblie direct de pe lunetă este din „Cartea Apocalipsei”, în care Matei și Ioan îl văd pe Hristos ca pe „Lumina lumii”. Ioan 8:12, încodat pe lunetă ca JN8:12, spune: „Și a trâmbițat al patrulea înger; și a fost lovită a treia parte din soare, și a treia parte din lună, și a treia parte din stele, ca să fie întunecată a treia parte a lor și ziua să-și piardă din lumină a treia parte, și noaptea tot așa”.

Trijocon au confrimat pentru ABC News.com că aceste coduri sunt într-adevăr inspirate din Biblie. Tom Munson, directorul de vânzări și marketing al companiei care are sediul în Wioxom, Michigan, a declarat că aceste inscripții „au fost dintotdeauna acolo” și că nu consideră că este ceva ilegal sau imoral în asta. Ba mai mult, că această problemă a fost semnalizată de un grup de interese „non-creștin”. Munson a adăugat că există această practică încă de la înființarea companiei de către Glyn Bindon, un creștin practicant din Africa de Sud care a fost ucis într-un accident aviatic în 2003.

Lunete Iisus pentru slujitorii lui Allah

„Ghidați de valorile noastre, am făcut un scop din a trimite produsele noastre oriunde este nevoie arme de precizie pentru apărarea libertății individuale. Credem că America este mare când oamenii sunt buni. Această bunătate se revendică de la standardele creștinești din Biblie de-a lungul întregii noastre istorii și ne vom strădui să respectăm această morală”, scrie pe site-ul companiei.

Purtătorul de cuvânt al Military Religious Freedom Foundation, Michael „Mikey” Weinstein, este însă îngrijorat de faptul că toată lumea va spune că America poartă un război religios. „Este greșit, este o violare a Constituției și a altor câtorva legi federale și le dă apă la moară celor din Al Qaeda sau Mujahedeen și insurgenților să pretindă că au fost împușcați cu lunete Iisus”, a comentat Weinstein pentru ABC News.

Sursa: capital.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares