Peste 100.000 de delfini au participat la summitul din San Diego

Un grup de peste 100.000 de delfini a fost zarit in largul coastei orasului San Diego, zeci de curiosi adunandu-se pe mal pentru a admira spectacolul.

Vin din toate directiile si ii vezi pe toata intinderea de apa pe care o poti cuprinde cu privirea“, a povestit pentru Daily Mail Joe Dutra, unul dintre cei care au avut norocul sa se afle in zona la momentul potrivit. Acesta conducea o ambarcatiune pe care se aflau alti iubitori ai naturii in momentul aparitiei jucauselor mamifere.

Pentru ca meseria sa presupune iesiri in larg zilnic, acesta a vazut destul de multe de cand o practica. A povestit, insa, pentru NBC News, ca e prima oara cand ii e dat sa asiste un astfel de spectacol. Nu se cunoaste motivul pentru care atat de multi indivizi par sa-si dat intalnire in zona, desi se stie ca si anul trecut, aproximativ in aceeasi perioada, a avut loc un episod similar. Totusi, numarul deflinilor care au vizitat zona in februarie 2012 nu era atat de mare ca in prezent.

In mod normal, delfinii, animale sociale, calatoresc in grupuri de 15 pana la 200 de indivizi.

Potrivit celui care a facut cunoscuta vizita delfinilor in zona, animalele puteau fi vazute, in densitate mare, pe o distanta de circa 11 kilometri.

comentariu rapcea.ro: e clar că nu s-au adunat degeaba. Pun ei ceva la cale… în opinia mea, din punctul de vedere al delfinilor, știrea putea să sune așa:

Peste 100.000 de delfini s-au adunat în aceste zile la summitul din largul coastelor orașului San Diego, pentru a dezbate principalele teme de interes oceanic la nivel planetar. Pe ordinea de zi a întâlnirii au figurat teme precum poluarea continuă a mărilor și oceanelor de către oameni, scăderea surselor de hrană pentru delfini datorită industrializării pescuitului uman, schimbările climatice și geo-magnetice planetare și îngrijorările sporite privind situația procesului lui Gregorian Bivolaru din România – (ce au dus la scăderea numărului de spirale din zonă) – cu consecințe directe asupra delfinilor din largul coastelor Costineștiului“.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *