Armata israeliană a început o anchetă în cazul soldatului Mor Ostrovski (20 de ani), care a postat pe internet o fotografie în care țintește spre capul unui copil palestinian.

LUNETIST
Israelianul a postat fotografia pe site-ul Instagram
Sursa: electronicintifada.net
Fotografia, care a fost postată pe site-ul Instagram, a stârnit un val de proteste pe site-ul de socializare. Locul unde a fost făcută fotografia este cu siguranță în Palestina, având în vedere că pe fundal se văd minaretele mai multor moschei. Ostrovski este un lunetist în armata israeliană.

Soldatul și-a închis contul pe Instagram, însă fotografia poate fi găsită pe internet.

Breaking the Silence, o organizație a foștilor soldați israelieni care doresc să atragă atenția publică asupra greutăților vieții din Palestina, a condamnat imaginea. “Așa arată o ocupație. Așa arată controlul armatei asupra populației civile”, a scris un membru pe Facebook.
Site-ul Electronic Intifada, care se concentreze asupra problemelor palestinienilor, a descris poza ca fiind “inumană și lipsită de gust”.Nu este primul scandal de acest fel în care este implicat un soldat al armatei israeliene. În decembrie, Nisim Asis, un soldat în vârstă de 22 de ani, a postat o fotografie rasistă în care linge ketchup de pe un cuțit. Explicația pozei este: “Să îi ia dracu’ pe toți arabii. Sângele lor e foarte gustos”.

Într-un alt incident, un soldat din trupele de infanterie a fost condamnat la 14 zile de detenție într-o închisoare militară, după ce a postat o fotografie în care se afișa lângă un palestinian încătușat și legat la ochi.

Sursa: evz.ro

comentariu rapcea.ro: mă întreb oare de câte ori, astfel de lunetiști, au trecut de la ochire la ucidere, fără a fi pedepsiți de nimeni. Grav este că toate aceste povești  ale abuzurilor și lipsei de morală ale soldaților evrei au ca fundament îndoctrinarea religioasă, talmudică, la care sunt supuși – inclusiv în armată. Soldații evrei sunt învățați de rabini că nu este păcat să iei viața unui ne-evreu, care nu valorează nimic, întrucât ei nu sunt oameni. Nu e de mirare faptul că tinerii soldați, extenuați de această dezumanizare la care sunt supuși, în loc să meargă în permisii la familiile lor – în lungul stagiu militar de 5 ani pe care îl au de făcut – preferă să plece în Goa, paradisul drogurilor, pentru a se droga și îmbăta ca porcii, totul cu scopul de a uita de crimele și ticăloșiile făcute. Am cunoscut doi asfel de tineri, scârbiți de mizeriile la care luaseră parte în raidurile lor în teritoriile palestiniene, care mi-au povestit că au devenit dependenți de pastile precum xanax pentru a mai putea să doarmă fără sa aibă coșmaruri.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares