Vanzarea NEBUNIEI. Suntem toti nebuni?

Vanzarea NEBUNIEI. Suntem toti nebuni? – 01 from Paul Marian on Vimeo.

 

sursa : antiiluzii.blogspot.com / documentare.digitalarena.ro //
The Marketing of Madness este un documentar extrem de amplu și incisiv, privind industria drogurilor psihiatrice și a marilor venituri generate de parteneriatul dintre psihiatri și companiile farmaceutice, care a creat o piață imensă, cu un profit de peste 80 de miliarde de dolari anual.
Trebuie să recunosc că nu pot fi obiectiv în critica acestei profesii, pe care o detest profund din diverse motive:
– intuitiv, nu am avut niciodată încredere în diagnosticele psihiatrice, fiindcă este mai mult decât evident pentru oricine, că dinamica și fiziologia creierului uman continuă sa rămână o enigmă pentru medicină, chiar și în acest secol.
– aroganța stupidă, cu care psihiatrii își arogă statutul de experți în probleme ale comportamentului uman, dobândind în timp o poziție din ce în ce mai solidă și respectabilă în societate, deși nu are nici cea mai mică urmă de susținere științifică, o consider din multe puncte de vedere un atentat la adresa libertății umane.
– complicitatea psihiatrilor cu aparatele represive statale, a dus la crearea în întreaga lume a unei rețele diabolice de stabilimente psihiatrice, folosite pentru anihilarea fizică și socială a indezirabililor. Fenomenul nu a ținut și nu ține cont de regimul politic și în nici un caz de mascarada numită “democrație”, deși mai cunoscute rămân SPS-urile sovietice popularizate de Aleksandr Isaevici Soljenițîn în Arhipelagul Gulag. Am menționat în articolul despre Mihai Eminescu, cum el însuși a fost una dintre primele victime ale acestei tagme.
Articol original: The Marketing of Madness (2010) | Top Filme Documentare – Vizioneaza Gratuit Filme Documentare Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *