barcodeCîrmuirea actuală a Republicii Moldova a început să impună pe mai multe planuri implementarea conceptului de viață electronică. O viață absolut controlată cu mecanisme de control menite să transforme viața obișnuită în lagăr electronic unde controlul este de 100% la absolut orice.

Ni se dau bani de peste hotare pentru aplicarea în practică a celor mai destructive metodici de conducere a poporului. În numele trendului european pe care l-a afișat guvernarea ca ideal sfînt și unic scop de atins deja au fost făcute o serie de acțiuni și chiar crime contra poporului.

-          A fost votată legea NeoDiscriminare (așa – numita lege cu privire la egalitatea de șanse de fapt lege care legalizază homosexualitatea), s-au băgat mulți bani în promovarea acestui concept și acum tot la fel în fiecare zi la posturile principale de radio se dau explicații „cît de bună este această lege”

-          Conceptul e-guvernării deja cuprinde tot mai multe servicii ale statului care nu vor fi disponibile decît în formă electronică deci fără oameni.

-          Din 1 Ianuarie nu se mai acceptă declarații de taxe ale companiilor către Fisc decît în formă electronică.

-          Au impus vaccinarea obligatorie a copiilor, dealtfel nu vor avea dreptul la studii.

-          Iar recent au adoptat hotărîrea ca toate plățile pentru procurarea marfei de la bazele angro să fie doar în formă electronică, adică doar prin transferuri și viramente prin bănci.

Toate acestea par pentru mulți a fi evenimente fără nici o legătură logică între ele. Însă nu este așa, haideți să vedem că cu cît crește influiența din exterior (mai ales a fondurilor și banilor din vest) asupra Moldovei cu atît mai dîrz și tare se impun aceste mecanisme de înrobire electronică.

Un pas important în construirea lagărului electronic este dispariția treptată a banilor reali și înlocuirea sau impunerea banilor virtuali. Pentru companii și persoane juridice se lucrează prin impunere ca din topor fără multă voalare, acestea sînt vulnerabile în fața statului și a fiscului așa că n-au încotro vor accepta. Pentru populație acum este practicată politica de atragere parcă binevolă dar cu o politică de marketing foarte agresivă de a folosi cardul în loc de bani cheși la plățile în magazine, la comunale la taxe etc. De a folosi serviciile de plată electronică on-line, decifără să vadă sau să se atingă de banii reali. Pentru aceasta se dau facilități se explică cît de comod este și cît timp economisim. Deja practic toți salariații primesc banii nu de la case cu bani cheși în mînă ci pe card prin intermediul băncilor.

Dar iată că mașinăria nu se oprește aici, banii eletronici sînt impuși deja în tranzacțiile de vînzare – cumpărare, Din Martie 2013 nici o bază angro nu mai are dreptul să vîndă marfă decît pe bani electronici. Aceasta poate s-a făcut pentru a promova o bază sau un concurent care era pregătit tehnic pentru asta dar pe de altă parte aceasta impune dependența de banii electronici. Deja nu mai este omul sau compania stăpînă pe banii pe care i-a cîștigat. Acești bani sînt la bancă, cu ei gestionează așa cum vrea banca, iar noi ca salariați sau companie doar știm că îi avem acolo undeva pe card sau în cont. În faptă noi toți muncim pentru a aduce bani în conturile băncilor, și dacă pînă nu demult mai puteam alege dacă vrem sau nu să avem cu ele de aface, păi acum aceasta este o impunere deja. Statul nostru care a fost creat să ne apere interesele noastre și să ne apere ca popor ne impune alte lucruri, adică să muncim pentru interese bancare, interese străine.

De ce ar trebui să ne îngrijoreze aceste schimbări? Fiindcă banii electronici nu mai aparțin omului sau companiei care i-a cîștigat, acești bani stau în conturile băncii care gestionează cu ei cum dorește. În orice moment acești bani pot dispărea fie prin dispariția băncii fie prin arestarea contului din anumite motive fie printr-o greșeală electronică sau atac cibernetic. Omul trebuie să fie cît mai dependent de acest sistem electronic din această cauză și banii trebuie să fie la dispoziția sistemului. Deja toate datele noastre sînt gestionate de sistemul electronic, orice act, adeverință sau permis este în sistemul electronic și acesta poate face orice schimbări sau chiar șterge anumite acte dacă vre-un individ iese de sub control.

Ceea despre ce vorbesc se întîmplă astăzi în Moldova și poate n-am fi auzit de astea dar această hotărîre de impunere a plăților electronice a lovit în unele baze angro care nu aveau pregătirea tehnică necesară și a favorizat altele.

În plus la sistemul de bani electronici deja se practică în multe centre comerciale vinzarea produselor doar deținătorilor de carduri electronice speciale ale acelor magazine. Exact cum este scris că vor veni vremuri cînd fără pecetea fiarei nimeni nu va putea nici vinde nici cumpăra nimic.

Vine lagărul electronic peste noi, vine încet picătură cu picătură, încet dar sigur, ceea ce ar trebui să facem noi este să deslușim adevărul din marea de minciună și să vedem un pic mai mult decît ziua de azi și ușurința imediată, trebuie să vedem ce va fi pe viitor și ce lume vom lăsa copiilor noștri, o lume liberă sau o lume a lagărului electronic plănă de reguli și restricții chiar și în a gîndi și mai ales a crede în Dumnezeu.

Pentru Apărătorul.md, Sergiu Ungureanu

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares