barcodeCrmuirea actual a Republicii Moldova a nceput s impun pe mai multe planuri implementarea conceptului de via electronic. O via absolut controlat cu mecanisme de control menite s transforme viaa obinuit n lagr electronic unde controlul este de 100% la absolut orice.

Ni se dau bani de peste hotare pentru aplicarea n practic a celor mai destructive metodici de conducere a poporului. n numele trendului european pe care l-a afiat guvernarea ca ideal sfnt i unic scop de atins deja au fost fcute o serie de aciuni i chiar crime contra poporului.

- A fost votat legea NeoDiscriminare (aa – numitalege cu privire la egalitatea de ansede fapt lege care legalizaz homosexualitatea), s-au bgat muli bani n promovarea acestui concept i acum tot la fel n fiecare zi la posturile principale de radio se dau explicaii „ct de bun este aceast lege”

- Conceptul e-guvernrii deja cuprinde tot mai multe servicii ale statului care nu vor fi disponibile dect n form electronic deci fr oameni.

- Din 1 Ianuarie nu se mai accept declaraii de taxe ale companiilor ctre Fisc dect n form electronic.

- Au impus vaccinarea obligatorie a copiilor, dealtfel nu vor avea dreptul la studii.

- Iar recent au adoptat hotrrea ca toate plile pentru procurarea marfei de la bazele angro s fie doar n form electronic, adic doar prin transferuri i viramente prin bnci.

Toate acestea par pentru muli a fi evenimente fr nici o legtur logic ntre ele. ns nu este aa, haidei s vedem c cu ct crete influiena din exterior (mai ales a fondurilor i banilor din vest) asupra Moldovei cu att mai drz i tare se impun aceste mecanisme de nrobire electronic.

Un pas important n construirea lagrului electronic este dispariia treptat a banilor realii nlocuirea sau impunerea banilor virtuali. Pentru companii i persoane juridice se lucreaz prin impunere ca din topor fr mult voalare, acestea snt vulnerabile n faa statului i a fiscului aa c n-au ncotro vor accepta. Pentru populaie acum este practicat politica de atragere parc binevol dar cu o politic de marketing foarte agresiv de a folosi cardul n loc de bani chei la plile n magazine, la comunale la taxe etc. De a folosi serviciile de plat electronic on-line, decifr s vad sau s se ating de banii reali. Pentru aceasta se dau faciliti se explic ct de comod este i ct timp economisim. Deja practic toi salariaii primesc banii nu de la case cu bani chei n mn ci pe card prin intermediul bncilor.

Dar iat c mainria nu se oprete aici, banii eletronici snt impui deja n tranzaciile de vnzare – cumprare, Din Martie 2013 nici o baz angro nu mai are dreptul s vnd marf dect pe bani electronici. Aceasta poate s-a fcut pentru a promova o baz sau un concurent care era pregtit tehnic pentru asta dar pe de alt parte aceasta impune dependena de banii electronici. Deja nu mai este omul sau compania stpn pe banii pe care i-a ctigat. Aceti bani snt la banc, cu ei gestioneaz aa cum vrea banca, iar noi ca salariai sau companie doar tim c i avem acolo undeva pe card sau n cont. n fapt noi toi muncim pentru a aduce bani n conturile bncilor, i dac pn nu demult mai puteam alege dac vrem sau nu s avem cu ele de aface, pi acum aceasta este o impunere deja. Statul nostru care a fost creat s ne apere interesele noastre i s ne apere ca popor ne impune alte lucruri, adic s muncim pentru interese bancare, interese strine.

De ce ar trebui s ne ngrijoreze aceste schimbri? Fiindc banii electronici nu mai aparin omului sau companiei care i-a ctigat, aceti bani stau n conturile bncii care gestioneaz cu ei cum dorete. n orice moment aceti bani pot disprea fie prin dispariia bncii fie prin arestarea contului din anumite motive fie printr-o greeal electronic sau atac cibernetic. Omul trebuie s fie ct mai dependent de acest sistem electronic din aceast cauz i banii trebuie s fie la dispoziia sistemului. Deja toate datele noastre snt gestionate de sistemul electronic, orice act, adeverin sau permis este n sistemul electronic i acesta poate face orice schimbri sau chiar terge anumite acte dac vre-un individ iese de sub control.

Ceea despre ce vorbesc se ntmpl astzi n Moldova i poate n-am fi auzit de astea dar aceast hotrre de impunere a plilor electronice a lovit n unele baze angro care nu aveau pregtirea tehnic necesar i a favorizat altele.

n plus la sistemul de bani electronici deja se practic n multe centre comerciale vinzarea produselor doar deintorilor de carduri electronice speciale ale acelor magazine. Exact cum este scris c vor veni vremuri cnd fr pecetea fiarei nimeni nu va putea nici vinde nici cumpra nimic.

Vine lagrul electronic peste noi, vine ncet pictur cu pictur, ncet dar sigur, ceea ce ar trebui s facem noi este s desluim adevrul din marea de minciun i s vedem un pic mai mult dect ziua de azi i uurina imediat, trebuie s vedem ce va fi pe viitor i ce lume vom lsa copiilor notri, o lume liber sau o lume a lagrului electronic pln de reguli i restricii chiar i n a gndi i mai ales a crede n Dumnezeu.

Pentru Aprtorul.md, Sergiu Ungureanu

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.