Ministrul rus al Afacerilor Externe, Sergei Lavrov, a aparat proiectul de lege controversat care interzice “propaganda” homosexuala ináRusia, aratand ca nu este nimic comparabil cu persecutiile practicate in epoca sovietica.

Dupa ce un tribunal dináMoscovaáa interzis marsurile gay in Moscova, in 2012, in prezent oficialii rusi au reluat discutia propunand un proiect de lege care limiteaza drepturile de manifestare a minoritatilor sexuale, noteazaáFrance24.

“Nu discriminam homosexualii, dar nu vrem discriminare nici din partea acestora, ca atunci cand un grup de oameni obtine dreptul de a-si promova in mod agresiv propriile valori, care sunt diferite de cele ale majoritatii, si sa le impuna chiar si copiilor”, a spus ministrul.

In ianuarie, parlamentul rus a sustinut proiectul de lege care va stabili amenzi in valoare de 12.500 de euro pentru oricine sprijina in mod public homosexualitatea.

Acuzat de faptul ca incearca sa reinstituie o lege impotriva homosexualitatii, catalogand-o drept o crima, Lavrov a explicat ca minoritatile sexuale “pot sa-si vada de treaba liber si fara de pedeapsa”.

Totodata, acesta a amintit reporterilor de faptul ca astfel de legi au fost de multa vreme inlaturate din legislatia Rusiei.

 

sursa: ziare.com

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares