de Mihai Pâlșu – de la Puterea

Prin metode pur jurnalistice, am intrat în posesia ciorneidiscursului doamnei Mariana Gheorghe, director generalPETROM, pe care dorea să-l citească odată cu anunțareaprofitului record de aproape 900 milioane de euroînregistrat de companie în anul de criză 2012.

Cum era de așteptat, discursul pregătit de MarianaGheorghe nu a fost aprobat de acționarii OMV, adică de guvernul austriac. Deși doamna Gheorghe a amenințat că-și va da demisia dacă nu va fi lăsată să-l citească așa cum l-a conceput, a fost refuzată politicos. (Această situație internă din PETROM a rămas în coadă de pește. Vom reveni cu amănunte imediat ce vom afla cum au decurs negocierile.)

Stimați cititori, vă ofer pasaje din ciorna discursului cenzurat de patronii OMV:

 

Felicitări, popor român, că, în ciuda lăcomiei noastre de a urca prețul benzinei și motorinei la 6,30 lei/litru, tu ai continuat fără crâcnire să cumperi tone de combustibili de la stațiile noastre!

 Îți mulțumesc, popor român, că ai reușit, în vremuri de restriște, să ne produci profit de aproape 900 milioane de euro în 365 de zile! La anul sper că o să mă ajuți să duc profitul la peste un miliard de euro. (…)

 Felicitări, popor român, că nu ai ieșit în stradă ca nenorociții ăia de bulgari care, în loc să cumpere produse la prețurile oferite de afaceriști veroși ca noi, dau jos guverne alese democratic!

 Felicitări, popor român, că toată vara și toamna trecută te-ai ocupat cu decapitarea lui Băsescu și ne-ai lăsat pe noi să ne promovăm tarifele într-o liniște de mormânt. La un moment dat, chiar am crezut că este liniștea dinaintea furtunii, dar, omenos cum ești, nu ne-ai lovit cu un taifun de proteste. (…)

 Îți mulțumesc, popor român, că nu te-ai dat în lături să mă sprijini în tentativa de a ajuta poporul prieten austriac prin dividendele plătite către OMV sau prin căpușarea altor servicii prestate de afaceriștii prusaci la PETROM!

 Felicitări, popor român, că preferi să urmărești tot ce mișcă în războiul dintre Ponta și Băsescu, iar a doua zi să dai fără crâcnire toți banii din buzunar pe energie, gaz și combustibili.

 Felicitări, popor român, că ești un conservator înrăit și nu vrei în ruptul capului să te transformi din mămăligă în dinamită!

 Îți mulțumesc, popor român, că din banii pe care mi i-ai plătit, am dat – recunosc, cu strângere de inimă – ceva înapoi și bugetului Guvernului Ponta II, conceput de nemuritorul Gheorghe Gherghina!

 Felicitări, popor român, că, mulțumită ție, PETROM a crescut profitul OMV de la 1,5 la 15%, astfel încât statul austriac să-și îndestuleze vistieria cu un profit fabulos, în detrimentul celei românești! De fapt, 41% din profitul OMV a fost produs din banii tăi, popor român.

 Felicitări, popor român, că trăiești pe un areal plin cu petrol și nu vrei să profiți și tu un pic de pe urma bogăției din subsolul țării tale. Atâta inocență rar mi-a fost dat să văd! (…)

 Îți mulțumesc, popor român, că datorită ție voi primi, pe lângă salariul fabulos pe care îl încasez lună de lună, un bonus de profit cu 7 zerouri în coadă! În euro. (…)”.

 Din motive care ne scapă, Mariana Gheorghe nu a vrut să-i mulțumească public ex-premierului Adrian Năstase pentru că a cerut de la OMV, pentru PETROM, doar 700 de milioane de euro. În schimb, doamna Gheorghe ar fi vrut să încheie discursul astfel:

 „Dumnezeu să binecuvânteze România, iar tu, popor, să rămâi docil, să ai putere de muncă și de cheltuială, pentru ca PETROM să atingă un nou record în 2013!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares