DeputatuláUNPRáafiliat grupuluiáPSD,áEugen Nicolicea, militeaza pentru reintroducerea stemei pe steagul Romaniei si a devizei “Nihil Sine Deo”, de dinainte de perioada comunista. Parlamentarul a spus ca exista chiar si un proiect deálegeáin acest sens.

“Am un proiect de lege de introducere a stemei si inclusiv a devizei Romaniei, care este ‘Nihil Sine Deo’, care inseamna ‘Nimic fara Dumnezeu’. Deviza Romaniei, pe care au eliminat-o comunistii, a fost ‘Nihil Sine Deo’ si era scrisa pe stema. Si ce deranja sau pe cine deranja? Eu militez pentru reintroducerea stemei si, prin urmare, inclusiv deviza”, a declarat deputatul pentruáZiare.com.

Acesta a mentionat ca, la descrierea stemei, va fi discutata si introducerea devizei.

In contextul discutiilor referitoare la modificarea Constitutiei, Eugen Nicolicea a precizat ca nu i se pare normal ca romanii sa renunte la deviza tarii.

“De ce sa renuntam la ea, nu e deviza Romaniei? Nu ne-a adus victorii si pe campul de lupta? Au scos-o comunistii si noi ramanem in contextul comunistilor, nu? Si noi am pastrat ce au facut comunistii, e bine? Daca nu e bine sa pastram ce au facut comunistii, atunci e bine ce a spus Biserica, da?”, a adaugat deputatul UNPR.

Dupa al Doilea Razboi Mondial si instaurarea republicii, in Romania au fost interzise toate insemnele regatului, inclusiv stemele. Pe 9 ianuarie 1948, la mai putin de doua saptamani de la abdicarea Regelui Mihai, se prevedea descrierea noii steme a Romaniei, care a fost schimbata de comunisti de doua ori, ultima oara in anul 1952, fiind scoasa de pe drapel in decembrie 1989.

Deviza “Nihil Sine Deo” a fost deviza monarhiei romane de Hohenzollern, scrisa cu aur.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares