BYON CapitalismPePaine.ro

Ai auzit bine, SCLAV.

Nu cetțean, nu contribuabil, nu om, ci pur si simplu SCLAV! Nu m crezi? Ti-o dovedesc imediat. Statul Romn te lipsește de 80% din venituri in fiecare luna. Iat cum:

La salariu 45%

Data viitoare cnd iei salariul numr bine banii. Acum mai numra-i odat. A doua oara ai numrat banii pe care statul tocmai ti i-a luat sub forma de bir denumite eufemistic impozite, taxe sau asigurri. Nu te uita pe fluturaș ca nu o sa gsești acolo datele complete, ci o ficțiune contabila numita salariu brut. ntreab nsa pe patronul tu cat a virat la stat in luna asta si vei vedea cat pltești in mod real la stat. Pentru ca statul e perfid. Deși iți ia banii tai, nu ti-i ia pe fata. Nu te invita la un ghișeu sa-ti ia banii din buzunar. Nu, l pune pe seful tu sa ii dea chiar nainte ca tu sa-i vezi.

Mai exact, la un salariu net in mana decent de vreo3000 RONiat cat iți ia statul din buzunare pentru privilegiul de a fi contribuabil in tara ta:

 • Asigurri sociale: 1338.7 RON– știa cic ar fi banii de pensii si alte pomeni sociale pe care trebuie sa-i pltești in numele solidaritții sociale. Daca i-ai investi nsa intr-un fond de pensii private cu un randament de numai 10% pe an te-ai putea retrage in numai 10 ani nu 40 cat iți cer ei sa lucrezi. Sau ai putea trimite cel puțin un copil la grdinița, școala, liceu privat.
 • Sntate:457.64 RON –știa sunt banii pe care-i pltești pentru servicii medicale infecte si medicamente compensate pe care nu le gsești. In schimb o asigurare privata excelenta gsești la jumtate din preț.
 • Impozit: 571.41 RON– știa sunt banii fr destinație, cu care statul poate sa fac ce vrea. Si chiar face, fr sa-ti dea ție vreo socoteala.
 • Șomaj + diverse: 90.18 RON– știa sunt banii pe care nu o sa-i vezi niciodat. In șomaj nu intri ca specializarea ta e cutata si oricum nu poți trai cu cele 400 RON de la stat, iar de restul taxelor nici n-ai auzit darmite sa aib sens. De exemplu, ce e contribuția pentru concedii? Ti-a dat statul bani vreodat cnd ai fost in concediu? Sau garantarea salariilor? Singurul care-ti garanteaz salariul este patronul care alearg dup clienți.

In total 45% din fondul de salarii se duce automat la stat. Fie ca vrei, fie ca nu vrei.

La cumprturi 25%

Te bucuri ca ai luat salariul, nu? Chiar daca e doar jumate din cat puteai sa ai. Te duci imediat la cumprturi, faci plinul cu benzina, pltești facturile si drile locale. Felicitri, statul ti-a mai luat o buna parte din venit:

 • TVA 24%– printre cele mai mari din lume
 • Accize pe benzina, alcool si alte produse de lux– “aliniate” la standarde europene
 • Rovinieta, taxe de timbru, proprietate, taxa radio, taxe eco. Multe dintre ele nici mcar nu le știi deși sunt sub nasul tu. Vezi certificatele verzi si taxa radio care vin cu factura de la electricitate sau taxa pe punga de plastic.
 • Peste 200 de taxe si impozitepltite de firmele de la care tu cumperi servicii si bunuri si care se adaug la prețul de raft.

TVA-ul iți mnnc 20% din jumtatea din buzunar, adic 10% din total. Restul taxelor mrunte adunate cam tot pe-att. Mașina si “luxul” restul de 5%.

Prin cpușe 10%

Statul și cpușeaz propria economie si te pune sa pltești mult prea mult pentru serviciile cpușate. Hai sa vedem cpușele:

 • Blatul: Regiile si firmele de stat sunt de mult timp niște guri negre ale economiei. Cat ne costa ele? Miliarde de Euro in fiecare an. De exemplu, anul trecut ai pltit fr sa știiun miliard de Europentru CFR, pentru ca așa a vrut pixul lui Ungureanu. Anul acesta o sa pltești800 de milioanepentru Oltchim, dar din pixul lui Ponta. Ei au semnat, dar tu pltești.
 • Glazura: Firmele private cu monopol de stat. Adic acelea care au pltit la stat pentru privilegiul de a avea zero competiție. Lipsa competiției duce la preturi mai mari. Pe care tot tu le pltești.
 • Cireașa de pe tort: Birocrație, alt produs eminent al statului. Aprobri peste aprobri, aprobri pentru aprobri, procese interminabile, documentație stufoasa. O armata de funcționari, judectori, avocați, notari publici, contabili, experți de toate soiurile care produc doar maculatura cștig o avere din jungla legislativa din Romnia. Pe care tu o pltești.

Statul controleaz astfel direct sau indirect aproximativ o treime din economie. Pe care tu o pltești. Din aia 30% cat ii mai ai in buzunar statul iți mai ia așadar nc 10%.

80% statul, 20% tu – cine pe cine slujește?

Cum se numește o relație in care cineva iți ia patru cincimi din cat produci si-ti las o cincime, doar att cat sa mnnci si sa te-mbraci? Caut bine in istorie si vei gsi o singura definiție: SCLAVAGISM.

Doar pentru ca nu vezi lanțurile cu care ești legat de ctre stat, nu nseamn ca ele nu sunt acolo. Ia ncearc sa nu-ti pltești taxele. Poți? Poți sa te duci la magazin si sa zici vreau sa cumpr produsul asta dar refuz sa pltesc TVA? Sau poți sa zici, eu am asigurare privata de sntate, nu m intereseaz sa mai pltesc la stat? Sau poți sa zici ca nu mai ești “solidar social” si sa nu mai pltești CAS-ul? Sau poți sa te duci in control la CFR sa vezi pe ce arunca banii?

E timpul sa devii din nou stpn pe banii tai. E timpul ca statul sa te slujeasc pe tine, nu tu pe el. Pentru asta am creat Mișcarea Antitaxe.

Pentru ca tu sa faci ce vrei cu banii tai!

Citește si

Carta LibertatiiFiscale

 

Nu exist buzunarul statului. Exist doar buzunarele noastre.

Oamenii se nasc liberi, nu egali unii cu alții. Libertatea este starea noastr natural; egalitatea este artificial și impus de politicieni și guverne.

De aceea, bunstarea pe care orice om o creeaz n timpul vieții sale, este a lui și numai a lui. Nu a Statului, nu a poporului, sau a altcuiva. Orice transfer de bunstare de la un om la altul, fr voia lui, este un simplu furt și trebuie denunțat ca atare.

O țar devastat.

Ignorarea acestor lucruri simple a dus n ultimii 60 de ani la suferințe cumplite, crime și nenumrate abuzuri. Pe msur ce Statul comunist devenea mai puternic, oamenii deveneau mai slabi.

Dar tocmai prin slbirea acestui popor, Statul si-a dat singur lovitura de moarte: odat cu prigonirea ntreprinztorilor curajoși, afacerile au disprut și banii s-au mpuținat. Iar Statul a ajuns acum n pragul falimentului – din propria lui vin și orbire.

Pentru c nu exist țar puternic, fcut din oameni slabi.

„Mmliga nu explodeaz”.

Vedem azi peste tot o resemnare general, ncurajat de mafia partidelor. Ni se spune intenționat c nu exist șanse de reform, c poporul ndur orice, c nici mcar foametea care se arat la orizont nu va clinti nimic.

Mișcarea Antitaxe nu crede aceste lucruri. Credem c ne aflam in pragul unor rsturnri globale și c ntreaga clas politic, vinovat de subminarea economiei naționale, și-a pierdut sprijinul și este pe cale sa plteasc pentru faptele ei.

Pe scurt, noi credem c „mai nasc la Romnia oameni”.

Investițiile strine.

Mișcarea Antitaxe afirm c Romnia nu-și va reveni niciodat fr investiții strine. Iar n ultimii 5 ani, investițiile au sczut de 9 ori! Practic, astzi nu se mai poate vorbi de investiții n Romnia.

Ce vor investitorii strini, ca s vina ntr-o țar? Ce vrea orice patron: tribunale necorupte, sindicalism slab și taxe mici.

Corupția.

n ultimii ani, tot mai mulți bani au intrat la bugetul Statului, dar țara a devenit tot mai srac. Cheltuielile au crescut, taxele la fel, dar salariile au sczut – și la fel și nivelul de trai.

Cu ct Statul primește mai mult, cu att corupția devine mai mare. Romnia are printre cele mai mari taxe din Europa și n același timp e cea mai corupt țar din Europa, pentru c cele dou sunt legate. Toate partidele care au fost la putere de 22 de ani, au crescut taxele – pentru c bugetul statului a devenit proprietatea lor. Și cu ct se ncasa mai mult la buget, cu att luxul lor devenea mai țiptor.

Vor romnii strpirea corupției? Sigur c da! Toate sondajele arat asta.

Atunci nu e dect o singur soluție logic: sa dea ct mai puțini bani la Stat.

Taxele.

De-a lungul vremii, romnii au blestemat „zeciuiala” și lcomia fanarioților. Iat ca acum, n secolul 21, sub așa-zisa democrație, Statul ia firmelor nu 10, ci 75% din ct cștig! Acest jaf trebuie s nceteze.

Dispariția complet a taxelor o fi o utopie. Dar scderea lor nu. Socialiștii ne zic c Statul cheltuiește taxele noastre pe aprarea țrii și pe garantarea proprietții. E o minciun! n realitate, armata nu mai are bani s scoat tancurile din garaje, iar Romnia ajuns sa fie aprat de aviația ungar. Ct despre proprietate, tribunalele i elibereaz pe band rulant, pe hoții care-ți calc casa; n schimb, te condamn pe tine, victima, dac ndrznești s te aperi și s-l lovești pe „srmanul” hoț. Deci ce aprare și ce garantare?

Uitați-v la bugetul pe 2013: 90% din bani nu sunt cheltuiți pe serviciile de baz ale statului. Ci pe protecție social, contracte guvernamentale oneroase, plata mprumuturilor vechi și pe salariile unui aparat birocratic greoi, arogant și umflat peste orice necesitate.

Deci putem foarte bine s tiem bugetul statului cu 90%, iar serviciile lui de baz nu vor suferi, ba chiar din contr. Socialiștii url c și reducerea taxelor cu 90% e la fel de utopic, și c Statul nu-și poate tia cheltuielile așa de mult: dar din pcate pentru ei, cifrele arat invers.

Dați-ne zeciuiala napoi!

Sindicatele.

Sindicatele, mpreun cu clasa politic și justiția corupt, sunt principalele piedici n calea revenirii economice a Romniei.

Sindicatele nici mcar nu mai reprezint pe nimeni: liderii sindicali au ajuns niște bogtani, dar nu din afaceri proprii, ci tot din parazitarea bugetului de stat. Autoritatea lor n rndul angajaților e zero: dovada c de 22 de ani, sindicatele au ncercat de mai multe ori s organizeze o grev generala n toat țara: dar n-au reușit nici mcar o dat! Nu numai angajații din sectorul privat i ignor, ci și angajații din sectorul de stat.

De aceea Mișcarea Antitaxe vrea interzicerea grevelor și eliminarea sindicatelor din firme. Dac angajații vor s se asocieze, sunt liberi s-o fac acas, pe proprietatea lor. Iar dac vor grev, s-o fac in strad: nu pe proprietatea patronului care-i pltește.

Reforma muncii.

Statul nu trebuie s se bage ntre angajator și angajat. Nu e treaba lui s stabileasc un salariu minim, sau s impun un contract de munc. Fiecare firm știe mai bine ce salarii poate s ofere, n ce condiții, și pe cine trebuie s concedieze.

Statul – firm.

Statul nu e altceva dect o ntreprindere n care bgm bani, ca s obținem anumite servicii. Pltitorii de taxe suntacționariai statului. Și, ca orice acționari, trebuie s-și poat controla oricnd investiția, s decid singuri destinația banilor, s se retrag din afacere dac doresc.

Responsabilitatea Justiției.

Prea multe decizii judectorești s-au dovedit abuzive și ilegale, iar acum Romnia pltește din greu aceste greșeli. Judectorii trebuie sa rspund financiar pentru ce hotrsc, așa cum noi toți rspundem pentru deciziile noastre.

Biserica.

In Romnia, Biserica este parte a Statului, pentru c ia bani din bugetul Statului. Dar mai ru: Biserica este scutit de taxe pentru toate afacerile pe care le face. Și sunt nenumrate! Are firme de turism, joagre, firme de obiecte religioase, hoteluri și multe altele.

Statul i ia unui medic privat și pielea de pe el. n schimb, unui preot nu-i ia absolut nimic, ba chiar i d o felie din banii medicului. Mișcarea Antitaxe lupt pentru taxe mici: dar acele taxe sa fie pltite de toat lumea.

Dac cineva nu pltește, altcineva o s plteasc dublu, n locul lui.

Parlamentul.

Dintre toate instituțiile statului, Parlamentul are cea mai sczut popularitate. De fapt, n cazul lui nici nu mai poate fi vorba de popularitate, ci de ur. Pentru c a ajuns un cuib de infractori, cu dosare penale n curs, care s-au pus la adpostul imunitții.

Mișcarea Antitaxe nu vrea doar reducerea masiv a numrului de parlamentari. Asta e oricum inevitabil.

Dar vrem ca un parlamentar s poat fi concediat oricnd, dac alegatorii lui consider c nu face treab. Pentru ca parlamentarul este de fapt un simplu angajat, nimic altceva.

Iar dac un angajat te fur, nu aștepți 4 ani: ci l zbori de nu se vede, imediat cum l-ai prins!

Pedeapsa cu moartea.

Pedepsele legilor romnești nu i sperie pe hoți. Din contr. Un partid a ajuns sa fure cam 7 miliarde de euro pe an, ct este la putere; adic 28 de miliarde pe mandat. Iar dac fac nchisoare (deși de regul nu i prinde nimeni) nu fac dect maximum 2 ani și nici aceia ntregi.

Deci, de-o parte avem 28 de miliarde de euro, iar de alta avem 2 ani de nchisoare. Atunci nu e de mirare ca n Romnia corupția a explodat. Furtul este pur și simplu ncurajat de lege!

Mișcarea Antitaxe vrea echilibrarea balanței. Dac un hoț ntinde mna s ne mai fure, mcar s știe c și pune viața la btaie!

Garantarea proprietții.

n 22 de ani, Romnia a schimbat trei Constituții. Iar acum vine a patra! Toate fcute de comuniști și toate la fel de proaste. Nici mcar una din ele nu garanta proprietatea. Rezultatul? Mii de procese de restituire a pmnturilor, haos n agricultur, case confiscate de comuniști și vndute acum abuziv de Stat, Romnia condamnat la CEDO sa plteasc 16 miliarde de euro despgubiri. Iar dac cineva ți ncalc proprietatea, drept s-o aperi practic nu ai.

Aceast btaie de joc trebuie s se opreasc. Pentru Mișcarea Antitaxe, garantarea proprietții e o chestiune de viaț și de moarte.

Fr plasa de protecție social!

Aproape o treime din banii statului se duc pe pomeni. Nu e doar anti-economic: e pur si simplu o prostie. A devenit mai rentabil s zaci acas pe banii statului (sau pe banii prinților, care iau pensie tot de la stat), dect sa muncești.

Aici soluția e simpl: protecția social trebuie sa dispar. n ntregime.

Externalizare total.

Aproape toate serviciile statului, n afar celor de baz (ca aprarea), pot fi imediat externalizate pentru reducerea costurilor și creșterea calitții.

Externalizarea nseamn desființarea monopolului statului: n loc s nghițim cu forța niște servicii mizerabile, putem s pltim unde ne place nou. Așa se creeaz competiția ntre furnizorii de servicii. Iar noi devenim din clienți captivi, clienți reali.

 • Sntatea:nimeni nu are dreptul s ne oblige, pe banii noștri, s mergem la spitalele de stat, dac noi nu vrem.
 • nvțmntul:acum statul ne ia banii și i d el școlilor, dup cum i se pare lui. E o aberație. Elevul știe mai bine ce-i trebuie, dect un ministru. Deci banii s mearg direct la elevi, sub forma de vouchere, cu care se pot duce la ce școal vor ei. Iar profesorii se pot asocia n școli private, unde cei mai buni vor fi ceruți de toat lumea și vor cștiga imens, faț de ct cștig azi.
 • ANAF:n loc s combat evaziunea fiscala, a ajuns sa fie centrul evaziunii și corupției. Soluția nu e dect una: desființarea complet. La ANAF, cancerul a ptruns deja peste tot și reforma este imposibil. Instituția trebuie recldit de la zero, cu alți oameni, care s fie inspectori privați și nu funcționari publici.
 • Poliția Romn:am vzut cu toții cum polițiștii sunt direct implicați n traficul de droguri, cmtrie, proxenetism. Iar rețelele de infractori din Poliție ajung pn la ministru, indiferent cine este ministru. Daca vrem o viaț normal și siguranț autentic, Poliția trebuie descentralizat. Fiecare comunitate s aib polițiștii ei, pe care s-i cunoasc și s-i voteze n fiecare an. Iar dac nu fac treab, s știe c n anul urmtor ajung șomeri. Altul la rnd!

Un om, un cuvnt!

Ne-am saturat cu toții de partidele care promit și, dup ce ajung la putere, fac exact pe dos. n Romnia nici nu exist partide de dreapta. Pentru c absolut toate sunt disperate s cheltuiasc banii noștri.

De aceea am scris și semnm aceast Cart, spre obligarea noastr și știința public. Aceia dintre noi care o vor nclca și vor trece n tabra dușmanului comunist, s știe ca se exclud singuri din rndurile noastre.

Noi credem n respectarea contractului și a cuvntului dat. Noi credem n adevrul spus pe faț, chiar dac nu este pe placul poporului.

Credem c și cel mai srac om are dreptul s-și caute bogția: dar trebuie oprit, dac și-o gsește n buzunarul altuia.

Carta a fost semnat la congresul de constituire al Mișcrii Antitaxe (16 februarie 2013) și ulterior, de fiecare membru care ader. Carta este Constituția Mișcrii.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares