Indiferent dacă știi sau nu, deșeurile nucleare (cobalt-60) sunt utilizate de zeci de ani pentru a face mâncarea ta “mai sigură”, prezintă Wakeup-world.com.

În zilele noastre există o neînțelegere profundă în rândul publicului larg referitoare lavaloarea alimentelor organice certificate. Întrebarea nu este dacă prețul (mai mare cu peste 50%) pe care îl plătești la casa de marcat pentru un aliment organic merită cu adevărat, având în vedere conținutul de vitamine, minerale și fitonutrienți. Chiar dacă alimentele organice au de obicei o densitate nutritivă considerabil mai mare, nu întotdeauna caracterul “special” al acestor produse este pozitiv.

Mai degrabă, un consumator educat se va uita la ceea ce nu conțin și ceea ce nu s-a întâmplat cu aceste produse în călătoria lor spre farfuria ta.

În prezent agențiile de reglementare, ca de exemplu FDA, susțin și promovează activ utilizarea de cobalt-60, cules de la reactoarele nucleare, ca o formă de “pasteurizare” pentru toate alimentele convenționale.

Oficialii susțin că alimentele devin astfel “mai sigure”. Utilizarea unor eufemisme de genul “aditiv alimentar” și “pasteurizare” pentru a descrie procesul de “împușcare” a alimentelor cu niveluri exagerat de mari de radiații gamma nu poate anula faptul că aceleași raze mortale care sunt generate de armele termonucleare ce distrug viața sunt acum aplicate asupra alimentelor noastre pentru “a le face mai sigure”.

 

  • Cantități inimaginabile de radiații folosite pentru “pasteurizarea” alimentelor

Această frază nu conține temerile unui ipohondru, deoarece nu vorbim despre cantități mici de radiații.

Nivelul radiațiilor gamma folosite începe de la 1kiloGray (unitate de măsură, echivalentul a 16.700.000 raze X pulmonare sau de 333 de ori doza letală umană) și ajunge până la 30 kiloGray (500.000.000 raze X pulmonare sau de 10.000 de ori doza letală umană).

Următorul tabel arată o listă cu alimente care sunt “tratate” în acest fel:

 

  • Cum îți dai seama dacă alimentele tale au fost “bobmardate” cu radiații?

Atunci când cumperi alimente convenționale, nu ai nici o siguranță că acestea nu au fost iradiate. Deși cerințele de etichetare specifică faptul că alimentele iradiate vândute în magazine ar trebui să aibă pe ambalajul produsului simbolul internațional Radura, controlul în această privință este destul de redus și slab, iar produsele din restaurante și cele procesate care conțin ingrediente iradiate nu sunt obligate prin lege să le eticheteze corespunzător.

Etichetate sau nu, alimentele iradiate sunt expuse la aceleași radiații gamma ionizate care au distrus viața la Hiroshima, Cernobîl și recent la Fukushima.

Formele de viața “primitive”, microbii, refuză să ingereze alimente iradiate (de aceea le folosim noi), dar oamenii sunt destul de naivi pentru a se lăsa păcăliți de “autorități” guvernamentale, care spun că dozele de radiații ionizate aplicate alimentelor, și care ajung aproape de un miliard de raze X pulmonare, sunt sigure pentru consumul uman.

 

  • Războiul împotriva perisabilității alimentare

În ciuda promovării iresponsabile a acestui proces ca fiind unul sigur, iradierea alimentară distruge aproape în totalitate conținutul de vitamine din produs, crează un număr de produse secundare toxice, ca de exemplu 2-alklycyclobutanoes, care a fost demonstrat ca fiind citotoxic (distruge celulele), genotoxic (distruge ADN-ul) șicancerigen (dezvoltă cancerul) în urma unor studii pe animale.

De asemenea, radiația gamma este capabilă să crească alergenicitatea unor proteine alimentare, prin denaturarea lor (ca de exemplu în cazul laptelui), iar acest efect secundar a fost identificat chiar și la doze reduse de radiații.

Așadar, cum se poate ca un proces care este atât de clar în detrimentul sănătății umane să fie permis?

Există cel puțin trei motive care stau în spatele acestui proces periculos:

  • Igienizarea alimentară: Iradierea alimentară permite continuarea practicilor agricole  nesigure și fundamental neigienice considerate esențiale pentruprofitabilitatea unor ferme sau fabrici mari deținute de corporații. Atunci când apa de canalizare umană și cea reziduală în combinație cu gunoiul de la grajdurile animalelor bolnave, crescute cu antibiotice, este folosită ca și îngrășământ, tulpini virulente de bacterii rezistente la antibiotice pot infecta produsul, ajungând în profunzime în țesuturi, acolo unde substanțele chimice de igienizare nu ajung.Radiațiile gamma, care penetrează în mod eficient și adânc produsul, permit condițiilor iresponsabile, imorale și neigienice să se păstreze.
  • Globalizare alimentară: Un grad mai mic de perisabilitate oferit de iradierea alimentară susține globalizarea continuă a producției și distribuției alimentare,promovând profitabilitatea corporațiilor transnaționale, a căror respect pentru suveranitate, drepturi constituționale și sănătate publică a cetățenilor din orice țară din lume este pe locul doi, în comparație cu obiectivul principal de a  urmări profitul cu orice preț.
  • Politizarea alimentară: În sfârșit, sistemul militar-industrial cere publicului să perceapă energia nucleară ca pe ceva “benefic” care ne protejează, și nu ca pe un factor de război sau ca pe un posibil dezastru ecologic. Deșeurile nucleare sunt brusc transformate atât într-o marfă profitabilă, cât și într-un “agent binefăcător”,sub îndrumarea și sprijinul guvernului.

În acest moment, calitatea alimentelor a devenit un paradox peste tot în lume.

Nu cu mult timp în urmă, toate culturile considerau mâncarea sacră, pentru proprietatea alimentelor de a susține bunăstarea noastră fizică, emoțională și spirituală. Astăzi, forțele capitalismului și ale “piaței libere”, fără limite, au transformat mâncarea în otravă metabolică devitalizantă, care îi transformă încet-încet și pe cei care o consumă în mărfuri, adică în pacienți bolnavi.

sursa: financiarul.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares