Ajuns la a treia ediție național, cu o participare n creștere, „Marșul” are ca scop afirmarea și sprijinirea unor valori esențiale: dreptul la via al tuturor persoanelor ncepnd din momentul concepiei i familia ca temelie a unei societi prospere.
Tema din acest an a „Marșului pentru Viaț”, prezentat sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului, este „Iubește-i pe amndoi! – Asum, ajut, adopt!” Manifestul este o invitație la implicare n sprijinul femeilor nsrcinate, care sunt constrnse s apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.
Aceast adevrat form de violen mpotriva femeilor care poart o sarcin neateptat nu trebuie s ne mai lase indifereni.De aceea, sunt ateptai la mar „toi cei care cred c dreptul la via este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea i compasiunea fa de o mam i copilul ei reprezint cea mai nobil form de implicare civic.”
Societatea trebuie s fac astfel nct un copil s nu fie perceput ca un obstacol n calea mplinirii unei femei, a bunstrii ei ori a realizrii profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie l aduce societii, iar aceasta este datoare cu ntreg sprijinul necesar. De aceea, organizatorii consider cfemeile merit s fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic prin promovarea unor legi care s ușureze situaia financiar dificil, s faciliteze adopia i s fac accesibil consilierea n sarcina nedorit.
n acest sens, astzi a fost depus la principalele instituții ale statului opetiție, semnat de peste 70 de organizații non-guvernamentale. Prin petiție se solicit adoptarea unei legislaii favorabile vieii i familiei și a unor programe de educație coerente, n contextul n care Romnia continu s aib una din cele mai ridicate rate ale avortului dintre toate rile Uniunii Europene și sufer o degradare accentuat a importanței familiei.
Pn n acest moment, 26 de orașe și 3 sate din Romnia și-au anunțat participarea la „Marul pentru Via”. Evenimentul ncepe n 22 martie la Cluj-Napoca, Flticeni și Tg. Neamț, continu n 23 martie la Alba-Iulia, Arad, Bacu, Bistrița, Brașov, București, Buzu, Caracal, Constanța, Deva, Iași, Onești, Oradea, Pitești, Satu Mare, Slatina, Suceava, Trgoviște, Timișoara, Tg. Mureș, Tulcea; n 24 martie se organizeaz n Craiova, Sf. Gheorghe și satele Adșeni și Tudor Vladimirescu (jud. Botoșani), pentru a se ncheia n 25 martie, de ziua Bunei Vestiri, la Zoițani (Botoșani). n unele orașe (Arad, Iași) manifestrile sunt mai complexe și se ntind chiar pe durata a 2-3 zile.
Cu fiecare ediție, „Marșul pentru viaț” din Romnia este tot mai aproape de tradiția evenimentelor similare din mari orașe ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles, San Francisco, Toronto i Budapesta.
Pentru mai multe informaii – cum ar fi Manifestul, traseele, programele complete și datele de contact ale colectivelor locale de organizare, v rugm s accesați pagina de internetwww.marsulpentruviata.ro.
CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares