Dixit, ieri, Monica Macovei: ”Iar eu trebuie să vă spun că dacă vrem să schimbăm ceva în partidul ăsta, în țara asta, e nevoie de intransigență, pentru că de 23 de ani politica e făcută cu rare excepții de oameni care nu au convingeri, nu au crezuri, nu au valori și nu dau doi bani pe binele altora și pe binele comun.

Extraordinar, la ce concluzii a reușit să ajungă respectiva! Dacă n-ai fi român sau n-ai fi trăit în țară în acești 23 de ani, mai că ți-ar veni s-o iei acasă, atâta dreptate are.

Dar dacă ai fost aici, prezent, în această perioadă și ai simțit pe propria-ți piele faptul că toți politicienii, cu extrem de rare excepții (vorba moralistei), au fost interesați de orice altceva numai de binele comun al poporului nu, rămâi șocat când auzi aceste remarci fix din gura celor în cauză.

Păi, ”minunaților”, nu sunteți voi cei care ați condus atâta vreme România?! Tartorele vostru, ăsta care se supără mai ceva decât un copil de grădiniță căruia i s-a furat trenulețul pentru faptul că n-a câștigat pupila lui, cu ce s-a ocupat din ’91 până în prezent?! Fostul și prezentul vostru șef de partid tot în 1991 și-a început ”capodopera” politică. Adriean Videanu, stâlpul partidului, și-a început șarlataniile, zic unii, chiar din 1990. La fel și ”greul” Radu Berceanu. Mătăluță însăți intrai la conducerea poporului prin 2004. Etc, etc. Voi, toți, ați condus România în acești 23 de ani și toți sunteți, cu câteva excepții, politicieni de tip FSN-ist. Unii chiar de acolo ați pornit, iar alții, cu toate că ați avut accesul la ciolan ceva mai târziu, vă comportați ca și primii. Sau, dacă printre voi or mai exista câțiva oarecum mai cinstiți și mai apăsați de problemele poporului, atunci aceștia au fost acoperiți de valul imens al celorlalți complăcându-se într-o lașitate comună, chit că nu s-au lăsat corupți după modelul ”vârfurilor”. Dar asta nu vă scuză cu nimic atâta timp cât poporul nu a beneficiat de absolut niciun sprijin din partea voastră.

Acum însă, la nevoie, ați devenit, brusc, moraliștii politicii românești. Dar unde îți erau convingerile, crezurile, valorile și interesul comun în 2004 – 2005 cand ai devenit ministru al justiției, Monica Macovei?! Numai gura a fost de tine!

Și nu esti tu, din păcate, singura în această situație care dacă n-ar fi de plâns ar fi de râs. Aceeași moralitate a prididit-o și pe Udrea, cea care mai acum vreo doi ani cerea Poporului Român solidaritate în sărăcie în timp ce ea era îmbrăcată cu țoale și accesorii de zeci de mii de euro din banii furați de la cei pe care îi îndemna la sărăcie! Idem și cu Blaga, acest câine de pază al corectitudinii (!), dar care în calitate de ministru de interne nu știa despre faptul că în familia lui se fac afaceri bune, dar bune de tot cu banii țării pe care el o… ”servea”!

Aștia sunteți în realitate, moraliștilor (!), numai că ați văzut că ține ”figura” cu corectitudinea, cu lupta, cu implicarea, că doar ați exersat aceste minciuni sfruntate pe Poporul Român din patru-n patru ani.

Voi vorbiți despre crezuri și valori?! Aveți voi PDL-iștii, USL-iștii, groparii României, așa ceva?! Liderul vostru vă vorbea despre guvernarea PDL-istă ca fiind parte a modernizării României iar voi aplaudați aceste scârnăvii într-un delir total. Care modernizare, bolnavilor cu mintea ce sunteți, atâta timp cât România se află într-o adevărată moarte clinică? Orbilor și surzilor chiar atât de rupți de realitate ați ajuns sau mințiți precum respirați inclusiv atunci când vă alegeți voi între voi?!

Sunteți jalnici, dar mai jalnică decât voi este opera care vă aparține – România asta creată după chipul și asemănarea voastră. Păcat că poporul acesta, pe care l-ați dus atâta amar de vreme cu zăhărelul, nu se trezește spre a da cu voi de pământ. Asta este singura moralitate de care ar trebui să aveți parte – judecata poporului în ceea ce vă privește pentru fiecare bănuț public pe care vi l-ați însuțit sau pentru care ați închis ochii când ai voștri și-l însușeau. Judecată urmată de confiscarea averilor câștigate ilicit și de punerea voastră la muncă în folosul românilor pe care i-ați spoliat. Voi, toți politicenii de tip FSN-ist.

Însă, precum nici o problemă nu poate fi rezolvată la același nivel de gândire la care a fost creată, nici voi nu veți fi în stare, nici într-o sută de ani, să faceți ceva bun și trainic pentru comunitatea pe care când și când o mai invocați, ori ea, comunitatea, mai devreme sau mai târziu se va prinde de această impotență a voastră – atunci, probabil, o să dați piept cu un zid de moralitate (că tot vă e așa de dragă!).

Noi, cei care spunem adevărul despre voi de aproape 23 de ani, adevăr pe care iată voi înșivă îl recunoașteți, ne pregătim pentru acel moment. S-ar putea să vedeți atunci un alt tip de valori decât astea pe care vi le închipuiți voi acum, iar printre ele cea mai intransigentă va fi corectitudinea. Corectitudinea la nivel de faptă și nu doar de vorbă. Știți zicala aia – ai grijă la ce îți dorești pentru că s-ar putea să ți se întâmple!    

 

Sorin ANDREI

 Consilier Politic al Partidului Totul pentru Țară                                                   24.03.13.

sorinandreitr@gmail.com

sorinandrei.blogspot.com

0740.077.536

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares