Bărbatul căruia doi tineri țigani i-au scos ochiul cu o piatră, pentru că a avut curajul să le spună să se comporte civilizat într-un autobuz, a stat de vorbă în premieră cu o echipă Neptun TV.

Aflat încă pe patul de spital, constănțeanul de 64 de ani nu suferă că și-a pierdut un ochi, cât pentru faptul cănu i-a luat nimeni apărarea, dintre cei care se aflau în mijlocul de transport în comun. Deși poliția a stat de vorbă cu el, nu a reușit până în acest moment să le facă un portret robot celor doi atacatori.

Ioan Bangal este de 5 zile pe patul de spital. Nu are mari dureri pentru că îl ajută calmantele pe care i le administrează asistentele. Dar în tot acest timp scurs de la nenorocirea care i-a schimbat viața, s-a gândit cât de nedreaptă a fost viața cu el.

A vrut să facă un bine. Era o zi de joi și a urcat într-un mijloc de transport în comun de pe linia 44. În el, doi tineri țigani înjurau ca la ușa cortului, iar pensionarul nu a suportat să vadă că toate acestea se întâmplă de față cu mai mulți copii. Așa că le-a atras atenția că se află între oameni și să se comporte ca atare. Indivizii s-au răzbunat crunt, la scurt timp după ce bărbatul a coborât din autobuz.

Nimeni din autobuz nu i-a luat apărarea

Iar bărbatul a ajuns să spună aceste lucruri, pentru că nimeni din mijlocul de transport în comun nu i-a luat apărarea și nici nu l-a ajutat când a fost atacat. În cele din urmă, un paznic din zonă l-a văzut căzut la pământ plin de sânge și a sunat la 112. Așa a ajuns la Spitalul Județean Constanța, unde va mai sta ceva vreme.

Medicii nu i-au putut salva ochiul zdrobit, iar bărbatul încă așteaptă să i se refacă oasele feței, fracturate de lovitura violentă, care se vindecă mai greu la vârsta lui. Spune că zilele trecute, când a avut puterea să vorbească, le-a descris polițiștilor cum arată cei doi tineri care l-au atacat.

Este supărat că nici măcar după ce cazul lui a fost mediatizat, niciunul dintre călătorii care se aflau alături de el în autobuz și i-au văzut pe cei doi atacatori nu a mers la poliție să le dea oamenilor legii detalii despre ei, ca să poată fi prinși. Cazul nu este însă închis.

Polițiștii fac încă o dată un apel către cei care au fost martori ai agresiunii să le dea orice informație legată de cei doi atacatori, chiar și sub protecția anonimatului. Trebuie să se gândească la faptul că agresorii unui om care a vrut să facă un bine nu trebuie să rămână nepedepsiți.

Sursa – Reporter NTV

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares