Dac dai o cutare rapid pe Google, despreprof. univ. dr. ing. Marian Rizea*putei afla c a fost ofier de informaii cu gradul de colonel (r), inginer petrolist, are un doctorat obinut n 2001, cu o tez n premier naional (dup mai bine de cinci ani de cercetri n care, sub coordonarea prof. univ. dr. ing. George Iordache de la UPG Ploieti, a studiat - n schelele Tg. Ocna, Ocnele Mari, Ocna Mure etc. –“exploatarea zcmintelor de sare, prin dizolvare cu ajutorul sondelor”), dar este i autor de cri de specialitate.

Felicitari dlui Marian Rizea ce a scris articolul si a avut curajul sa spuna adevarul !

Cum este posibil ca un contract, cel incheiat cu OMV, sa fie tinut ascuns opiniei publice sub pretextul infantil ca ”este secret”,in conditiile in care in discutie este averea poporului roman.

Nu austriecii sunt destepti (sunt doartepari de colt de strada!), ci guvernantii Romaniei post ’89 sunt tradatori, vanzatori de tara, tampiti siexcroci (nu sunt insulte, sunt evaluari facute in conformitate cu definitiile din DEX). Acesti impostori ce conduc Romania de astazi, au atat de multa nesimtire incat culpabilizeaza intreg poporul roman pentru situatia dezastruasa in care ne aflam.Fara exceptie, toti ce care conduc Romania post ”89sunt faptuitorii infractiunii de DISTRUGERE A ECONOMIEI NATIONALE. Nicolae Ceausescu a fost ucis pentru o astfel deacuza (chiar daca era numai imaginara) !

Cu multa ipocrizie si cinism, fara exceptie, toate garniturile guvernamentale post ’89 si-au arogatsi justificat dreptul de a distruge economia Romaniei, invocand fie ca au fost ”emanati” fie ca au fost”alesi cu majoritate de voturi”. INTELEGETI DE SUNTETI CHEMATI LA VOT !?
Aici trebuie notat ca romanii au votat fiind inselati. Fara exceptie, toateformatiunile politiceiesite invingatoarein alegeri, au comis INFRACTIUNEA DE INSELACIUNE A POPORULUI ROMAN cu consecinte deosebit de grave. In fata unorastfel de inselaciuni, post-alegei, romanii sunt adormiti cu operetele fara sfarsit ”frauda electorala cu trei pesti”.

In contextul crizei economice de astazi, Austria nu are nici o problema, desi din punct de vedere al resurselor este o tara extrem de saraca. De ce austirecii nu au criza economica, iar rata somajului la ei este ce-a mai scazuta din Europa, in conditiile in careAustria estedeparte de a fi Germania?
Raspunsul este simplu,acestpopor de nemti libidinosi (nu este insulta, vezi DEX), careda lumii partii de ski, valsuri si foitaje umplute,fura si profita din plin de bogatileRomanieiin detrimentul poporului roman. Austriecii, AU PRIMIT PE GRATIS BOGATIILE NOASTRE!
Doua zeci de milioane de romani hranesc zece miloane de austrieci !

In completarea articolului, trebuie precizat ca inainte de asa zisa privatizare, PETROM, deci statul roman, deci poporul roman, a facut investitii enorme in reparatii si pentru retehnologizare; de aici si beneficiile mici realizate anterior ”privatizarii”. De exemplu la PETROBRAZI, printre altele, a fost construita o centrala electrica de co-generare; investitie cu efecte benefice pentru PETROBRAZI, dar dezastruase pentru Termocentrala Brazi si pentru sistemul de termoficare al orasului Ploiesti. Dupa privatizarea frauduloasa a PETROM, firma de trei lulele OMV si-a umplut buzunareleca urmare a beneficiilor obtinute din investitiile facute de poporul roman. AU FOST SI INCA SUNT DOBITOCI CARE EVALUEAZA EFICIENTA ”PRIVATIZARII PETROM” PRIN PRISMA BENEFICIILOR OBTINUTE DE OMV. Cum poti sa fii atat de dobitoc !?

Rafinaria OMV,situata la intrarea in Viena, comparativ cu ARPECHIM, are dimensiunile unei statii pilot ! Numai in parodii si in Romania, pestele mare il inghite pe cel mic !

Tot in completarea articolului, trebuie notat ca OMV isi deruleaza afacerileprin bancile austriece din Romania. Aceste banci au facut si facpresiuni (INFRACTIUNEA DE SANTAJ !) asupra statului roman (iar conducatorii nostri pun botu’ !) ca isi vor retrage capitalul daca Romania daca ROMANIA (adica noi) nu face credite si nu imprumuta euro. De ce nu ne obliga sa imprumutam lire turcesti!? La ce sunt bune aceste credite ? OMV trebuie sa transfere in Austria beneficiile realizate in Romania in lei. Aici intervine marea lor inteligenta; doar nu sunt timpiti sa transfere lei ! Deci, pentru acest schimb valutar oneros,copii nostri suntse nasc cu obligatia de plata acreditele in euro facute de inteligentii nostri guvernanti! DECI, NU NUMAI CA AM DAT PE GRATIS AUSTRICEILOR PESTE 75 % din Romania, DAR NE SI IMPUMUTAM PENTRU CA EI SA-SI TRANSFERE BENETICIILE !

Acesti avocatei ce conduc Romania,avanddiplome obtinute la facultati de infrumusetare,si care, dupa studii si doctorate, au inteles ca dreptul este ”galceava permanenta”, isi imagineaza ca noi toti ceilalți suntem tampiti ! Atat sunt de tampiti !

Este evidenta ca cel care a scris cele de mai sus, este
- impotiva nationalismului LOR
- impotriva democratiei LOR
- importiva economiei LOR de piata

Sper ca fiecare dintre noi va intelege ce are de facut !

Scrisoare deschis tuturor celor care gndesc i simt romnete!

 

ministrul-nita-doreste-cresterea-redeventelor-la-petrol-si-gaze-cu-20-30-e9030_article-main-image

Scrisoare:

“Grupul petrolier OMV Petrom, care a obinut anul trecut un profit de aproape un miliard de euro, este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, pltind taxe i impozite n valoare de 8 miliarde de lei, n 2012. n total, primii zece contribuabili la bugetul de stat au pltit aproximativ 30 de miliarde de lei, n 2012, reprezentnd 15 procente din buget, relateaz Digi24. Pe al doilea loc se afl productorul de igri British American Tabacco (5,6 miliarde de lei) i Rompetrol Rafinrie (4,6 miliarde de lei), urmat de Petrotel-Lukoil Ploieti.

Iat clasamentul:

1. OMV Petrom: 8 miliarde de lei

2. British American Tobacco Trading: 5,6 miliarde de lei

3. Rompetrol Rafinare: 4,6 miliarde de lei

4. Petrotel-Lukoil 2,2 miliarde de lei

DIGI 24| Topul contribuabililor la buget.OMV Petrom, lider detaat

ntrebare:ESTE POSIBIL CA DIFERENA DINTRE PROFITUL OMV PETROM I OCOMPANIE DE IGRI S FIE DE DOAR 2,4 MILIARDE LEI? SNELEG C FUMM DE APROAPE CT CONSUMM PRODUSEENERGETICE???

GUVERNANILOR, DAC AI TRECUT PE LA COALA I NU AI CHIULIT LA ORELE DE ARITMETIC, UITAI-V N OGLIND, PRIVII-V N OCHI I DAI-V UN RSPUNS CARE S NU V CRAPE OBRAZUL!

Acum 2-3 ani, la o conferin pe tema energiei, la Hilton, dup ce reprezentantul OMV prezentarealizrilede excepie ale grupului OMV-Petrom, m-am ridicat n picioare (dei aplauzele celor din sala nu se terminaser) i am fcut urmtoarele precizri:

1. nainte de privatizare, producia de iei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. n 1976, Romnia nregistrase 14,2 milioane tone i 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.

2. n anul n care se discut problema, 2010, OMW, care se laud cu investiii de miliarde i aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de iei! (Din sal, cineva – o voce feminin – a strigat „4,7 milioane tone!”)

3. Corect, am spus, aa s fie…Dar dac n ar, n Romnia, nu prelucrai dect cel mult 1,8 milioane tone iei, la rafinria Brazi (ARPECHIMUL fiind nchis), ce facei cu restul produciei?Unde o stocai? Sau o ducei n Austria pebarje, nclcnd normele internaionale, n materie vamal…Sau nu o declarai, s nu pltii acea infim redeven de4% (n lume, redevena este de 16-22%)!

Linitea istupoarea celor de fa, inclusiv a unor nalte fee oficialeguvernamentale i consilieri de rang nalt, au fost ntrerupte deun zgomotos ropot de aplauze!

4. Din grupul OMV-Petrom, cineva a ntrebat “pe ce m bazez” (replica celebr din MOROMEII) i am realizat c este un romn, o coad de topor… Calm, dei mi se ridicase sngele la cap, i-am rspuns c snt ofier de informaii (nainte i dup “loviluie”), petrolist practicant on/offshore, am avut atribuii n sectorul energetic peste 15 ani, profesor n informaii strategice i riscuri energetice i pasiunea mea este aceea de a face bilanuri energetice, sectoriale, pe care le public semestrial, la sesiunile de comunicri tiinifice cu participare internaional…(Ct petrol se extrage, ct se raportaez, ctse prelucreaz, ct se vinde la pomp, dar i produseauxiliare…)

Aplauzele au continuat, spre dezndejdea celorde la OMW-Petrom!

Dup edin, am fost abordat de reprezentanii Grupului i mi-au propus s le devin partener n echip… Mi-au spus c citiser cartea publicata la Editura ANI Bucureti, “PETROL, DEZVOLTARE I (IN)SECURITATE”. Am cerut (conform uzanelor, fiind ofier n activitate) timp de gndire (spre a m consulta cu efii). Nici nu v putei nchipui ce uturi verbale i morale am primit, a doua zi, de la un ef tembel, ajuns ulterior, general la apelul bocancilor:C nu am fost orientat, c nu am pic de bun sim fa de cei care aduc nu tiu ct labugetul de stat.L-am ascultat i, n final, n cea mai sntoas atitudine de copil trit la ar (in cmpia Buzului i munii Zarandului), instruit i educat la colile nalte din bariera Bucureti (zona Mimiu Ploieti – liceul de petrol-chimie, Universitatea de petrol si gaze) l-am bagat n p…a m-sii, pe romnete, i i-am spus c-l atept s ieim la pensie, s-i pot trage una n botul lui de nemernic.

La cteva zile, un alt mare ef, un om deosebit, care m aprob scrnind din dini, m-a sfatuit s fiu mai blnd… Dup cteva sptmni, ajuns aproape la cteva luni de vrsta biologic a trecerii n rezerv i a peste 25 de ani de militrie, scrbit i informat c ni se vor micora salariile i, evident, cuantumul soldelor compensatorii i pensiile, m-am pensionat!

De atunci, snt linitit personal, dar nu mpcat cu soarta! Sper ca, ntr-o zi, trdtorii de neam i ar, s dea socoteal n faa neamului romnesc, pentru nclcarea art. 136, “Proprietatea”, alin. (3) din Constituia Romniei!

Iar cei care simt i gndesc romnete, s le fie judecatori!!!

Doamne, ocrotete Romnia, Europa i ntreaga lume!

Cu mare amaraciune, acelasi,

Prof. univ. dr. ing. Marian RIZEA

Ploieti-Romnia, 27.02.2013,

Telefon.0722 217 156

*– Cadru didactic asociat Universitatea „Petrol-Gaze” Ploieti și Universitatea de Vest Timioara,
– Membru al Comitetului Naional pentru Securitate i Strategie Alimentar, nființat sub egida Academiei Romne,
– Membru asociat al Diviziei de Istoria tiinei din cadrul Comitetului Romn deIstoria i Filosofia tiinei i Tehnicii (C.R.I.F.S).

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares