Petrom – strict secret…

Dacă dați o căutare rapidă pe Google, despre prof. univ. dr. ing. Marian Rizea* puteți afla că a fost ofițer de informații cu gradul de colonel (r), inginer petrolist,  are un doctorat obținut în 2001, cu o teză în premieră națională (după mai bine de cinci ani de cercetări în care, sub coordonarea prof. univ. dr. ing. George Iordache de la UPG Ploiești, a studiat -  în schelele Tg. Ocna, Ocnele Mari, Ocna Mureș etc. – “exploatarea zăcămintelor de sare, prin dizolvare cu ajutorul sondelor”), dar este și autor de cărți de specialitate.

Felicitari dlui Marian Rizea ce a scris articolul si a avut curajul sa spuna adevarul !

Cum este posibil ca un contract, cel incheiat cu OMV, sa fie tinut ascuns opiniei publice sub pretextul infantil ca ”este secret”, in conditiile in care  in discutie este averea poporului roman.

Nu austriecii sunt destepti (sunt doar tepari de colt de strada!), ci guvernantii Romaniei post ’89 sunt tradatori, vanzatori de tara, tampiti si excroci (nu sunt insulte, sunt evaluari facute in conformitate cu definitiile din DEX). Acesti impostori ce conduc Romania de astazi, au atat de multa nesimtire incat culpabilizeaza intreg poporul roman pentru situatia dezastruasa in care ne aflam. Fara exceptie, toti ce care conduc Romania post ”89 sunt faptuitorii infractiunii de DISTRUGERE A ECONOMIEI NATIONALE. Nicolae Ceausescu a fost ucis pentru o astfel de acuza (chiar daca era numai imaginara) !

Cu multa ipocrizie si cinism, fara exceptie, toate garniturile guvernamentale post ’89 si-au arogat si justificat dreptul de a distruge economia Romaniei, invocand fie ca au fost ”emanati” fie ca au fost ”alesi cu majoritate de voturi”.  INTELEGETI DE SUNTETI CHEMATI LA VOT !?
Aici trebuie notat ca romanii au votat fiind inselati. Fara exceptie, toate formatiunile politice iesite invingatoare in alegeri, au comis INFRACTIUNEA DE INSELACIUNE A POPORULUI ROMAN cu consecinte deosebit de grave. In fata unor astfel de inselaciuni, post-alegei, romanii sunt adormiti cu operetele  fara sfarsit  ”frauda electorala cu trei pesti”.

In contextul crizei economice de astazi, Austria nu are nici o problema, desi din punct de vedere al resurselor este o tara extrem de saraca. De ce austirecii nu au criza economica, iar rata somajului la ei este ce-a mai scazuta din Europa, in conditiile in care Austria este departe de a fi Germania?
Raspunsul este simplu, acest popor de nemti libidinosi (nu este insulta, vezi DEX), care da lumii partii de ski, valsuri si foitaje umplute, fura si profita din plin de bogatile Romaniei in detrimentul poporului roman. Austriecii, AU PRIMIT PE GRATIS BOGATIILE NOASTRE!
Doua zeci de milioane de romani hranesc zece miloane de austrieci !

In completarea articolului, trebuie precizat ca inainte de asa zisa privatizare, PETROM, deci statul roman, deci poporul roman, a facut investitii enorme in reparatii si pentru retehnologizare; de aici si beneficiile mici realizate anterior ”privatizarii”. De exemplu la PETROBRAZI, printre altele, a fost construita o centrala electrica de co-generare; investitie cu efecte benefice pentru PETROBRAZI, dar dezastruase pentru Termocentrala Brazi si pentru sistemul de termoficare al orasului Ploiesti.  Dupa privatizarea frauduloasa a PETROM, firma de trei lulele OMV si-a umplut buzunarele ca urmare a beneficiilor obtinute din investitiile facute de poporul roman. AU FOST SI INCA SUNT DOBITOCI CARE EVALUEAZA EFICIENTA ”PRIVATIZARII PETROM” PRIN PRISMA BENEFICIILOR OBTINUTE DE OMV.  Cum poti sa fii atat de dobitoc !?

Rafinaria OMV, situata la intrarea in Viena, comparativ cu ARPECHIM, are dimensiunile unei statii pilot ! Numai in parodii si in Romania, pestele mare il inghite pe cel mic !

Tot in completarea articolului, trebuie notat ca OMV isi deruleaza afacerile prin bancile austriece din Romania. Aceste banci au facut si fac presiuni (INFRACTIUNEA DE SANTAJ  !)  asupra statului roman (iar conducatorii nostri pun botu’ !) ca isi vor retrage capitalul daca Romania daca ROMANIA (adica noi) nu face credite si nu imprumuta euro.  De ce nu ne obliga sa imprumutam lire turcesti !? La ce sunt bune aceste credite ? OMV trebuie sa transfere in Austria beneficiile realizate in Romania in lei. Aici intervine marea lor inteligenta; doar nu sunt timpiti sa transfere lei ! Deci, pentru acest schimb valutar oneros, copii nostri sunt se nasc cu obligatia de plata a creditele in euro facute de inteligentii nostri guvernanti! DECI, NU NUMAI CA AM DAT PE GRATIS AUSTRICEILOR PESTE 75 % din Romania, DAR NE SI IMPUMUTAM PENTRU CA EI SA-SI TRANSFERE BENETICIILE !

Acesti avocatei ce conduc Romania, avand diplome obtinute la facultati de infrumusetare, si care, dupa studii si doctorate, au inteles ca dreptul este  ”galceava permanenta”, isi imagineaza ca noi toti ceilalți suntem tampiti ! Atat sunt de tampiti !

Este evidenta ca cel care a scris cele de mai sus, este
-  impotiva nationalismului LOR
-  impotriva democratiei LOR
-  importiva economiei LOR de piata

Sper ca fiecare dintre noi va intelege ce are de facut !

Scrisoare deschisă tuturor celor care gândesc și simt românește!

 

ministrul-nita-doreste-cresterea-redeventelor-la-petrol-si-gaze-cu-20-30-e9030_article-main-image

Scrisoare:

“Grupul petrolier OMV Petrom, care a obținut anul trecut un profit de aproape un miliard de euro, este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, plătind taxe și impozite în valoare de 8 miliarde de lei, în 2012. În total, primii zece contribuabili la bugetul de stat au plătit aproximativ 30 de miliarde de lei, în 2012, reprezentînd 15 procente din buget, relatează Digi24. Pe al doilea loc se află producătorul de țigări British American Tabacco (5,6 miliarde de lei) și Rompetrol Rafinărie (4,6 miliarde de lei), urmată de Petrotel-Lukoil Ploiești.

Iată clasamentul:

1. OMV Petrom: 8 miliarde de lei

2. British American Tobacco Trading: 5,6 miliarde de lei

3. Rompetrol Rafinare: 4,6 miliarde de lei

4. Petrotel-Lukoil 2,2 miliarde de lei

DIGI 24 | Topul contribuabililor la buget. OMV Petrom, lider detașat

Întrebare: ESTE POSIBIL CA DIFERENȚA DINTRE PROFITUL OMV PETROM ȘI O COMPANIE DE ȚIGĂRI SĂ FIE DE DOAR 2,4 MILIARDE LEI? SĂ ÎNȚELEG CĂ FUMĂM DE APROAPE CÎT CONSUMĂM PRODUSEENERGETICE???

GUVERNANȚILOR, DACĂ AȚI TRECUT PE LA ȘCOALA ȘI NU AȚI CHIULIT LA ORELE DE ARITMETICĂ, UITAȚI-VĂ ÎN OGLINDĂ, PRIVIȚI-VĂ ÎN OCHI ȘI DAȚI-VĂ UN RĂSPUNS CARE SĂ NU VĂ CRAPE OBRAZUL!

Acum 2-3 ani, la o conferință pe tema energiei, la Hilton, după ce reprezentantul OMV prezenta realizările de excepție ale grupului OMV-Petrom, m-am ridicat în picioare (deși aplauzele celor din sala nu se terminaseră) și am făcut următoarele precizări:

1. Înainte de privatizare, producția de țiței extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone și 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.

2. În anul în care se discută problema, 2010, OMW, care se laudă cu investiții de miliarde și aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de țiței! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone!”)

3. Corect, am spus, așa să fie… Dar dacă în țară, în România, nu prelucrați decît cel mult 1,8 milioane tone țiței, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceți cu restul producției? Unde o stocați? Sau o duceți în Austria pe barje, încălcînd normele internaționale, în materie vamală… Sau nu o declarați, să nu plătiți acea infimă redevență de 4% (în lume, redevența este de 16-22%)!

Liniștea și stupoarea celor de față, inclusiv a unor înalte fețe oficiale guvernamentale și consilieri de rang înalt, au fost întrerupte de un zgomotos ropot de aplauze!

4. Din grupul OMV-Petrom, cineva a întrebat “pe ce mă bazez” (replica celebră din MOROMEȚII) și am realizat că este un român, o coadă de topor… Calm, deși mi se ridicase sîngele la cap, i-am răspuns că sînt ofițer de informații (înainte și după “loviluție”), petrolist practicant on/offshore, am avut atribuții în sectorul energetic peste 15 ani, profesor în informații strategice și riscuri energetice și pasiunea mea este aceea de a face bilanțuri energetice, sectoriale, pe care le public semestrial, la sesiunile de comunicări științifice cu participare internațională… (Cît petrol se extrage, cît se raportaeză, cît se prelucrează, cît se vinde la pompă, dar și produse auxiliare…)

Aplauzele au continuat, spre deznădejdea celor de la OMW-Petrom!

După ședință, am fost abordat de reprezentanții Grupului și mi-au propus să le devin partener în echipă… Mi-au spus că citiseră cartea publicata la Editura ANI București, “PETROL, DEZVOLTARE ȘI (IN)SECURITATE”. Am cerut (conform uzanțelor, fiind ofițer în activitate) timp de gîndire (spre a mă consulta cu șefii). Nici nu vă puteți închipui ce șuturi verbale și morale am primit, a doua zi, de la un șef tembel, ajuns ulterior, general la apelul bocancilor: Că nu am fost orientat, că nu am pic de bun simț față de cei care aduc nu știu cît la bugetul de stat. L-am ascultat și, în final, în cea mai sănătoasă atitudine de copil trăit la țară (in cîmpia Buzăului și munții Zarandului), instruit și educat la școlile înalte din bariera București (zona Mimiu Ploiești – liceul de petrol-chimie, Universitatea de petrol si gaze) l-am bagat în p…a mă-sii, pe românește, și i-am spus că-l aștept să ieșim la pensie, să-i pot trage una în botul lui de nemernic.

La cîteva zile, un alt mare șef, un om deosebit, care mă aprobă scrîșnind din dinți, m-a sfatuit să fiu mai blînd… După cîteva săptămîni, ajuns aproape la cîteva luni de vîrsta biologică a trecerii în rezervă și a peste 25 de ani de militărie, scîrbit și informat că ni se vor micșora salariile și, evident, cuantumul soldelor compensatorii și pensiile, m-am pensionat!

De atunci, sînt liniștit personal, dar nu împăcat cu soarta! Sper ca, într-o zi, trădătorii de neam și țară, să dea socoteală în fața neamului românesc, pentru încălcarea art. 136, “Proprietatea”, alin. (3) din Constituția României!

Iar cei care simt și gîndesc românește, să le fie judecatori!!!

Doamne, ocrotește România, Europa și întreaga lume!

Cu mare amaraciune, acelasi,

Prof. univ. dr. ing. Marian RIZEA

Ploiești-România, 27.02.2013,

Telefon. 0722 217 156

*– Cadru didactic asociat Universitatea „Petrol-Gaze” Ploiești și Universitatea de Vest Timișoara,
– Membru al Comitetului Național pentru Securitate și Strategie Alimentară, înființat sub egida Academiei Române,
– Membru asociat al Diviziei de Istoria Științei din cadrul Comitetului Român deIstoria și Filosofia Științei și Tehnicii (C.R.I.F.S).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *