Astazi s-au mplinit 72 de ani de la masacrul de la Fntna Alb, localitate de pe valea Siretului, din Bucovina, locul uneia dintre multeleși sngeroasele crime abjecte pe care le-a cunoscut pmntul Romniei, plin de oaseleși sngele martirilor romni.

n 1940, Romnia a fost forțat s cedeze Uniunii Sovietice un teritoriu cu peste trei milioane de locuitori, n urma ultimatumului primit n luna iunie a aceluiași an.Imediat ce administrațiași armata romn au fost evacuate, trupele din Armata Roșieși agenții NKVD au ocupat teritoriul romnescși a nceput mcelul sistematic.

Mulți dintre romnii care au ncercat s fug peste granița, ctre Romnia, au fost uciși. Bunica mea, – Dumnezeu s o odihneasc! – se numra printre refugiații romani din Cernuți, fugind ctre Romnia cu mama mea de mn, atunci o copil de cțiva anișori. ntreaga mea copilrie a fost marcat de relatrile cumplitelor evenimente prin care au trecut mamași bunica mea pe parcursul fugii printre haitele barbarilor komisari bolșevici ai Armatei Roșii, istorii povestite de bunica mea pe cnd eram mic.

Urmașii URSSși ai kominterniștilor doresc s pun capac definitiv pnși memoriei acelor teribile masacre, doresc s ucid pnși amintirea ticloșiilor svrșite mpotriva romnilor.
n poiana de la Varnița, n nordul Bucovinei ocupate de URSS, aproape de punctul numit la Fntna Alb, de nviere, n duminic de Paște din data de 1 aprilie 1941, peste 3000 de romni, locuitori ai satelor de pe valea Siretului, care se ndreptau cu un steag alb, cu praporiși icoane spre noile granițe alețrii, au fost secerați de mitralierele sovietice.
Sute de steni au murit pe loc sau au fost grav rniți. Supraviețuitorii au fost urmriți de cavaleriștii haholiși spintecați cu sabia iar rniții au fost legați de cozile cailorși trți n gropi comune, unde au fost ngropați, unii fiind n viaț nc: btrni, femei, copii, sugari – vii, morți sau muribunzi. Dou zileși dou nopți s-a mișcat pmntul n acele gropi, pn ce toțiși-au dat duhul.
Cei ce au putut s fug n noapte prin pdure au fost arestați zilele urmtoare de agenții NKVD din Hliboca (Adncata)și dup torturi nfiortoare, au fost duși n cimitirul evreiesc din orșelși aruncați de vii ntr-o groap comun, peste care s-a turnat var nestins, pentru a fi topite pnși oasele morților. Alții au fost duși la Cernuți unde li s-a nscenat un proces demonstrativ de “dușmani ai ordinii sovietice”și 22 dintre ei au primit pedepse grele dup ce au fost torturați din ordinul mareșalului Jucov (prezent personal la fața locului pentru a da o lecție clar romnilor). Culmeași mareșalul Jucov a avut pn la urma parte de blestemul celor pe care i-a omort personal deoarece Stalin Djugasvili l-a ucisși pe el dup numai cțiva ani. n ntreaga Basarabie s-a așternut crunta teroare a komisarilor bolșeviciși valuri, valuri de romni au fost ridicați, de la copil n faș la strbunic de 90 de aniși porniți pe drumul fr ntoarcere al Siberieiși Kazahstanului.

Represiune, tortura, teroare bolșevic – cuvinte tabu n dicționarul ucrainean
Subiectul masacrului de la Fntna Alb cași orice mențiune a terorii bolșevice care a dus la exterminarea a sute de mii de romni basarebani au fost considerate teme tabu pn n anii ’90 darși dup. Autoritțile sovieticeși ulterior cele ucrainene interziceau orice referire la mcelul de la Fntna Alb sau orice fel de ncercare de comemorare a celor uciși.
Nici dup așa zisa perestroika autoritțile din Rusia nu au recunoscut responsabilitatea genocidului de la Fntna Alb, un adevrat Katyn romnesc. Abia dup anul 2000, autoritțile ucrainene au permis oficierea unui parastas pentru odihna romnilor exterminați slbatic.
n 2011 Parlamentul Romniei a reușit s voteze cu mari chinuri o lege care stabilește ziua de 1 aprilie drept Ziua Național n memoria romnilor-victime ale masacrelor de la Fntna Albși alte zone, ale deportrilorși ale Foametei organizate de regimul totalitar sovietic n nordul Bucovinei,Ținutul Herțeiși ntreaga Basarabie. Tot n 2011 un grup de tineri bucovineniși basarabeni au desfșurat un pelerinaj la locul mceluluiși au depus flori pe locurile unde au czut jertfa miile de romani. Blogul tinerilor din Cernuți unde erau afișate fotografiile de la comemorare a disprut ntre timp. Anul acesta un alt grup de tineri romani basarabeni s-au ndreptat ctre Fntna Alba, pentru a comemora pios morții noștri.
Ucraina ns a blocatși interzis acum accesul celor ctorva tineri romani, blogeri basarabeni, care intenționau s participe la comemorarea miilor de romani mcelriți de sovietici. Motivul interdicției – ucrainenii sunt terorizați de spaima c nlucile celor uciși de ei se vor transfera n sufleteleși inimile romanilor care i-ar putea vreodat trage la rspundere. Deși deocamdat Ucraina e putere nuclear, totuși temerile ce i ncearc pe ucraineni sunt att de mari nct consider o primejdie mortal pantru securitatea lor național prezența ctorva tineri la comemorarea masacrelor svrșite de ei.
Printre tinerii basarabeni care s-au ales cu interdicția de a mai clca pe teritoriul Ucrainei n urmtorii 5 ani, interdicție dictat de SVR – serviciul de securitate ucrainean, un urmașal KGB-ului rusesc, se numrși Vlad Durnea un consilier parlamentar al deputatului PDL Eugen Tomac. Ar fi fost mai mult dect amuzant ns o situație imaginar n care nsuși Eugen Tomac s-ar fi deplasat n locul consilierului su la comemorarea de la Fntna Alba, deoarece acesta este nscut n fostul județIsmail, din sudul Basarabiei, chiar n localitatea Babele (fost General Al. Averescu) unde s-a nscut mareșalul Averescu, zon aflat n ghearele Ucrainei,și are cetțenie ucrainean la baz, cea romneasc fiind obținut ulterior, n perioada studiilor fcute n Romnia. Oare serviciile de securitate ucrainene i-ar fi respinsși acestuia intrarea pe teritoriul Ucrainei pe urmtorii 5 ani?
Ceea ce este ns cu adevrat amuzant pn peste poate este faptul c pe fond att ucrainenii ctși PDL-ul au rezonat la maximum si la unison pe tema masacrului de la Fntna Alb, grupul parlamentar PDL respingnd inițial, n 2011, cnd se mplineau fix 70 de ani de la masacru, proiectul de lege inițiat de un deputat din Parlamentul Romniei, basarabean la origine, Tudor Panțaru.
Diabolic concidenta face ca persoana direct responsabil de efortul PDL de a respinge proiectul de lege menționat s fie nici mai mult nici mai puțin dect un urmașdirect al unor komisari bolșevici care au ucis, au ucis, au ucis… Vladimir Tismneanu personal, omul de cas al lui Virgil Mgureanu, autor al unor libidinoase omagii aduse lui Ion Iliescu, alt criminal cu minile roșii de snge de roman, s-a fcut luntreși punte pentru a bloca alegerea unei zile speciale de comemorare a romnilor masacrați la Fntna Alba. Basarabeni mcelriți de colegii de munc ai tatatuluiși ai mamei sale, cadre NKVD.
Condamnarea comunismului, efectuat cu mult fast demagogic de Traian Bsescu, n-a fost nimic altceva dect o afacere profitabil tocmai pentru gauleierii sistemului bolșevic, așezați n funcții. Mai mult, tocmai aceștia au instituit o gril de lectur falsificantși mincinoas cu privire la originile comunismului ncercnd din rsputeri anihilarea Memoriei – ntocmai ce ncearcși acum, n continuare, autoritțile ucrainene. Asta spune mult despre cine cui aparține pe aici pe la noi…

Sursa: http://www.curentul.ro/2013/index.php/2013040285042/Actualitate/Ucraina-putere-nucleara-tremura-de-frica-nalucilor-romanilor-masacrati-acum-72-de-ani.html

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *