MAE rus cere României să se abțină de la politica unionistă. Federația Rusă reacționează la declarațiile din 27 martie ale ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, prilejuite de împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

MAE rus cere României să se abțină de la politica unionistă externe

MAE rus cere României să se abțină de la politica unionistă

“Declarațiile dlui Corlățean confirmă politica persuasivă a Bucureștiului, promovată în ultimii ani, de fortificare a ideilor unioniste”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Aleksandr Lukashevici, transmite 24h.md.

Federația Rusă recomandă României să se abțină de la propagarea politicii unionismului, care afectează stabilitatea în Republica Moldova și procesul de soluționare a diferendului transnistrean. Această retorică demonstrează din nou atitudinea diplomației române față de țara vecină. Declarațiile dlui Corlățean confirmă politica persuasivă a Bucureștiului, promovată în ultimii, de fortificare a ideilor unioniste. Această linie nu contribuie deloc la asigurarea securității și stabilității în regiune”, a continuat Aleksandr Lukashevici.

Pe 27 martie, Titus Corlățean a spus că Republica Moldova și România au un viitor European comun. “Avem astăzi șansa istorică și datoria de a pregăti, împreună, viitorul nostru european comun. Au fost parcurse în ultimii ani, cu determinare și curaj, etape importante pe calea consolidării statului de drept, a modernizării de ansamblu a societății și economiei, și a avansării în direcția comunității democratice europene. România va fi și pe mai departe alături de Republica Moldova, de cetățenii acesteia, la fiecare pas făcut pe drumul integrării europene. Știm, din proprie experiență, cât de greu este acest drum. Dar știm, în egală măsură, că nu există nici o alternativă care să poată oferi cetățenilor Republicii Moldova șansa libertății și prosperității”, a declarat Titus Corlățean.

sursa: ziuaveche

comentariu rapcea.ro: alooo, rusofilii travestiți în naționaliști ortodocși de la deveghepatriei, se aude ?! Tătuca Putin, țarul ortodoxiei pe care îl tot pupați în fund la fiecare trei articole, NU VREA NICI MĂCAR SĂ AUDĂ CUVINTELE BASARABIA PĂMÂNT ROMÂNESC. Voi cu cine țineți, până la urmă: CU ROMÂNII sau cu INVADATORUL SOVIETIC ?!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares