MAE rus cere Romniei s se abin de la politica unionist. Federaia Rus reacioneaz la declaraiile din 27 martie ale ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlean, prilejuite de mplinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romnia.

MAE rus cere Romniei s se abin de la politica unionist externe

MAE rus cere Romniei s se abin de la politica unionist

“Declaraiile dluiCorleanconfirmpoliticapersuasiv a Bucuretiului, promovat n ultimii ani, de fortificare a ideilorunioniste”, a declarat purttorul de cuvnt alMAEde la Moscova, AleksandrLukashevici,transmite 24h.md.

Federaia Rusrecomand Romniei s se abin de la propagarea politiciiunionismului, care afecteaz stabilitatea n RepublicaMoldovai procesul de soluionare a diferendului transnistrean. Aceast retoric demonstreaz din nou atitudinea diplomaiei romne fa de ara vecin. Declaraiile dluiCorleanconfirmpoliticapersuasiv a Bucuretiului, promovat n ultimii, de fortificare a ideilorunioniste. Aceast linie nu contribuie deloc la asigurarea securitii i stabilitii n regiune”, a continuat AleksandrLukashevici.

Pe 27 martie, TitusCorleana spus c RepublicaMoldovaiRomniaau un viitor European comun. “Avem astzi ansa istoric i datoria de a pregti, mpreun, viitorul nostru european comun. Au fost parcurse n ultimii ani, cu determinare i curaj, etape importante pe calea consolidrii statului de drept, a modernizrii de ansamblu a societii i economiei, i a avansrii n direcia comunitii democratice europene.Romniava fi i pe mai departe alturi de RepublicaMoldova, de cetenii acesteia, la fiecare pas fcut pe drumul integrrii europene. tim, din proprie experien, ct de greu este acest drum. Dar tim, n egal msur, c nu exist nici o alternativ care s poat oferi cetenilor RepubliciiMoldovaansa libertii i prosperitii”, a declarat TitusCorlean.

sursa: ziuaveche

comentariu rapcea.ro: alooo, rusofilii travestiți n naționaliști ortodocși de la deveghepatriei, se aude ?! Ttuca Putin, țarul ortodoxiei pe care l tot pupați n fund la fiecare trei articole, NU VREA NICI MCAR S AUD CUVINTELE BASARABIA PMNT ROMNESC. Voi cu cine țineți, pn la urm: CU ROMNII sau cu INVADATORUL SOVIETIC ?!

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *