Deputații Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu au declarat, la o dezbatere privind violența în școli, că susțin proiectul “Împreună să stopăm infracțiunile din școli”, care presupune organizarea de discuții, prelegeri, însoțite de materiale video pentru adolescenți privind cazuri de infracționalitate.


Deputatul Daniel Fenechiu a spus că se vor organiza seminarii, prelegeri prezentate într-un limbaj accesibil adolescenților, susținute de avocați însoțiți de psihologi, reprezentanți ai poliției, pentru a-i ajuta pe elevii de 14-16 ani să înțeleagă pericolul comiterii de infracțiuni, potrivit Mediafax.

Noi vrem să venim în întâmpinarea elevilor, accentul să se pună pe ce spun copiii“, a spus deputatul PPDD, la dezbaterea organizată vineri la Palatul Parlamentului.

La rândul său, Alina Gorghiu (PNL) a arătat că, potrivit datelor existente, în 2011-2012 numărul furturilor și al violențelor în școli a crescut cu 13% față de perioada din urmă cu un an, iar numărul acestor cazuri a fost de 147, față de 175 de cazuri din septembrie 2012- februarile 2013.

Asociația pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților, împreună cu Agenția Antidrog, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Primăria Sector 4 , ISMB, Camera Deputaților și Asociația Pro-Vita, au demarat un proiect care se va derula în 5 școli din Sectorul 4, în perioada 15 aprilie – 27 iunie, prin analiza cauzelor violenței și consumului de droguri în rândul elevilor din clasele VIII-X.

Acest proiect constă în realizarea unei campanii de informare și conștientizare cu privire la consecințele grave ale săvârșirii infracțiunilor. Fiecare tip de infracțiune va fi explicată de către un avocat prin intermediul unor cazuri mediatizate, însoțite de un suport video. La fiecare prezentare elevii vor primi o broșură – un mini cod penal pe înțelesul elevilor și un chestionar elaborat de către un psiholog, Concluziile vor fi materializate într-un raport.


ADSA.RO - comunicare.mai.gov.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares