Când tehnologia ajunge la extreme: un elev a fost suspendat pentru că nu a acceptat să poarte cipGalerie foto (2)

Un liceu din Texas a suspendat un elev care a refuzat să poarte un ecuson dotat cu un cip RFID (radio-frequency identification – identificarea prin radiofrecvență).

Un district școlar din San Antonio a decis la începutul acestui an școlar să doteze toți elevii cu un ecuson cu cip RFID. Ecusonul este dotat cu un cod de bare asociat numărului de identificare socială a fiecărui elev, iar cipul RFID monitorizează deplasarea elevilor în campusul școlar din momentul în care aceștia sosesc până la plecare.

Cipurile RFID a devenit un element obișnuit în această eră electronică – fiind inserate în pașapoarte, legitimații și în cardurile de credit. În timp, experții se așteaptă ca aceste cipuri să ia locul codurilor de bare de pe produsele din comerț. În SUA, școlile au început să adopte la rândul lor această tehnologie.

Andrea Hernandez, eleva care a refuzat să poarte ecusonul dotat cu cip, a fost anunțată de oficialii Northside Independent School District că nu va putea să continue să studieze la Liceul John Jay decât dacă va accepta să poarte ecusonul în jurul gâtului. Fata refuză să poarte ecusonul din motive de religie și de intimitate. Oficialii districtului școlar au anunțat că eleva va trebui să aleagă, începând de luni, alt liceu dintr-un district în care nu sunt folosite aceste cipuri. Momentan, decizia districtului școlar a fost suspendată temporar de un judecător din Texas în urma deschiderii unui proces pe această temă de Institutul Rutherford.

„Este ceva fundamental greșit atunci când districtul școlar insistă să forțeze elevii să se supună unui program ce nu are nimic de-a face cu prioritățile academice. Singurul scop al acestui program este să aducă mai mulți bani școlii”, afirmă John Whitehead, președintele Institutului Rutherford.

Finanțele districtului școlar depind de prezența elevilor la clase. Pentru fiecare elev declarat absent atunci când se face prezența dimineața, districtul primește mai puțini bani. Cipurile RFID permit monitorizarea elevilor în interiorul întregului campus școlar, iar dacă elevul se află în campus atunci când se face prezența, chiar dacă nu este la curs, districtul obține banii cuveniți pentru acel student.

Familia Hernandez a declarat că refuză să accepte cipul deoarece acesta „îl simbolizează pe Satan, fiind Semnul Bestiei prevestit în Biblie”.

Reprezentanții districtului școlar au scris familiei o scrisoare în care au anunțat că îi vor permite fetei să participe la cursuri „fără baterie și cip în ecuson”, însă i-au cerut tatălui fetei să „accepte să renunțe să critice acest program și să îl susțină în mod public”. Steve Hernandez, tatăl elevei, a refuzat acest lucru.

Sursa: Wired via descopera.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares