Mii de persoane au ieșit în stradă duminică după amiază la Paris pentru a protesta, cu două zile înaintea adoptării unui proiect de lege care ar face din Franța cea de-a 14-a țară din lume care ar legaliza căsătoriile între persoanele de același sex, relatează AP și AFP.

Potrivit AP, marșul urmărește malul stâng al Senei și va culmina cu un miting pe esplanda de la Domul Invalizilor duminică seara.

Polițiștii au fost amplasați în număr mare de-a lungul traseului, în condițiile în care protestele din ultimele săptămâni s-au soldat cu violențe.

O contra-demonstrație a celor ce sprijină proiectul de lege a fost organizată pe malul drept al Senei, în Place de la Bastille.

Sondajele de opinie au indicat o creștere spectaculoasă a numărului de francezi care se opun legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, și mai mulți dintre aceștia opunându-se atunci când se pune problema adopției sau a conceperii de copii.

Potrivit aceluiași sondaj de opinie, președintele francez, François Hollande, a bătut toate recordurile de impopularitate atinse de un șef de stat din Pentagon din 1958, de când institutul Ifop realizează sondaje pe această temă, informează EFE duminică.

Astfel, conform sondajului publicat de ‘Le Journal de Dimanche’, 74 % dintre francezi sunt nemulțumiți de politica președintelui socialist, față de 72 %, cel mai slab rezultat consemnat în legătură cu predecesorul său, Nicolas Sarkozy.

Datele indică o creștere a numărului nemulțumiților cu șase puncte procentuale față de sondajul anterior, modificare atribuită de specialiști scandalului provocat de susținerea fățișă pe care Hollande a exprimat-o față de proiectul de legiferare al căsătoriilor homosexuale, sfidând manifestările de amploare ale francezilor ce se opun acestui proiect de lege.

Numai un sfert dintre cei intervievați aprobă conducerea lui Hollande, cu șase puncte procentuale mai puțin decât la precedentul sondaj.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares