Este binecunoscută atitudinea naționalistă a guvernului de la Budapesta – și intensificarea animozităților față de finanța evreiască – considerată principalul responsabil în declanșarea crizei economice – folosită ca armă economică înpotriva Statelor Naționale, pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale a bancherilor evrei.

În acest context Ungaria a refuzat în repetate rânduri condițiile impuse de FMI și Banca Mondială, suspectând pe bună dreptate, substratul distructiv al anumitor măsuri sociale și economice impuse de către cele două instituții financiare – în schimbul ajutorului financiar oferit de către acestea Ungariei.

Ungaria – spre deosebire de România, a cunoscut în istoria ei recentă suficiente acte criminale la adresa comunității evreiești de pe teritoriul ei, pentru a putea fi acuzată – pe bună dreptate de Holocaust. Spre deosebire de România, unde, în timpul celui de-al doilea război mondial, evreii erau puși să dea cu mătura, pentru a-și dovedi utilitatea în comunitate, din Ardealul ocupat de unguri și de pe întreg teritoriul Ungariei, evreii erau executați sumar, alături de români (Ardealul de Nord) sau – în cel mai bun caz – urcați în trenurile morții și deportați în lagărele de la Auschwitz și Dachau.

Un alt moment istoric al atitudinii maghiarilor față de alogenii evrei îl constituie aruncarea acestora în Dunăre, fapt ce este comemorat simbolic de perechile de ghete (din metal) montate pe malul Dunării, în memoria evreilor ce și le-au pierdut, odată cu viața.

Din acest motiv, în fiecare an, comunitatea evreiască din Budapesta organizează pe malul Dunării, la Budapesta, ”Marșul Celor Vii”,  în memoria victimelor Holocaustului.

În acest an, pentru a da o lecție cutezătorului guvern magiar, “Marșul celor Vii” a avut o participare record de peste 10.000 de oameni, dublă față de anii anteriori, relatează AFP.

 La acest al 11-lea marș au participat, duminică, ministrul resurselor umane, Zoltan Balog, reprezentanți ai partidelor de opoziție, precum și ambasadorii Statelor Unite și ai Israelului.

Colac peste pupăză, la începutul lunii mai, Budapesta va găzdui Congresul Mondial Evreiesc. Deși Congresul are de obicei loc la Ierusalim, cei circa 500 de delegați au decis să aleagă în acest an Budapesta pentru a-și demonstra solidaritatea cu evreii unguri, victime ale atacurilor antisemite verbale, a indicat Mazsihisz, Asociația Comunităților Evreiești din Ungaria.

Sunt curios cum vor reacționa naționaliștii unguri, protejați până acum de către conaționalul Soroș, care le-a asigurat liberă circulație (fără vize) în SUA și lipsa oricăror presiuni din partea comunității evreiești pe seama acuzelor de antisemitism, Holocaust – cu despăgubirile aferente.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares