Sursa foto: România Liberă
Decizia Parlamentului Franței în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex reprezintă o “opțiune ideologică“, ce creează “diviziuni” și refuză să fie acceptată de “largi segmente ale societății“, acuză publicația Vaticanului, Osservatore Romano, relatează AFP, citat de Mediafax.Întrebat despre proiectul privind căsătoriile homosexuale, adoptat de Parlamentul francez, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, a răspuns: “Nu mă bucură acest proiect. Este un lucru bun ca fiecare copil să știe ce înseamnă un tată sau o mamă“.”Căsătoria între un bărbat și o femeie este un principiu fundamental“, a spus el.

Publicația Osservatore Romano a denunțat “o opțiune ideologică ce divizează, mai mult decât să ofere protecție tuturor tipurilor de relații“.

Osservatore Romano l-a criticat dur pe premierul Jean-Marc Ayrault, “care a susținut puternic acest proiect de lege dar care nu a vrut să țină cont de numeroasele voci care s-au ridicat în ultimele luni din cadrul societății franceze“.

Vaticanul a subliniat că se opune categoric legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, regretând refuzul de organizare a unui referendum pe această temă.

În acest timp, agenda homosexuală din România este pusă în aplicare pas cu pas, agenții pro-homosexualitate luând cu asalt principalele interdicții ale societății românești. În timp ce deputatul Remus Cernea creează o perdea de fum aruncând în dezbaterea ideea unui proiect fantasmagoric – ce nici măcar nu a fost înregistrat la Camera Deputaților, pe partea cealaltă, deputata PP-DD Liliana Mincă, organizează pe ascuns – de parte de ochii publicului, proiecte de implementare a educației homosexuale în școlile românești, cu susținerea organizațiilor de homosexuali și lesbiene.
În tot acest timp, liderii USL își înmoaie tonul față de chestiunea homosexuală, arătându-se deschiși față de posibilitatea acordării unor drepturi extinse pentru aceștia. Astfel, Crin Antonescu, deși formal se declară împotriva proiectului parteneriatelor civile homosexuale, completează că “ne scandalizăm prea ușor”, în vreme ce UTC-istul Ponta ironizează vocile anti-homosexualiatte, declarând referitor la opoziția societății civile față de proiectul lui Cernea – citez “ n-am stiut ca sediul moralitatii se afla in Romania”.”
Într-adevăr, se pare că centrul moralității nu se află în România, ci la Vatican, căci Biserica Ortodoxă Română – cea mai în măsură să ia atitudine față de astfel de devieri de la morala creștină, tace mâlc în fața acestor atacuri la adresa familiei și educației.
Mă întreb – pe bună dreptate ! în condițiile în care sunt hulit de talibanii ortodocși din blogosferă pentru trecutul meu yoghin, iar această biserică Ortodoxă nu mă reprezintă în nici un fel, CE MAI CAUT EU ÎN OTRODOXIE ?! Cred că e cazul să trec la catolicism, barem acolo aia se opun deschis homosexualilor.
Mihai Rapcea
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares