Moții s-au răsculat împotriva Mafiei Lemnului și a protecției asigurate de Poliția Circulație

Foto: citynews.ro

Revoluție a moților din Apuseni, care s-au săturat de Mafia lemnului și de protecția acordată hoților de către Poliția Circulație. Situația explozivă a pornit de la arestarea pentru luare de mită a fostului șef a Direcției Silvice Cluj, Traian Mariș,  arestare ce a avut loc după un denunț cusut cu ață albă. În aceste zile iese la suprafață adevărata Mafie a Lemnului, incredibila pușculiță a lumii politice și a Poliției Circulație. Au apărut în rapoarte oficiale mii de hectare defrișate ilegal. Au apărut și autotrenuri care transportă noapte de noapte material lemnos fără avea însă RCA, licențe de transport sau taloane de înmatriculare. Acuzațiile de acum luni de zile aduse de polițiști nemulțumiți din zona Huedin (http://www.cotidianul.ro/afacerile-nebune-ale-politistilor-din-huedin-204802/), legate de șeful Poliției Rutiere Huedin, Gheorghe Călătan, prin contur. Mafia lemnului poate exista și poate transporta material lemnos doar prin directa grijă a șefilor Poliției Rutiere.

În noaptea de luni spre marți peste 100 de săteni din comuna Măguri Răcătău au sechestrat două autotrenuri burdușite cu lemne, despre care ei afirmă că ar transporta material lemnos furat. Camioanele au fost forțate să oprească și apoi conduse la postul de Poliție din localitate. Oamenii au cerut intervenția Poliției și a lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare (ITRSV), care au declanșat o anchetă.

Foto: stiridecluj.ro

“Camioanele astea au fost încărcate azi-noapte, pe furiș, în pădure și urmau să plece. Cel mai probabil direct în Ungaria. Camioanele sunt ale unui pădurar care l-a denunțat pe directorul de la Direcția Silvică Cluj, Traian Mariș”, a povestit un localnic pentru stiridecluj.ro.

Foto: citynews.ro

Foto: stiridecluj.ro

Culmea este că situația nu este una de ieri de azi ci de ani de zile! Din Apuseni se transportă în fiecare noapte, pe drumurile naționale și europene, zeci poate chiar sute de metri cubi de material lemnos! Acest lucru este posibil doar cu complicitatea polițiștilor de la Circulație, care închid ochii la aceste fărădelegi și sunt complici la furtul masiv de lemn.

Strigător la cer este faptul că din cele 3 autotrenuri care se văd în poze, nici unul nu avea actele în regulă. Dar, acestea transportă material lemnos de ani de zile. Cum altfel, decât cu largul consurs al Poliției Rutiere!

Unul din autotrenuri – B 42 RAS nu avea asigurare RCA obligatorie, celălalt – B 04 VFR avea talonul de înmatriculare reținut din noiembrie 2012. Capul de TIR aparține firmei Volvo Forest, asociat unic Bîlc Călin, tocmai denunțătorul directoului arestat de la Direcția Silvică, Traian Mariș!! Mai mult, Bîlc se află într-un ciudat conflict de interse, fiind, deopotrivă pădurar și acționar unic la o firmă care se cupă de ….transportul lemnelor!

În ceea ce privește auto B 26 CRF, aceasta aparține firmei Crinelforest SRL Gilău. În urma constrolului, pe remorcă a fost găsit un plus de 12 tone material lemnos, întocmindu-se dosar penal.  Crinelforest SRL are ca asociat unic pe Frandeș Cristian Ioan, șef district Ocolulul Silvic Privat Băișoara, unde șef ocol este tocmai directorul interimar al Direcției Silvice Cluj, Holonic, cel sosit pe post după arestarea fostului director Mariș.

Foto: stiridecluj.ro

Cotidianul a tras deja chiar anul trecut un semnal de alarmă privind afacerile necurate cu Mafia Lemnului ale polițiștilor de Circulație din zona Huedin (http://www.cotidianul.ro/afacerile-nebune-ale-politistilor-din-huedin-204802). Mai mult, urcând în piramida relaținoală Mafia Lemnului – Poliția Circulație, presa a dezvăluit anterior și vilele apărute peste noapte ale unor șefi din IPJ Cluj, precum comisarul șef Alexandru Mureșan, fost șef Circulație IPJ Cluj, fost adjunct al IPJ Cluj, în prezent retrogradat înapoi la șefia Poliției Circulație.

Vila de 404 mp a comisarului Mureșan, care nu apărea în declarația de avere, dar se plătea impozit pe ea.

Foto: stiridecluj.ro

În ceea ce privește situația explozivă din Apuseni, după arestarea directorului Direcției Silvice Cluj în urma unui denunț cusut cu ață albă (VEZI AICI DETALII PSD vrea toate pădurile din Clujul cel putred de corupt) un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Beliș a acceptat să vorbească pentru stiridecluj.ro despre mafia din care chiar el face parte și pentru care cotizează annual zeci de mii de euro. “În primul rând, fiecare dintre pădurarii din zona Mărișel au acasă câte un gater tip banzic. Lemnul este adus gratis de către localnicii care sunt lăsați la furat în pădure. Totul se face la mica înțelegere. Omul primește permisiunea de a intra în pădure cu condiția ca la finalul zilei să coboare și pentru pădurar la un drum auto o remorcă de lemne. Așa se face că doar într-o singură zi pădurarul duce la gaterul tip banzic câteva zeci de metri cubi de lemn. Sunt pădurari care au două astfel de gatere, cu unul lucrează pentru a cotiza mai departe, iar cu celălalt pentru el. Singura cheltuială este cea cu legata de plata facturii de curent, adică maxim 1.000 de lei/lună. Muncitorii vin gratis la lucru și sunt, de fapt, cei care merg la pădure. Profitul net, după ce se împarte șpaga cu șeful de district și apoi mai sus este și de 6.000 de euro.

Foto: stiridecluj.ro

“Cetățenii nu mai suportă ca firmele să exploateze zeci de mii de metri cubi de material lemnos. Guvernanții nu se uită la oameni, se uită doar la ce ne impune Uniunea Europeană, dar nu văd că firme din Germania își protejează pădurile și le distrug pe ale noastre. În doi ani, la Măguri Răcătău, au fost tăiați peste 100.000 de metri cubi. Dacă lucrurile continuă tot așa, în doi-trei ani nu o să mai aibă unde să cânte cucul, cum spunea un pădurar de la noi. Adevărul este că pădurea se fură cu acte în regulă “, a explicat un localnic pentru citynews.ro.

Puzderie de date oficiale, de rapoarte, de prezentări. Tone de informații pentru serviciile abilitate ale statului. Cu toate acestea nimeni nu se sesizează, nimeni nu mișcă un deget! Domnule ministru Stroe, DNA, domnule director general Romsilva, Adrian Crăciunescu, dovediți că nu sunteți abonați la pușculița Mafiei Lemnului și luați măsuri față de cele prezentate, față de situația explozivă din Pădurile Ardealului și nu numai, și față de complicitatea Poliției Circulație vizavi de Mafia Lemnului.

sursa: cotidianul.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares