Moii s-au rsculat mpotriva Mafiei Lemnului i a proteciei asigurate de Poliia Circulaie

Foto: citynews.ro

Revoluie a moilor din Apuseni, care s-au sturat de Mafia lemnului i de protecia acordat hoilor de ctre Poliia Circulaie. Situaia exploziv a pornit de la arestarea pentru luare de mit a fostului ef a Direciei Silvice Cluj, Traian Mari, arestare ce a avut loc dup un denun cusut cu a alb. n aceste zile iese la suprafa adevrata Mafie a Lemnului, incredibila puculi a lumii politice i a Poliiei Circulaie. Au aprut n rapoarte oficiale mii de hectare defriate ilegal. Au aprut i autotrenuri care transport noapte de noapte material lemnos fr avea ns RCA, licene de transport sau taloane de nmatriculare. Acuzaiile de acum luni de zile aduse de poliiti nemulumii din zona Huedin(http://www.cotidianul.ro/afacerile-nebune-ale-politistilor-din-huedin-204802/), legate de eful Poliiei Rutiere Huedin, Gheorghe Cltan, prin contur. Mafia lemnului poate exista i poate transporta material lemnos doar prin directa grij a efilor Poliiei Rutiere.

n noaptea de luni spre mari peste 100 de steni din comuna Mguri Rctu au sechestrat dou autotrenuri burduite cu lemne, despre care ei afirm c ar transporta material lemnos furat. Camioanele au fost forate s opreasc i apoi conduse la postul de Poliie din localitate. Oamenii au cerut intervenia Poliiei i a lucrtorilor Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic i de Vntoare (ITRSV), care au declanat o anchet.

Foto: stiridecluj.ro

“Camioanele astea au fost ncrcate azi-noapte, pe furi, n pdure i urmau s plece. Cel mai probabil direct n Ungaria. Camioanele sunt ale unui pdurar care l-a denunat pe directorul de la Direcia Silvic Cluj, Traian Mari”, a povestit un localnic pentru stiridecluj.ro.

Foto: citynews.ro

Foto: stiridecluj.ro

Culmea este c situaia nu este una de ieri de azi ci de ani de zile! Din Apuseni se transport n fiecare noapte, pe drumurile naionale i europene, zeci poate chiar sute de metri cubi de material lemnos! Acest lucru este posibil doar cu complicitatea poliitilor de la Circulaie, care nchid ochii la aceste frdelegi i sunt complici la furtul masiv de lemn.

Strigtor la cer este faptul c din cele 3 autotrenuri care se vd n poze, nici unul nu avea actele n regul. Dar, acestea transport material lemnos de ani de zile. Cum altfel, dect cu largul consurs al Poliiei Rutiere!

Unul din autotrenuri – B 42 RAS nu avea asigurare RCA obligatorie, cellalt – B 04 VFR avea talonul de nmatriculare reinut din noiembrie 2012. Capul de TIR aparine firmei Volvo Forest, asociat unic Blc Clin, tocmai denuntorul directoului arestat de la Direcia Silvic, Traian Mari!! Mai mult, Blc se afl ntr-un ciudat conflict de interse, fiind, deopotriv pdurar i acionar unic la o firm care se cup de ….transportul lemnelor!

n ceea ce privete auto B 26 CRF, aceasta aparine firmei Crinelforest SRL Gilu. n urma constrolului, pe remorc a fost gsit un plus de 12 tone material lemnos, ntocmindu-se dosar penal. Crinelforest SRL are ca asociat unic pe Frande Cristian Ioan, ef district Ocolulul Silvic Privat Bioara, unde ef ocol este tocmai directorul interimar al Direciei Silvice Cluj, Holonic, cel sosit pe post dup arestarea fostului director Mari.

Foto: stiridecluj.ro

Cotidianul a tras deja chiar anul trecut un semnal de alarm privind afacerile necurate cu Mafia Lemnului ale poliitilor de Circulaie din zona Huedin (http://www.cotidianul.ro/afacerile-nebune-ale-politistilor-din-huedin-204802). Mai mult, urcnd n piramida relainoal Mafia Lemnului – Poliia Circulaie, presa a dezvluit anterior i vilele aprute peste noapte ale unor efi din IPJ Cluj, precum comisarul ef Alexandru Murean, fost ef Circulaie IPJ Cluj, fost adjunct al IPJ Cluj, n prezent retrogradat napoi la efia Poliiei Circulaie.

Vila de 404 mp a comisarului Murean, care nu aprea n declaraia de avere, dar se pltea impozit pe ea.

Foto: stiridecluj.ro

n ceea ce privete situaia exploziv din Apuseni, dup arestarea directorului Direciei Silvice Cluj n urma unui denun cusut cu a alb (VEZI AICI DETALIIPSD vrea toate pdurile din Clujul cel putred de corupt) un pdurar din cadrul Ocolului Silvic Beli a acceptat s vorbeasc pentru stiridecluj.ro despre mafia din care chiar el face parte i pentru care cotizeaz annual zeci de mii de euro. “n primul rnd, fiecare dintre pdurarii din zona Mriel au acas cte un gater tip banzic. Lemnul este adus gratis de ctre localnicii care sunt lsai la furat n pdure. Totul se face la mica nelegere. Omul primete permisiunea de a intra n pdure cu condiia ca la finalul zilei s coboare i pentru pdurar la un drum auto o remorc de lemne. Aa se face c doar ntr-o singur zi pdurarul duce la gaterul tip banzic cteva zeci de metri cubi de lemn. Sunt pdurari care au dou astfel de gatere, cu unul lucreaz pentru a cotiza mai departe, iar cu cellalt pentru el. Singura cheltuial este cea cu legata de plata facturii de curent, adic maxim 1.000 de lei/lun. Muncitorii vin gratis la lucru i sunt, de fapt, cei care merg la pdure. Profitul net, dup ce se mparte paga cu eful de district i apoi mai sus este i de 6.000 de euro.

Foto: stiridecluj.ro

“Cetenii nu mai suport ca firmele s exploateze zeci de mii de metri cubi de material lemnos. Guvernanii nu se uit la oameni, se uit doar la ce ne impune Uniunea European, dar nu vd c firme din Germania i protejeaz pdurile i le distrug pe ale noastre. n doi ani, la Mguri Rctu, au fost tiai peste 100.000 de metri cubi. Dac lucrurile continu tot aa, n doi-trei ani nu o s mai aib unde s cnte cucul, cum spunea un pdurar de la noi. Adevrul este c pdurea se fur cu acte n regul “, a explicat un localnic pentrucitynews.ro.

Puzderie de date oficiale, de rapoarte, de prezentri. Tone de informaii pentru serviciile abilitate ale statului. Cu toate acestea nimeni nu se sesizeaz, nimeni nu mic un deget! Domnule ministru Stroe, DNA, domnule director general Romsilva, Adrian Crciunescu, dovedii c nu suntei abonai la puculia Mafiei Lemnului i luai msuri fa de cele prezentate, fa de situaia exploziv din Pdurile Ardealului i nu numai, i fa de complicitatea Poliiei Circulaie vizavi de Mafia Lemnului.

sursa: cotidianul.ro

, , , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *