Istoria, așa cum o cunoaștem noi, reprezint doar ceea ce puternicii vremii au considerat c trebuie s ajung la publicul larg. Dincolo de varianta oficial, adevrul unor evenimente ni se dezvluie așa cum, adeseori, nici nu ne imaginm c a fost.

n ecuațiacelui de Al Doilea Rzboi Mondial, preocuprile oculte ale dictatorului german au avut un rol semnificativ. Partidul nazist al lui Hitler s-a nscut dintr-o organizație finanțat de Societatea secret Tule, o organizație ocult ce și-a luat numele dup un trm mitologic necunoscut, din nordul ndeprtat…

Fascinat de parapsihologie și ocultism, Hitler a dus btliile celui de-al doilea Rzboi Mondial, n mod deliberat, și pe teritoriul magicului. Alegerea simbolului svasticii ca amprent a acțiunilor sale a fost, prin urmare, o decizie bine cntrit. Cu toate acestea, nu i-a putut aduce victoria final…
Svastica pe ceramica de la Cucuteni

Simbol solar antic, creator, eminamente pozitiv, svastica nu avea ce s caute pe uniformele și drapelele unor forțe ale distrugerii. Și poate tocmai de aceea Hitler nu a nvins!!!

Svastica este și astzi omniprezent n Asia, n mijlocul unor culturi unde, de mii de ani, ea este folosit pentru a simboliza sacrul, eternitatea, prosperitatea, pacea sau nororcul. Budhismul, jainismul sau hinduismul i acord un loc special.
Dalai Lama, conductorul spiritual al Tibetanilor
Svastica a nceput s atrag atenția europenilor la sfrșitul secolului al XIX-lea, prin descoperirile arheologice ale lui Heinrich Schliemann, cel care a gsit simbolul n situl anticei cetți Troia. Specialiștii vremii au ajuns la concluzia c svastica a fost un simbol specific indo-european. Ulterior, descoperirea simbolului svasticii printre motivele hitite și ale vechiului Iran au prut s confirme teoria.
Descoperirile din ultima parte a secolului XX completeaz ns ceea ce se știa pn acum și dau o alt perspectiv asupra istoriei svasticii pentru c cea mai veche localizare fizic a acesteia o gsim n cultura Cucuteni, pe vase ceramice cu o vechime de peste 7.000 de ani.

n acest context, putem așeaza nc o crmid la temelia tezei care spune c spațiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe. Dac n acest spațiu gsim cele mai vechi dovezi materiale ale existenței svasticii, iar pe restul continentelor o gsim cu mii de ani mai trziu, nseamn c populațiile antice au dus-o n cele patru zri CHIAR DE AICI, DIN CARPAȚI.

Un Buddha cu svastic
Fr nicio ndoial, istoria svasticii este fabuloas și veți putea afla multe lucruri inedite despre ea urmrind emisiunea Adevruri tulburtoare pe care o realizez n aceast sear pe Nașul Tv, de la ora 22:00(și n reluare, smbt, de la ora 20:00, duminic, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), o emisiune n care voi aborda pe larg acest subiect mpreun cu Prof. Univ. Dr. Virgiliu Copaci și Prof. Dr. Mihai Popescu.

Daniel Roxin

Emisiunea poate fi urmrit pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici:http://live.nasul.tv/

 

P.S. Viziteaz siteul Asociației Geto-Dacii pentru a vedea proiectele extraordinare pe care ți le propunem n acest an! Rescriem mpreun istoria!
Japonia
Grecia antic
Vas ceramic descoperit n Anglia
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *