5 MOTIVE PENTRU CARE E NASOL LA MARE DE 1 MAI

foto: Amdraci

Abia aștepți să vină 1 mai ca să te duci la mare și să te distrezi? Probabil nu ieși din casă prea des. Și ești genul care-și planifică distracția cu porția. E doar o zi ca oricare alta. Ba chiar mai proastă pentru distracție decât majoritatea zilelor anului, din câteva motive simple:

1. Oriunde te duci vine toată lumea și mama lor

Îți place senzația aia de autobuz ticsit? Să simți respirația unui necunoscut pe guler și ceva tare care te înghiontește în șold și speri că e cot, nu penis? Exact așa e de 1 mai oriunde te duci, dar cu muzică. Nu poți să tragi o flegmă fără să nimerești minimum trei oameni. O să stai la coadă să iei o bere. O să stai la coadă să mănânci. O să stai la coadă să te caci. O să stai la coadă înainte de a intra la coadă.

2. O să fie exact aceleași fețe pe care le vezi în locurile obișnuite în care ieși

Nu contează dacă ești un cocalar manelist undercover care aruncă șervețele în Fratelli sau un urât care se îmbracă ciudat, a citit o carte de Palahniuk, bea bere nefiltrată în Atelierul Mecanic și are impresia că e intelectual cu personalitate. Fie că ești primul gen și te duci în Mamaia sau al doilea și alegi să urâțești plaja cu rahitismul tău în Vama Veche, o să fii înconjurat de exact aceiași oameni de care ești înconjurat mereu când ieși în oraș. Nu o să vezi nimic nou. O să fie același rahat ca la fiecare ieșire, doar că o să se audă valurile în fundal.

3. Cel mai probabil o să fie prea frig pentru baie în mare

De 1 mai ai noroc dacă e destul de cald ca să poți face plajă. De făcut baie în mare nici nu vine vorba. Sigur, trei teribiliști beți o să se arunce în apă, după care o să bage antibiotice până în septembrie, dar vorbesc de noi, oamenii normali, fără niciun retard funcțional. Oamenii normali o să ajungă la mare doar ca să se uite la ea cu ciudă. Prefer să nu. E ca și cum ai ieși în oraș cu una care nu vrea să și-o tragă, dar îți arată țâțele doar ca să te oftice.

4. Toți localnicii o să depună efort să te jecmănească

E deschiderea de sezon. Borcanul de maioneză de la șaormerie e tot ăla de anul trecut. O să-ți pună pe cartofi ce a rămas din 2012 și nu s-a uscat. Trebuie să înțelegi mentalitatea afaceristului de litoral: e cel mai leneș om din lume. Muncește trei luni pe an și o freacă nouă. Evident, ca să își permită viața asta de parazit trebuie să vândă totul de patru ori mai scump decât în mod normal. Ca să compenseze ălea trei sferturi din an când stă cu pula pe burtă și nu face nimic. Și gândește-te că băieții ăștia sunt stătuți. N-au mai tras o țeapă de la sfârșitul lui august. Banii s-au terminat din februarie și există o disperare în țepuitul lor. Nu numai că o să-ți vândă hamsii stricate, dar o să-ți și treacă mujdeiul cinci lei pe notă. Și nu e ca și cum ai avea opțiuni și ai putea da de oameni cinstiți. Peste drum mujdeiul e șase lei.

5. Drumul o să dureze mult mai mult decât statul la mare

Nu contează că alegi să iei mașina și să mergi bară la bară pe gluma neterminată de autostrada Soarelui sau te sui în trenul plin de transpirați care merge cu viteza bicicletei. Drumul până la mare o să dureze secole. Generații întregi o să se nască și o să moară. Civilizații o să dispară. Munți o să se tocească. Până o să te întorci de unde ai venit, Pământul nu o să mai fie la fel. E posibil chiar specia umană să nu mai existe și lumea să fie populată de o rasă de păsări evoluate și inteligente care își fac cuiburile în vârful clădirilor părăsite, ultimele rămășițe ale existenței umane.

Poți evita toate chestiile de mai sus foarte simplu. Așteaptă două săptămâni. Și dacă nu ești un ratat, poți strânge 20 de oameni și te poți duce în orice stațiune vrei tu. O să fie liber, fețe noi, de oameni isteți care au evitat turma, apa destul de caldă încât să te bagi în ea și drumul mai scurt de șapte ani. Singurul lucru pe care nu îl poți evita sunt localnici care vor să te jecmănească. N-ai cum să scapi de ei, decât dacă pleci din țară.

Hai să nu ne înghesuim toți ca oile trei zile la mare, ca să ne călcăm pe bombeu și să nu putem respira unii de alții. Lăsați să facă asta instinctul de turmă și mentalitatea de corporatrist care știe că trebuie să se distreze fix de 1 mai, altfel râd cunoștințele de el. 1 mai e cea mai proastă zi din luna mai în care să te afli la mare. Mai așteptați și voi puțin, că nu pocnește nimic în voi. Bucurați-vă de liniștea din orașe de 1 mai. Aia chiar e lucru rar și frumos. Sau chinuiți-vă inutil. E pur alegera voastră.

sursa: vice.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *