de Mihai Rapcea

Povesteam zilele trecute unui bun prieten din MISA, cât de încântat sunt de faptul că, în urma observațiilor și criticilor pertinente pe care le-am făcut atât eu, pe blogul meu, prin articolele publicate de mine cât și de alții, Gregorian Bivolaru & Co. au fost nevoiți să mai schimbe câte ceva la MISA, pentru a-și păstra credibilitatea – și nu în ultimul rând, cursanții.

Mă declaram încântat de filmarea cu formarea spiralei yang de pe platoul Coronini din Herculane, filmată cu un cadru pe minut probabil – precum și de numărul mare de participanți. Față de pozele și filmările de acum 2 ani, când la o spirală de la Costinești, în toiul taberei (după 15 august) abia de erau 150 de participanți, anul acesta prima spirală yang de la Herculane a adunat – spun organizatorii – peste 5000 de persoane. Și cred că acest lucru mi se datorează în mare măsură și mie. Și o să explic de ce:

De ani buni, am tot crititcat lăcomia organizatorilor, care condiționau participarea la spiralele yang organizate în taberele de vacanță – de cumpărarea legitimației de tabără (deloc ieftină – pentru unii). Și mă întrebam – pe bună dreptate – de ce este nevoie să ai – pentru spirală, legitimație de tabără, și nu este suficientă cea de spirală. Și eu, ca și mulți alții, eram sătui de conferințele interminabile, ținute de tot felul de specimene cu pretenții de instructori, la care era vizibil faptul că nu sunt în stare nici ei să pună în practică ceea ce propăvăduiau. În plus, erau multe persoane care nu aveau timpul necesar să vină în tabără pe toată durata ei, și care ar fi vrut să dea o fugă doar pentru spirala yang, și atât.

După eșecurile din anii trecuți, când organizatorii au  înțeles că oricum această strategie nu funcționează și nu poți vinde legitimația de tabără la pachet cu spirala yang, au schimbat strategia de marketing, că oricum grosul banilor nu veneau din legitimații de tabără, ci din videochat și dans la bară. Astfel că au permis accesul liber la spirale, doar cu legitimația de spirală (cum era normal și firesc să fie), iar lumea a venit din nou. Îmi spunea un prieten că la spirala de la Herculane, din acest an, au venit și mulți localnici, foarte multe legitimații de spirală fiind făcute pe loc.

Beneficiile meditațiilor colective sunt indiscutabile, mai ales în spirală yang (o adaptare a teoriei mesmerismului – corelată în mod inteligent cu astrologia de către Viorel Roșu – și nicidecum o “revelație” în urma unei meditații “profunde” a lui Gregorian Bivolaru, cum se afirma în mod fals într-un articol de pe MISA TV). Apropos de furtul intelectual și însușirea de merite ale altora, Gregorian Bivolaru a procedat la fel  și cu “arta binecuvântării” – care a devenit oficial “revelația” acestuia, deși sunt totuși destul de mulți aceia care își amintesc de faptul că “tehnica” artei binecuvântării a fost adusă de la Medjugordje de către Diana Dobrin, după un pelerinaj acolo, iar Gregorian Bivolaru doar a preluat și “adaptat” revelația Fecioarei Maria – dată celor de la Medjugordje.

Revenind la schimbările apărute la MISA, observam că acestea sunt mai multe, și sunt bune, fapt ce dovedește că MISA se poate adapta și poate deveni în timp, ceea ce i se cere să fie: o școală de yoga bazată pe onestitate și deschidere reală, iar nu pe minciună și ipocrizie.

O altă schimbate pe care o salut, este aceea a oferirii conferințelor din cadrul taberei de la Herculane, către toți cei care doresc să le vizioneze online, în timp real, sau înregistrate.

După ce am dat la mine pe site exemplul celor de la Namkay Norbu, care au web-cast-uri deschise, cu conferințele și învățăturile gratuite online, GB & Co au preluat ideea din zbor și iată că poți face de acasă meditațiile online, la unison cu cei din tabără, sau îl poți audia pe interminabilul Nicușor Catrina debitând platitudini spirituale, cu voce monotonă, adormitoare – timp de 4 ore.

O treabă bună, zic eu, căci chestia asta este un semn cert de deschidere către non-misani – nu că eu personal m-aș grăbi să mă înfrupt din comorile înțelepciunii furate din cărți de alții – poate mai puțin trecuți prin viață ca mine !

Ceea ce nu pot totuși să apreciez la “justa valoare” este experimentul cu roțile ergely, pe a cărui importanță mi se pare că se insistă mult prea mult. Această “obiectivare” a unor capacități de natură “paranormală” a venit tot ca un răspuns la provocările mele și ale altora, care remarcau – pe bună dreptate, că MISA nu a dat nici un realizat spiritual, iar tehnicile tradiționale copiate din cărți sau furate de la alte școli de yoga (fără transmisie și împuterniciri) nu dau efectele spirituale scontate – ale căror prime semne obiective ar trebui să fie anumite siddhi-uri (puteri paranormale) – iar nu învârteala de roți.

Așa că, în loc de puteri paranormale (considerate în textele yoghine – ȘI CHIAR ÎN CURSURILE YOGA DE LA MISA – drept confirmarea obiectivă a anumitor realizări de ordin spiritual), astăzi, fondatorul MISA oferă doar roata egerly, despre care chiar inventatorul ei se declară încurcat când este întrebat care sunt tipurile de influențe la care răspunde aceasta.

Departe de a contesta “realizarea” măiestriei lui GB în învârtirea roților egerly, mă întreb totuși unde sunt realizările promise de cursurile de yoga pentru practicarea perseverentă a anumitor tehnici de yoga – sau în cazul continenței amoroase. Căci, dacă la “banalele” asane (posture corporale) mayurasana (postura păunului) sau vrishikasana (postura scorpionului) ți se promiteau capacitatea de a deveni imun la otrăvuri – n-am văzut pe nimeni de la MISA capabil să ingereze otrăvuri fără să pățească nimic – în urma practicării acestor două posturi. Iar acesta este doar un mic exemplu.

La pranayama și padmasana (postura lotusului) ți se vorbește în cursuri despre levitație, dar n-am văzut la MISA nici măcar un singur om (incluzându-l aici pe GB) care să demonstreze această realizare, ridicându-se măcar cu o palmă de la sol.

Prin anul 7 de yoga (dacă nu mă înșel), pierzi vreo 3 luni învățând doar despre tehnica de dobândire a invizibilității (furată de la magicianul satanist Aleister Crowley), însă nici unul dintre cursanți nu a reușit să o aplice cu rezultate concrete.

Despre continența sexuală –marcă înregistrată MISA !, nu mai vorbesc. Aici, din start ți se spune că datorită extinderii “gigantice” a aurei individuale, puterile paranormale apar spontan – cu duiumul: clarvedere, dedublare conștientă la voință în plan astral sau mental, influență benefică la distanță, vindecări energetice paranormale, etc.

Mai nou, Gregorian Bivolaru – într-un articol recent, “uită” să mai menționeze realizările paranormale excepționale ale continenței sexuale – preaslăvite în primii ani de existență ai MISA-ei, și se concentrează pe “ce e la modă” și “ce se caută”, punând accentual pe beneficiile mai lumești ale continenței: țesuturile devin mai elasctice (care țesuturi !?), “într-o primă fază” ridurile din jurul gurii și ale ochilor se netezesc și dispar ca prin farmec (bănuiesc că în faza a doua… revin în forță !?) și, cel mai important, se consumă “rezervele de grăsime” (că tot e la modă subiectul curelor de slăbire, nu ?!), amorul cu continență fiind pus în comparație cu “joggingul” (alergarea) și considerat “mult mai eficient și mai plăcut” !!!

Ei, cu chestia asta, poveștile miraculoaselor efecte ale continenței cam contrazic realitatea. Căci la MISA e plin de veterani “continenți”, unii trecuți de 45 de ani, bărbați și femei, cu burți revărsate, riduri,  și celulită. Să înțelegem că la ei continența are alte efecte decât cele propovăduite de “mereu același” mentor planetar – care nici el nu arată prea subțirel în talie – și tinerel – în ciuda practicării îndârjite a acestei metode ?!

Eu aș propune acestora un experiment pe 6 luni, în care o grupă să facă amor cu continență 45 de minute pe zi, iar cealaltă grupă să alerge 45 de minute pe zi, să vedem cine arată mai tonifiat, mai tânăr și mai sănătos – și mai ales, care metodă este mai eficientă în arderea grăsimilor.

 Închei aici cu aceste constatări care nu au rolul de a demoraliza cursanții – sau de a-i îndepărta de MISA – cum consideră unii fanatici, ci de a readuce cu picioarele pe pământ pe unii – și de a combate aberațiile altora – servite pe post de adevăruri absolute.

 Celor care consideră că prin astfel de constatări ale unor stări de fapt (argumentate !) îl critic de fapt pe GB sau îl bârfesc/denigrez, le reamintesc faptul că eu am încercat să port o discuție față în față cu GB, cu argumente, iar această discuție a eșuat – din cauza lui.

MISA trebuie să renunțe la tonele de teorie și vorbărie sterilă (intitulate pompos “conferințe” sau “inițieri”), la “noutățile” spirituale revelate în “premieră planetară” – în favoarea practicilor tradiționale simple și eficiente, ușor de predat (în doar câteva saptpmâni sau luni, un maestru tibetan sau indian face transmisia integrală a unei învățături COMPLETE, care te poate duce la realizarea supremă în yoga, cu condiția să o practici perseverent). După care nu mai rămâne decât ca acestea să fie puse în practică – după ce se primește transmisia și împuternicirile de la persoanele autorizate pe calea respectivă.

Trebuie deci încetată goana (de ani de zile) după tehnici noi, ușor de copiat de la alții, care promit realizări excepționale, ne-atinse de nimeni.

 Pe vremuri, Gregorian Bivolaru vorbea despre dobândirea de către cursanții MISA, a “puterii paranormale a bunului simț”. În mod ironic, se pare că exact această calitate le lipsește astăzi celor care încearcă să “peticească” cu “argumente și dovezi” de moment imaginea șifonată a MISA-ei, prezentând realizările “excepționale” ale roții egerly – în locul unor realizări paranormale de natură yoghină, autentice.

 Așa cum am făcut și până acum, le doresc celor de la MISA inteligența și bunul simț (mai ales conducerii) de a afilia această școală de yoga la o școală tradițională de yoga, ceea ce presupune să se renunțe la practicile “tantrice” aberante, la folosirea femeilor pentru obținerea de bani și în general, la tonele de minciună ce au copleșit această școală.

 Dacă vor avea puterea să facă acest pas, vor trebui să renunțe și la orgoliul spiritual imens pe care îl au liderii MISA (de mari realizați spiritual) și să reia, de pe baze noi, cu împuternicirile și transmisiile tradiționale – practica yoga. Abia atunci vor apărea rezultatele așteptate.

 Până atunci, le doresc să dobândească măcar “puterea paranormală” (pentru ei !) a bunului simț, de care unii oameni obișnuiți se bucură în mod firesc, normal și fără efort.

 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares