Stand de ziare. (ANDREAS SOLARO / AFP / GettyImages)

Stand de ziare. (ANDREAS SOLARO / AFP / GettyImages)

Asociațiile care se opun căsătoriilor între homosexuali nu se recunosc în partidele parlamentare de centru, dreapta sau de extrema dreaptă. Și se consideră victimele unui proces de ‘diabolizare’ care vrea să ascundă adevărata natură a mișcării lor: apariția unei noi drepte sociologice care aspiră să apere valorile acolo unde nu le apără nimeni, notează ziarul ABC.

Campania violentă împotriva căsătoriilor între homosexuali în Franța a dezvăluit importanța excepțională a acestor categorii sociale care nu se mai recunosc în Uniunea pentru Mișcarea Populară (UMP, partidul lui Sarkozy) și nici în Frontul Național (extremă dreapta) al lui Marine Le Pen, dar au ieșit în stradă la apelul asociației La Manif pour Tous (LMPT), care a atras francezi cu sensibilități diferite, dar uniți de ‘apărarea anumitor valori’ și de ‘caracterul apolitic’ al asociației.
La întrebarea, vrea LMPT să se transforme într-un partid politic, sub un alt nume, purtătorul său de cuvânt, Frigide Barjot, răspunde: ‘Nu. Mișcarea noastră este apolitică. Vom continua să apărăm valorile noastre, acolo unde nu sunt apărate de partidele politice tradiționale’. ‘Legea care apără căsătoriile între homosexuali a scos la iveală diviziunile din UMP, dreapta tradițională. Nici FN nu apără aceste valori. Prin urmare ne vom prezenta candidați la viitoarele alegeri municipale, acolo unde dreapta și extrema dreaptă nu apără aceste valuri, care pentru noi sunt esențiale, precum familia, adopția sau procrearea medical asistată. În materie de economie, dreapta și stânga spun de multe ori același lucru, dar există o fractură socială importantă în chestiuni sociale. Noi vom apăra aceste valori’, a subliniat ea.

În ultimul semestru, campania împotriva aprobării căsătoriilor între homosexuali a demonstrat că o mică asociație, precum LMPT, a fost capabilă să obțină mobilizări mult mai mari decât cele ale UMP și FN. Sute de mii de francezi au manifestat pașnic timp de mai multe luni, convocați de această mică asociație de tip nou: în LMPT militează laolaltă catolici tradiționali, catolici sociali, musulmani tradiționali, homosexuali și lesbiene ostili căsătoriei. Cum pot lucra împreună la același proiect politic și social, un tată de familie catolic și o tânără musulmană necăsătorită, ale cărei prietene poartă văl?

Antoine Renard, președintele Asociației catolicilor francezi, este de părere că atât catolicii cât și musulmanii au în comun respectul pentru familie și că acest ‘principiu spiritual și moral le permite să colaboreze în apărarea acestor elemente de bază’. În LMPT militează și sindicaliști catolici foarte activi în lupta socială, dar foarte sensibili la dimensiunea morală a temelor societății. Joseph Thouvenel, vicepreședintele sindicatului angajaților catolici CFTC califică drept ‘odios’ tonul anumitor analiști care i-au descris drept ‘naziști’ pe unii membri ai asociației. El mărturisește că tatăl său a luptat în Rezistență și că lejeritatea cu care este tratat acest subiect este tragică. Și spune că va continua ‘să apere principiile morale care stau la temelia celulei sociale, familia, amenințată de căsătoriile homosexuale’.

La întrebarea există lesbiene și homosexuali în mișcarea LMPT, Christophe Martin, gay declarat și portavoce a asociației Homovox, răspunde: ‘Există multe lesbiene și homosexuali ostili căsătoriei, dintr-un motiv simplu. Filiația față de tată a fiilor este amenințată prin această lege. De unde și angajamentul și participarea noastră la un proiect de militantism social care respinge acest tip de căsătorie care ni se pare inacceptabil’, conchide el.

sursa: epochtimes-romania.com

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer