Implantarea cipurilor în creier, mai aproape decât am fi crezut Un grup de cercetători din Statele Unite crede că în următorii doi ani vor putea implanta microcipuri în creierii afectați ai unor subiecți umani, cu scopul de a le permite acestora să stocheze amintiri.

 

De mai bine de un deceniu, cercetătorii de la Wake Forest University au observat atent hipocampul (parte din creier vitală pentru formarea amintirilor pe termen lung). Ei sunt de părere că au reușit să descopere modul în care sunt formate amintirile, lucru care le va permite să realizeze un implant ce le poate veni în ajutor indivizilor cu leziuni cerebrale localizate, celor care au suferit atacuri cerebrale sau care sunt victime ale tulburării Alzheimer. 

Până acum, cercetătorii au realizat deja experimente pe creieri de șobolani și maimuțe, demonstrând că mesajele creierului pot fi reproduse prin semnale electrice provenite de la un cip de silicon.

Oamenii de știință admit faptul că va fi nevoie de dezvoltarea unui dispozitiv special, dar ei sunt încrezători având în vedere faptul că există deja implanturi cerebrale, precum cele cu electrozi folosite la subiecți umani pentru tratarea epilepsiei.

Echipa de specialiști se declară încântate de descoperirile realizate până acum și cred că un dispozitiv care ar putea reproduce procesele de memorare va putea fi pus la dispoziția pacienților în următorii 5-10 ani.

„Nu punem la loc în creier amintiri individuale ci capacitatea de a genera amintiri. Nu credeam că voi vedea așa ceva în viața mea. Poate că eu nu voi putea beneficia de așa ceva, dar copiii mei vor avea această șansă”, a declarat profesorul Ted Berger.

Experții speră că implantul va veni în ajutorul pacienților a căror activitate cerebrală a fost întreruptă prin leziuni locale sau accident vascular cerebral. În același timp, scopul suprem al cercetării este acela de a trata indivizii bolnavi de Alzheimer.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares