Ti-ai inchipuit vreodata ca punctul culminant al placerii resimtite de femei in timpul actului sexual ar putea fi transformat cu succes intr-o opera de arta?

Ei bine, fotograful Clayton Cubitt a vazut in orgasm mai mult decat o forma de eliberare de tensiune sexuala si astfel a luat nastere seria “Hysterical Literature”.

Efectele nebanuite ale unei lecturi savuroase

Filmele, realizate alb-negru, incep cu o femeie asezata la masa, cu o carte in fata ei. Priveste spre obiectiv si isi spune numele, apoi numele cartii si incepe sa citeasca. Nimic suspect pana aici, nu-i asa?

Insa, ceea ce la inceput pare a fi pasiune pentru lectura se transforma, pe parcursul videoclipului, in manifestari similare cu cele ale unei femei in timpul actului sexual. Intai un zambet, apoi o incordare din ce in ce mai frecventa, pauze tot mai dese, spatele arcuit si respiratia sacadata tradeaza faptul ca nu talentul scriitorului este cel care le trezeste astfel de stari cititoarelor.

In cele din urma sesizezi ca scena este mai mult decat pare, auzi probabil vibratiile din fundal si apoi totul devine clar odata cu gemetele de placere care culmineaza cu un orgasm exploziv.

Toat experiența devine autentic prin faptul c, sub mas, se afl o persoan care stimuleaz sexual cititoarea filmat.

Orgasmul dezvaluie adevarata fata a unei femei

In legatura cu proiectul, Cubbit sustine ca exista o limita intre arta de calitate si vulgar, considerand ca el se afla in prima categorie.

Fotograful a dezvaluit, potrivit salon.com ca inregistrarile nu sunt editate, filmarea continuand si dupa ce cititoarea atinge punctul culminant, insa sustine ca nu este dispus sa faca publice informatiile pe care acestea le-au dezvaluit despre experienta traita. Tot ce poate spune este ca femeile s-au simtit ca intr-un fel de transa si ca nu isi amintesc deloc mai mult de jumatate din ceea ce au citit.

Ideea unui astfel de proiect a venit din fascinatia fotografului pentru conceptul de control si autenticitate in cazul portretelor, mai ales in era moderna, puternic influentata de ideea de branding personal si impanzita de autoportrete pe Facebook si Instagram.

Ce poate dezvalui un portretist in astfel de conditii? Cum se mai poate obtine o imagine reala? Prin urmare, artistul s-a gandit la o tehnica prin care sa distraga atentia celor care pozeaza, astfel incat sa obtine reactii cat mai autentice. Instructiunile primite de “ispita” aflata sub scaunul cititoarei sunt cat se poate de simple. Are la indemana un aparat de masaj si trebuie sa faca tot posibilul sa o intrerupa din citit.

De la isterie la arta moderna

Daca la inceput si-a rugat muzele sa priveasca in directia obiectivului timp de cateva minute in care erau fie gadilate, fie stimulate cu un aparat de masaj, ulterior a asociat conceptul de isterie, care in epoca Victoriana se presupunea ca poate fi vindecata prin vibratoare si hidroterapie.

A ajuns astfel sa creeze materiale care vor sa surprinda lupta dintre minte si trup, evidentiind capacitatea uneia dintre cele doua forte care influenteaza comportamentul femeii de a detine monopolul in detrimentul celuilalt, momentul in care acestea ajung intr-un punct de echilibru si punctul culminant, cand rolurile lor se inverseaza.

Pe langa interesul pentru autenticitate, fotograful a dorit sa teste si felul in care societatea trage linie intre arta de calitate si creatii vulgare, intre subiecte acceptabile si tabu, intre ceea ce poate fi admirat, apreciat si ceea ce trebuie sa ramana ascuns.

Vezi mai jos cateva dintre videoclipurile cu pricina si spune-ne cum ti se pare ideea fotografului:

 

 

Sursa:Feminis

comentariu rapcea.ro: observați c nici o filmare a drumului de la literatur la orgasm – din acest experiment savuros, nu dureaz mai mult de… 12 minute ? Chestia asta cam contrazice afirmațiile unui anumit campion al sexualitții originar din Trtșești, acualmente olimpic prin Suedia (noul nume al Franței). Conform teoriei bivolariene, femeia are nevoie de muuuult mai mult timp pentru a ajunge la orgasm. Lucru adevrat n anumite rare cazuri ( nu vorbim aici de femeile incapabile s ating orgasmul – crora poți s le dai s citeasc toate cele 50 de volume ale Enciclopediei Brittanica și tot nu l vor atinge). Experiența personal mi-a artat c marea majoritate a femeilor pot atinge orgasmul n maxim 10 minute de amor, chestie care contrazice flagrant dogmele misane. Concluzia nu poate fi dect una: Nu exist femei frigide, exist doar brbați nepricepuți. Deci, dragi colegi și coleguțe, mai puneți și voi mna pe cte o carte 🙂 vorba ndemnului popular, c la alții (altele), se vede c treaba asta are efect 🙂
Evident, sunt excluși din start din competiție brbații care citesc astfel de crți:
936522_572144022816913_1670102850_n

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares