Plcuele de nmatriculare inteligente ar putea deveni obligatorii pe teritoriul Uniunii Europene.
Parlamentul European analizeaz un proiect de lege pe aceast tem potrivit cruia fiecare main ar beneficia de o identitate proprie, iar automobilele furate nu ar mai putea fi renmatriculate cu numere false, noteazAutobispotrivit B1.ro.

Propunerea naintat de Asociaia Productorilor i Importatorilor din Olanda prevede integrarea de cipuri de identificare RFID (Radio Frequency Identification) n plcuele folosite de mainile de pe teritoriul celor 27 de state membre UE.

Cipurile vor putea fi citite de la distan de poliiti cu ajutorul unor scannere dedicate i astfel vor putea afla dac maina este furat sau alte informaii, precum istoricul amenzilor sau incidente rutiere anterioare.

Potrivit primelor estimri, noile cipuri integrate n numere de nmatriculare, care vor limita furturile auto, vor costa maximum 6 euro.

sursa: romanialibera.ro

comentariu rapcea.ro: v mai amintiți dezbaterea public de acum doi ani, cnd reprezentanții Ministerului de Interne ne mințeau n faț cu nerușinare, afirmnd c cipurile rfid NU POT FI CITITE DE LA DISTANȚ !? Iat c adevrul a ieșit la iveal ! Dac o mașin poate fi “scanat” de la distanț de ctre poliție, la fel se poate și n cazul unui buletin sau pașaport electronic. Este exact aceeași tehnologie. Este din ce n ce mai limpede c sunt unii care nu au alt grij dect controlul total al populației.

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *