Plăcuțele de înmatriculare cu cipuri de identificare ar putea deveni obligatorii

Plăcuțele de înmatriculare inteligente ar putea deveni obligatorii pe teritoriul Uniunii Europene.
Parlamentul European analizează un proiect de lege pe această temă potrivit căruia fiecare mașină ar beneficia de o identitate proprie, iar automobilele furate nu ar mai putea fi reînmatriculate cu numere false, notează Autobis potrivit B1.ro.

Propunerea înaintată de Asociația Producătorilor și Importatorilor din Olanda prevede integrarea de cipuri de identificare RFID (Radio Frequency Identification) în plăcuțele folosite de mașinile de pe teritoriul celor 27 de state membre UE.

Cipurile vor putea fi citite de la distanță de polițiști cu ajutorul unor scannere dedicate și astfel vor putea afla dacă mașina este furată sau alte informații, precum istoricul amenzilor sau incidente rutiere anterioare.

Potrivit primelor estimări, noile cipuri integrate în numere de înmatriculare, care vor limita furturile auto, vor costa maximum 6 euro.

sursa: romanialibera.ro

comentariu rapcea.ro: vă mai amintiți dezbaterea publică de acum doi ani, când reprezentanții Ministerului de Interne ne mințeau în față cu nerușinare, afirmând că cipurile rfid NU POT FI CITITE DE LA DISTANȚĂ !? Iată că adevărul a ieșit la iveală ! Dacă o mașină poate fi “scanată” de la distanță de către poliție, la fel se poate și în cazul unui buletin sau pașaport electronic. Este exact aceeași tehnologie. Este din ce în ce mai limpede că sunt unii care nu au altă grijă decât controlul total al populației.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *