PlŃcu■ele de ţnmatriculare inteligente ar putea deveni obligatorii pe teritoriul Uniunii Europene.
Parlamentul European analizeazŃ un proiect de lege pe aceastŃ temŃ potrivit cŃruia fiecare ma║inŃ ar beneficia de o identitate proprie, iar automobilele furate nu ar mai putea fi reţnmatriculate cu numere false, noteazŃáAutobisápotrivit B1.ro.

Propunerea ţnaintatŃ de Asocia■ia ProducŃtorilor ║i Importatorilor din Olanda prevede integrarea de cipuri de identificare RFID (Radio Frequency Identification) ţn plŃcu■ele folosite de ma║inile de pe teritoriul celor 27 de state membre UE.

Cipurile vor putea fi citite de la distan■Ń de poli■i║ti cu ajutorul unor scannere dedicate ║i astfel vor putea afla dacŃ ma║ina este furatŃ sau alte informa■ii, precum istoricul amenzilor sau incidente rutiere anterioare.

Potrivit primelor estimŃri, noile cipuri integrate ţn numere de ţnmatriculare, care vor limita furturile auto, vor costa maximum 6 euro.

sursa: romanialibera.ro

comentariu rapcea.ro: vŃ mai amintiți dezbaterea publicŃ de acum doi ani, cÔnd reprezentanții Ministerului de Interne ne mințeau ţn fațŃ cu nerușinare, afirmÔnd cŃ cipurile rfid NU POT FI CITITE DE LA DISTANȚ├ !? IatŃ cŃ adevŃrul a ieșit la ivealŃ ! DacŃ o mașinŃ poate fi “scanatŃ” de la distanțŃ de cŃtre poliție, la fel se poate și ţn cazul unui buletin sau pașaport electronic. Este exact aceeași tehnologie. Este din ce ţn ce mai limpede cŃ sunt unii care nu au altŃ grijŃ decÔt controlul total al populației.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares