O situatie revoltatoare a avut loc in Cluj, dupa ce Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a decis sa amendeze Inspectoratul de Politie Cluj pentru ca masinile de politie nu sunt inscriptionate si in limba maghiara.

Prin Hotararea nr. 228/2011, CNCD a constatat ca faptele sesizate cu privire la neinscriptionarea bilingva a denumirii institutiei Politiei si neafisarea bilingva a anunturilor de interes public din cadrul Politiei Savadisla constituie discriminare potrivit art. 2 alin. (1) si art. 10 litera h) din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Hotrtea CNCD-ului nu obliga, insa,Politia sa aiba traducere pentru maghiari in ceea ce priveste inscriptionarea pe masini sau institutii in localitatile cu populatie majoritar de etnie maghiara, informeaza Antena3.

PrinDecizia Curtii de Apel Cluj nr. 251/2013, s-a dispus ns anularea Hotrrii CNCD, spre necazul bozgorilor obsedați de maghiarizarea lingvistic a Ardealului.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *