O situatie revoltatoare a avut loc in Cluj, dupa ce Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a decis sa amendeze Inspectoratul de Politie Cluj pentru ca masinile de politie nu sunt inscriptionate si in limba maghiara.

Prin Hotararea nr. 228/2011, CNCD a constatat ca faptele sesizate cu privire la neinscriptionarea bilingva a denumirii institutiei Politiei si neafisarea bilingva a anunturilor de interes public din cadrul Politiei Savadisla constituie discriminare potrivit art. 2 alin. (1) si art. 10 litera h) din O.G. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

HotŃrÔtea CNCD-ului nu obliga, insa,áPolitia sa aiba traducere pentru maghiari in ceea ce priveste inscriptionarea pe masini sau institutii in localitatile cu populatie majoritar de etnie maghiara, informeaza Antena3.

PrináDecizia Curtii de Apel Cluj nr. 251/2013, s-a dispus ţnsŃ anularea HotŃrÔrii CNCD, spre necazul bozgorilor obsedați de maghiarizarea lingvisticŃ a Ardealului.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares