CSM a dat liber la masonerie pentru judecători și procurori

 

Comisia numărul 2 din cadrul CSM (de Eficientizare a activității CSM și a instituțiilor coordonate, parteneriatul cu instituțiile interne și societatea civilă) a discutat, în aprilie, o notă a Direcției legislație, documentare și contencios (DLDC) privind posibilitatea sau imposibilitatea judecătorilor și procurorilor de a face parte dintr-o organizație masonică.

În urma dezbaterilor, comisia și-a însușit cu majoritate de voturi punctul de vedere al DLDC, în sensul că judecătorii și procurorii pot face parte dintr-o organizație masonică.

“S-a exprimat și o opiniei minoritară, în sensul că judecătorii și procurorii nu pot face parte din nicio organizație masonică”, se arată în minuta comisie din 16 aprilie.

Membrii comisiei au analizat acest aspect ca urmare a unei solicitări făcute de un jurnalist, iar răspunsul a fost comunicat solicitantului, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții CSM.

În anul 2006, tot la solicitarea presei, Inspecția Judiciară a CSM a arătat, de asemenea, că magistrații pot fi masoni.

“Având în vedere obiectul, scopul și activitățile asociației francmasonice, constituită în România ca persoană juridică de drept privat, neguvernamentală, apolitică și fără scop patrimonial și dispozițiile articolului 11, alineatul 3, din Legea nr. 303/2004, conform cărora judecătorii și procurorii pot fi membri ai societăților științifice sau academice, precum și ai oricăror persoane de drept privat, fără scop patrimonial, considerăm că apartenența unui judeător sau procuror la francmasonerie nu încalcă criteriile de menținere în magistratură”, se arăta în nota Inspecției Judiciare din 2006.

sursa> mediafax

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *