telefoane ascultate1
Poliția Română va putea localiza, identifica și monitoriza telefoanele mobile în rețelele Vodafone, Orange, Cosmote și RCS&RDS, printr-un sistem portabil cumpărat de la firma germană SYBORG Informationssysteme cu 2,8 milioane de lei. Poliția Română va folosi sistemul mobil cumpărat de la firma ermană, pentru localizarea persoanelor urmărite prin intermediul telefoanelor mobile ale acestora, au precizat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliția Română.

“Sistemul mobil va fi achiziționat din fonduri europene, urmare a accesării Proiectului Olaf Hercules 2 de Asistență Tehnică. Acesta va fi achiziționat în termen de patru luni de la data semnării contractului, data perfectării acestuia de ultima parte fiind 25.04.2013. Precizăm faptul că acesta nu deține funcția de interceptare a convorbirilor telefonice, ci doar de localizare a aparatelor GSM”, au arătat sursele citate.

Potrivit sursei citate, aparatura va fi folosită pentru localizarea telefoanelor mobile folosite de persoane urmărite, operațiuni care, susțin polițiștii, vor fi demarate numai pe baza autorizațiilor emise de instanțele de judecată.

Poliția Română va putea localiza, identifica și monitoriza telefoanele mobile în rețelele Vodafone, Orange, Cosmote și RCS&RDS, printr-un sistem portabil cumpărat de la firma germană SYBORG Informationssysteme cu 2,8 milioane de lei, potrivit www.e-licitatie.ro.

“Sistemul folosește metoda de simulare a unei celule reale a rețelei de telefonie mobilă. Sistemul are mobilitate totală chiar și în timpul funcționării, având posibilitatea de instalare pe un autovehicul. Antenele utilizate în cadrul sistemului sunt ascunse vederii, fiind mascate într-un cadru portbagaj auto de plafon”, se precizează în caietul de sarcini al licitației pentru achiziționarea sistemului.

Licitația a fost inițiată în decembrie 2012 și atribuită trei luni mai târziu singurului ofertant, SYBORG Informationssysteme.

Potrivit caietului de sarcini, unitatea centrală a sistemului este integrată într-o valiză de dimensiune maximă 60x40x30 centimetri și are incluse antene directive, notebook, scanner de rețea și acumulatori.

De asemenea, unitatea centrală poate fi conectată la antene omnidirecționale prin intermediul unui amplificator de rețea.

Cu ajutorul unității centrale, polițiștii vor putea să monitorizeze comunicațiile GSM și UMTS prin crearea de celule virtuale cu parametri similari cu cei ai celulelor rețelei reale.

Sistemul permite modificarea puterii semnalului cu care telefoanele țintă emit, colectarea, înregistrarea și memorarea într-o bază de date a codurilor IMSI și IMEI, prcum și ora și data înregistrării.

Poliția Română a solicitat, prin caietul de sarcini, și instruirea a doi angajați, proces care va include 40 de ore de curs teoretice și practice.

Conform Poliției Române, după perioada de instruire, cei doi vor deveni, la rândul lor, formatori pentru alți polițiști.

 

Preluare: mediafax.ro via adsa.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares