biometrics_04128800

Ascunsă adânc în legea privind reforma imigrației, Senatul american dezbate prevederea unor articole care ar duce la crearea unei baze de date în care să existe înregistrările biometrice ale tuturor americanilor adulți, un pas care ar putea duce la un sistem de identificare la nivel național a oricărei persoane

Americanii ar putea fi monitorizati cu ajutorul unei baze de date biometrice

Proiectul de reformă a imigrației ce se întinde pe 800 de pagini ascunde un o serie de prevederi care ar putea duce la notificarea la nivel federeal a activității americanilor, după ce trăsăturile acestora vor fi înregistrate într-o bază de date, scrie Wired. Sub numele inofensiv de “unealtă fotografică” stă o bază de date la nivel federal administrată de Departamentul de Siguranță Națională (Homeland Security) care conține numele, vârsta, numărul de asigurare socială și fotografiile tuturor celor de pe teritoriul Americii care au carnet de conducere sau acte de identitate.

Angajatorii ar fi obligați să consulte baza de date pentru fiecare nou angajat pentru confirma identitatea acestuia. Astfel, ar trebui să scadă numărul de angajări a imigranților ilegali în SUA.
Organizațiile care militează pentru respectarea intimității cred că statul ar putea folosi această lege dincolo de scopul anunțat. Oamenii ar putea fi obligați să facă dovada identității lor prin consultarea bazei de date și atunci când votează, închiriază o mașină, o casă, deschid un cont, iau un credit sau se îmbarcă într-un avion. Astfel, statul ar monitoriza fiecare mișcare, într-un fel de BigBrother la nivel național.
“Asta începe să se schimbe relația dintre cetățean și stat, ai avea nevoie să obții permisiunea de a face unele lucruri”, a declarat Chris Calabrese, un lobbyist la Congres al American Civil Liberties Union. “Mai important, ar putea fi începutul păstrării evidenței tuturor activităților”.
Acesta dă exemplu numărului de Asigurare Socială (Social Security number), care a fost lansat cu scopul de a ține evidența cotizațiilor la fondul de pensii și a ajuns să fie ubicuu în viața americanilor.

După atentatul de la Boston, Casa Albă și-a anunțat sprijinul pentru acest proiect de lege, care, de asemenea, este susținut și de unii senatori republicani.
În România, includerea unor date biometrice în pașaport și cartea de identitate a dus la nașterea unei ample opoziții din partea societății civile. Autoritățile române au promis că date biometrice precum imaginea facială și amprentele digitale vor fi șterse din sistem după eliberarea cărții electronice de identitate.

sursa: economica.net

Comentariu rapcea.ro: După cum se știe, modelul american este puternic copiat, așa că merită să ne îngrijorăm că vom “importa” instrumentele de control total și la noi, în câțiva ani. Interesant este că senatorul american Ron Paul (contracandidatului lui Obama), a făcut publice aceste planuri ale guvernului SUA încă din luna martie a acestui an, când încă nu se produsese atentatul de la Boston… de care aveau nevoie (nu-i așa !?) pentru a justifica măsura drastică a controlului total…

Marea dramă a oricărui sistem totalitar a fost mulțimea, numărul mare de oameni, greu sau imposibil de controlat. Până acum ! Grație tehnologiei, se încearcă identificarea FIECĂRUI OM din marea mulțime anonimă a Umanității. Pierderea ANONIMITĂȚII echivalează cu CONTROLUL TOTAL și creează premizele DICTATURII PERFECTE, visul de veacuri al oricărui tiran. Nu întâmplător, evreii din primele secole ale Creștinismului REFUZAU orice încercare de recensământ sau identificare individuală de către autorități, căci textele Vechiului Testament  vorbeau despre domnia Antihristului ce urmează să se instaureze prin NUMĂRAREA și INDIVIDUALIZAREA fiecărui om al planetei.

Astăzi, reacția firească a fost apariția mișcării ANONYMOUS, ce are ca principal scop PĂSTRAREA ANONIMITĂȚII individului, nu ca temei al ascunderii unor fapte reprobabile de natură infracțională, ci ca fundament al respectării dreptului la intimitate și libertate.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares