biometrics_04128800

Ascuns adnc n legea privind reforma imigraiei, Senatul american dezbate prevederea unor articole care ar duce la crearea unei baze de date n care s existe nregistrrile biometrice ale tuturor americanilor aduli, un pas care ar putea duce la un sistem de identificare la nivel naional a oricrei persoane

Americanii ar putea fi monitorizati cu ajutorul unei baze de date biometrice

Proiectul de reform a imigraiei ce se ntinde pe 800 de pagini ascunde un o serie de prevederi care ar putea duce la notificarea la nivel federeal a activitii americanilor, dup ce trsturile acestora vor fi nregistrate ntr-o baz de date, scrie Wired. Sub numele inofensiv de “unealt fotografic” st o baz de date la nivel federal administrat de Departamentul de Siguran Naional (Homeland Security) care conine numele, vrsta, numrul de asigurare social i fotografiile tuturor celor de pe teritoriul Americii care au carnet de conducere sau acte de identitate.

Angajatorii ar fi obligai s consulte baza de date pentru fiecare nou angajat pentru confirma identitatea acestuia. Astfel, ar trebui s scad numrul de angajri a imigranilor ilegali n SUA.
Organizaiile care militeaz pentru respectarea intimitii cred c statul ar putea folosi aceast lege dincolo de scopul anunat. Oamenii ar putea fi obligai s fac dovada identitii lor prin consultarea bazei de date i atunci cnd voteaz, nchiriaz o main, o cas, deschid un cont, iau un credit sau se mbarc ntr-un avion. Astfel, statul ar monitoriza fiecare micare, ntr-un fel de BigBrother la nivel naional.
“Asta ncepe s se schimbe relația dintre cetțean și stat, ai avea nevoie s obii permisiunea de a face unele lucruri”, a declarat Chris Calabrese, un lobbyist la Congres al American Civil Liberties Union. “Mai important, ar putea fi nceputul pstrrii evidenței tuturor activitilor”.
Acesta d exemplu numrului de Asigurare Social (Social Security number), care a fost lansat cu scopul de a ine evidena cotizaiilor la fondul de pensii i a ajuns s fie ubicuu n viaa americanilor.

Dup atentatul de la Boston, Casa Alb i-a anunat sprijinul pentru acest proiect de lege, care, de asemenea, este susinut i de unii senatori republicani.
n Romnia, includerea unor date biometrice n paaport i cartea de identitate a dus la naterea unei ample opoziii din partea societii civile. Autoritile romne au promis c date biometrice precum imaginea facial i amprentele digitale vor fi terse din sistem dup eliberarea crii electronice de identitate.

sursa: economica.net

Comentariu rapcea.ro: Dup cum se știe, modelul american este puternic copiat, așa c merit s ne ngrijorm c vom “importa” instrumentele de control total și la noi, n cțiva ani. Interesant este c senatorul american Ron Paul (contracandidatului lui Obama), a fcut publice aceste planuri ale guvernului SUA nc din luna martie a acestui an, cnd nc nu se produsese atentatul de la Boston… de care aveau nevoie (nu-i așa !?) pentru a justifica msura drastic a controlului total…

Marea dram a oricrui sistem totalitar a fost mulțimea, numrul mare de oameni, greu sau imposibil de controlat. Pn acum ! Grație tehnologiei, se ncearc identificarea FIECRUI OM din marea mulțime anonim a Umanitții. Pierderea ANONIMITȚII echivaleaz cu CONTROLUL TOTAL și creeaz premizele DICTATURII PERFECTE, visul de veacuri al oricrui tiran. Nu ntmpltor, evreii din primele secole ale Creștinismului REFUZAU orice ncercare de recensmnt sau identificare individual de ctre autoritți, cci textele Vechiului Testament vorbeau despre domnia Antihristului ce urmeaz s se instaureze prin NUMRAREA și INDIVIDUALIZAREA fiecrui om al planetei.

Astzi, reacția fireasc a fost apariția mișcrii ANONYMOUS, ce are ca principal scop PSTRAREA ANONIMITȚII individului, nu ca temei al ascunderii unor fapte reprobabile de natur infracțional, ci ca fundament al respectrii dreptului la intimitate și libertate.

, , , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *