AFP – Cincizeci de oponenți ai căsătoriei între homosexuali au fost arestați în centrul Parisului sâmbătă seara, a declarat un reprezentant al poliției franceze, în ajunul unui protest major față de o noua lege franceză care permite cuplurilor de homosexuali să se căsătorească.

Demonstrația de sâmbătă a avut loc de-a lungul capitalei franceze de bulevardul Champs-Elysees, o săptămână după ce Franța a devenit a 14-a țară care a legalizat căsătoria între persoane de același sex.

Poliția așteaptă ca cel puțin 200.000 de oameni să participe la mitingul de duminică 26.05.23013 împotriva căsătoriilor între homosexuali, fiind de așteptat ca la marș să se alăture și sute de “ultras”, despre care autoritatile cred ca ar putea cauza probleme.

Președintele Francois Hollande a semnat proiectul de lege căsătoria gay la data de 18 mai după luni de dezbateri aprinse și demonstrații.

Consiliul Constituțional din Franța a aruncat o provocare juridice de către opoziția de dreapta la noul proiect de lege, care legalizeaza, de asemenea, adopțiile de copii de către cuplurile de homosexuali.

Dar, în timp ce grupurile pentru drepturile omului au salutat măsura, adversarii acestor măsuri au promis să lupte și sâmbătă seara, astfel că un grup de protestatari s-au legat de barierele de metal ce erau plasate în mijlocul bulevardului Champs-Elysees,

Au fost aruncate mai multe fumigene către forțele de poliție înainte ca acestea să treacă la arestări.

În același timp mai multe zeci de protestatari se aflau adunați cu steaguri, pe trotuar.

În total, 50 de persoane au avut reținute, iar  un microbuz care transporta măști, bannere și bombe fumigene a fost confiscat, se mai arată în comunicatul poliției.

sursa: france24.com

 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares