DECLARAIE

va scriu in rspuns la cererea dvs. de a va da amanunte suplimentare la seciunea 3 a Raportului de accident de Munca unde am completat ca drept cauza “slaba planificare” ca fiind cauza accidentului meu. Ati cerut in mod expres explicaii amanuntite cu privire la accident si sper ca detaliile care urmeaza vor fi suficient de clarificatoare.

Eu sunt zidar de meserie. in ziua accidentului lucram singur peacoperiul unei cldiri inalte de 6 etaje.

dupa ce mi-am terminat treaba, am realizat ca mi-au ramas crmizi nefolosite care, cintarite mai tirziu, au fost gsite a cintari aproximativ 270 kg.

Decit sa car crmizile jos in brae, in mai multe etape, am considerat ca e mai bine sa le cobor toate odata intr-un butoi, folosind scripetele instalat in acest scop in spatele cldirii.

Am asigurat fringhia la nivelul solului, am urcat pe acoperi, am mpins butoiul in afara cldirii si am incarcat crmizile. Dupa aceea am coborit de pe acoperi sa dezleg franghia, tinind-o foarte strins ca sa asigur o coborire lenta a caramizilor. veti observa in Seciunea 11 a Raportului de Accident de munca intocmit ca eu am o greutate de 72 kg.

Datorita surprizei pe care am avut-o cand am fost literalmente SMULS de la sol intr-un mod complet neateptat, mi-am pierdut prezenta de spirit si am uitat sa dau drumul la franghie. cred ca nu este nevoie sa va mai spun, am inceput o ascensiune rapida ctre acoperi. In apropierea etajului 3, m-am intilnit cu butoiul incarcat cu crmizi care acum se indrepta vertiginos ctre sol, intilnire in urma careia m-am ales cu capul spart, zgirieturi minore si o clavicula fracurata.

Datorita impactului, ascensiunea mea a ncetinit pentru o secunda dupa care a continuat rapid ctre nivelul acoperiului, neoprindu-ma decit atunci cind degetele mainii drepte au intepenit in scripete pina la nivelul celei de-a 3-a falange. Din fericire, intre timp mi-am recapatat prezenta de spirit si am fost in stare sa ma tin strins de fringhie in ciuda faptului ca ncepusem sa am dureri. Aproape simultan, oricum, butoiul cu crmizi a lovit solul si ca urmare a impactului, fundul butoiului a cedat. Acum, srcit de greutatea crmizilor, butoiul cintarea doar 27 kg. Ma refer din nou la greutatea mea; cum probabil v-ati imaginat deja, am inceput o coborire rapida.

in vecinatatea etajului 3, ara intilnit butoiul care acum urca: ca urmare a intilnirii m-am ales cu fracturi la glezne si cu mai multe tieturi si zgirieturi la picioare si in general.

Aici, norocul meu a inceput sa se schimbe uor. Intilnind butoiul, a fost bine ca mi-a incetinit uor caderea doar in masura sa-mi limiteze rnile, cind, am czut pe gramada de crmizi si din fericire, am scapat doar cu 3 vertebre fisurate.

Imi pare rau sa va spun, asa cum stateam intins pe gramada de crmizi, cu dureri atroce, incapabil sa ma misc, din nou mi-am pierdut prezenta de spirit si am scapat fringhia din maini. Asa cum stateam ntins, pe spate, am putut sa vad cum butoiul gol si-a inceput calatoria in jos, ctre mine, ceea ce explica cele 2 fracturi la picioare.

Sper din tot sufletul ca acest raport rspunde la toate intrebarile dvs.

CategoryUncategorized
Tags

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer