Familia, căsătoria și Constituția. Homosexualii bagă zâzanie în USL. Crin Antonescu și Victor Ponta s-au întâlnit pentru a domoli spiritele. În schimb, au declarat că au poziții fundamental diferite.

 

Familia, căsătoria și homosexualii. Neînțelegeri fundamentale în USL politica interna

Comisia pentru revizuirea Constituției a adoptat miercuri un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, renunțându-se la forma actuală, care prevedea căfamilia se întemeiază pe căsătoria între soți. “Familia se întemeiază pecăsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor” – este amendamentul adoptat de comisie la articolul din Constituție privind familia.

Premierul Victor Ponta a venit joi la Palatul Parlamentului pentru a discuta cu președintele Senatului, Crin Antonescu, și cu membrii liberali ai Comisiei de revizuire a Constituției cu privire la modificarea Legii fundamentale. Discuțiile, la care au participat și social-democrații din Comisia de revizuire a Constituției și care ar viza definirea căsătoriei în Constituție, s-a desfășurat în biroul lui Crin Antonescu de la Senat.

Premierul Victor Ponta a declarat joi cu privire la definirea căsătoriei ca fiind între un bărbat și o femeie că Legea fundamentală nu trebuie să prevadă tot. “Eu de principiu cred – și asta am discutat și cu colegii mei – că o Constituție nu trebuie să prevadă tot, altfel, facem o Constituție de 5.000 de articole și după acea o să ne pară rău”, a spus Ponta întrebat cum vede definirea în Constituție a căsătoriei ca fiind între un bărbat și o femeie. El a susținut că Legea fundamentală trebuie să prevadă niște lucruri la nivel de principiu.

De asemenea, după discuțiile de joi, Victor Ponta și-a menținut poziția, spunând că, “dacă ceva funcționează, nu trebuie schimbat” (n.red. – referire la formularea existentă în actuala Constituție “familia se întemeiază pe căsătoria între soți”). La rândul său, Crin Antonescu a spus clar că nu este de acord cu Victor Ponta, optând pentru “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie” .

Crin Antonescu, a declarat joi că votul în cazul amendamentului privind definirea în Legea fundamentală a căsătoriei ca fiind între bărbat și femeie ar putea fi reluat în situația în care se va solicita acest lucru, punctând că în cadrul USL există opinii diferite vizavi de această definiție.

Noi am dat un vot pe chestiunea aceasta. Dacă se va solicita reluarea votului, cum s-a întâmplat și în alte cazuri, o repronunțare, o vom face. În ce mă privește îmi mențin poziția”, a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta. El a afirmat că nu există o decizie la nivelul USL în cazul reluării votului, arătând că hotărârile se iau în cadrul Comisiei de revizuire aConstituției. “Da, pe acest subiect, în contextul în care el a ajuns să fie discutat, există niște puncte de vedere diferite. Este foarte simplu. Se va reveni finalmente asupra articolului. Dacă el va avea două treimi pentru forma veche sau forma care s-a adoptat ieri va trece, dacă nu, nu. Dl prim-ministru are o părere. Eu am o alta”, a adăugat Antonescu.

Aș dori să fac o precizare fiindcă am văzut că există această teamă în legătură cu faptul că s-ar dilata foarte tare Constituția, ar deveni foarte stufoasă și așa mai departe. Sigur că aici s-a discutat, s-au făcut foarte multe amendamente, le-am luat în considerare pe toate – amendamente de la grupurile politice, de la societatea civilă, dar și acest lucru se va vedea la final. Noi am avut și avem în vedere textul, volumul Constituției să nu crească sau nu crească semnificativ. Faptul că se discută mai multe variante, uneori se discută pe un cuvânt, nu suplimentează textul, iar în ceea ce privește calendarul suntem încadrați în ceea ce s-a propus”, a subliniat președintele Comisiei. El a indicat că lucrările comisiei se desfășoară într-un ritm alert, dar “fără ca cineva să fie împiedicat să-și susțină punctul de vedere sau vreun amendament să fie trecut cu vederea”.

Cred că așa cum decide Comisia așa merge în plen. Eu nu sunt vreun expert extern. Comisia a lucrat foarte bine și lucrează foarte bine sub presiunea timpului. Important este să arătăm voința politică a noastră ca lideri USL, să avem oConstituție europeană foarte eficientă și să ne ținem de program. Dacă nu reușim să ținem calendarul ieșim din anul acesta și efectul principal ar fi acela referitor la regiuni, acolo e graba”, a afirmat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă varianta cu doi soți privind definirea căsătoriei ar fi fost mai bună decât cea decisă miercuri de Comisie ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

Premierul a mai explicat că actuala prevedere din Constituție referitoare lacăsătorie este foarte clară și nu crede că “este necesar să se modifice ceva ce până acum a mers foarte bine”. “Eu cred că actuala prevedere constituțională referitoare la căsătorie, după care desigur avem Codul civil, e foarte clară. Această modificare constituțională trebuie să fie cât mai suplă. Pentru noi este important să avem o Constituție care să ne permită în următorii 10 – 20 de ani să nu trebuiască să schimbăm Legea fundamentală din șase în șase luni. Nu e un lucru normal. Trebuie să avem Constituție îndreptată spre ideea de suplețe și de a nu pune în Constituție o mulțime de interdicții care după aceea nu știm ce să facem cu ele”, a mai spus Ponta.

sursa: ziuaveche.ro

comentariu rapcea.ro: deși este căsătorit, este clar că Ponta este un activist pro-homosexual, o coadă de topor, o boarfă politică, un vânzător al interesului național, cumpărat de poponarii influenți care militează pe plan mondial pentru căsătoriile și adopțiile de copii homosexuale. Argumentul lui este imbecil de cretin. Păi dacă nu trebuie să schimbăm în Constituție “ceva ce până acum a mers foarte bine“, de ce vor să mai modifice Constituția în ansamblul ei !? Ce anume nu mergea bine de trebuia revizuită ? Nu aveau ungurii suficientă autonomie ? Mureau găozarii din Romania din cauza discriminării ? Acest cretin care ar face orice să se mențină la putere, este în stare să supună la vot paragraful referitor la căsătorie, DIN NOU ȘI DIN NOU până când se va vota cum doresc activiștii homosexuali, disperați că dacă se reglementează prin constituție definiția căsătoriei, nu mai pot modifica în nici un fel legislația (prevederile Noului COd Civil) pe viitor în materia căsătoriei, cum s-a întâmplat la francezi, unde – dacă ar fi avut căsătoria definită în Constituție drept “unirea dintre un bărbat și o femeie” – Hollande nu ar mai fi putut să dea dreptul homalăilor la căsătorii în Franța.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares