Azi am trimis ctre pres și ctre membrii comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei scrisoarea de mai jos. Am mers pe ideea de societate civil creștin și au semnat asociații reprezentative pentru aceasta.
Am rugmintea de a o distribui mai departe, ctre prieteni și mai ales ctre parlamentarii ce v reprezint.
n cazul n care transmiteți prin mail scrisoarea ctre parlamentari, și v ndemn s o faceți n cazul n care sunteți de acord cu ea, o puteți modifica (pentru a realiza acordurile gramaticale, etc) și semna n nume propriu. Pe Bucuresti gasim o harta a circumscripțiilor electorale aici:http://www.quantax.ro/harta_colegii_electorale.htmlDatele de contact ale deputatilor sunt aici:http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.ceiar ale senatorilor aici:http://www.senat.ro/FisaSenatori.aspx
Ei trebuie s cunoasc poziția noastr a creștinilor referitor la noua Constituție. Sintetizez: 1. Cstoria se realizeaz ntre un brbat și o femeie. 2. Eliminarea articolului ce face referire la discriminarea pe baza orientrii sexuale (exist legislație național pentru treaba asta).
Dup cum probabil știți, art 48 a fost votat de Comisie n forma modificat: Cstoria este unirea unui brbat cu o femeie. Primul ministru, V. Ponta vrea s se revin asupra acestei decizii, pentru a pstra forma vag actual: Cstoria este consimțmntul soților. A trecut de comisie și art 4, alin 2: Interzicerea discriminrii pe baza orientrii sexuale. Acesta deschide calea ctrelegalizarea uniunilor civile intre persoane de acelasi sex.
Dac știați deja, mi cer iertare, ns poate sunt persoane printre dumneavoastr care nu cunosc. n prezent se ncearc limitarea cvorumului necesar la 30%, de la 50%, pentru se putea asigura prezența la vot și a se elimina posibilitatea respingerii amendamentelor constituționale pe baza neparticiprii cetțenilor, pe principiul binecunoscut: noi centrm, noi dm cu capul. Exist voci care spun c acest proiect legislativ nu va trece de Curtea constituțional. Eu cred c ntr-o țar fr opoziție politic real orice msur ce consolideaz puterea este posibil.
Oricum ar fi, dreptul nostru de a vota o Constituție cu prevederi creștine sau de a nu vota una cu prevederi anti-creștine și anti-umane nu ni-l poate lua nimeni.

SCRISOARE DESCHIS ADRESAT MEMBRILOR COMISIEI PARLAMENTARE DE REVIZUIRE A CONSTITUȚIEI PRECUM ȘI TUTUROR PARLAMENTARILOR, DIN PARTEA SOCIETȚII CIVILE CREȘTINE DIN ROMNIA

n contextuldiscuiilor ce au loc n Comisia parlamentar pentru revizuirea Constituiei, deplin conștieni de rolul legii fundamentale n trasarea viitorului unei ri și de faptul c aceasta trebuie s reflecte credina spiritual creștin a romnilor,
Asociațiile semnatare,n calitate de reprezentanțial societii civile creștine din Romniași exprim clar voina de modificarea Art. 48 din Constituie prin introducerea:”Familia se ntemeiaz pe cstoria liber consimit ntreun brbat si o femeie”.Romnii, n majoritatea lor, consider Familia tradiional, format din brbat și femeie, ca fiind primul și cel mai important centru al vieii sociale.Familia tradiional reprezint nucleul de formarea noilor generaii iar rolul esenial jucat de aceasta n viitorul unei ri trebuie specificat și recunoscut n noua Constituie.
Ne exprimm ngrijorarea fa de declaraia Domnului Prim-ministru Victor Ponta de a pstra articolul n forma actual, fr evidenierea rolului și importanei familiei tradiionale. Acest lucru relev o minimizare a responsabilitii pe care o are Statul n a asigura cadrul adecvat de dezvoltare al noilor generaii șiinterfereaz flagrant cu modul de via al romnilor, majoritar creștini. Ne exprimm sperana c se va ine seama de credina spiritual a romnilor și se va recunoaște n noua Constituie locul și rolul Familiei tradiionale.
Ne opunem categoricintroducerii n Constituie laArt. 4, alin. 2”Orice discriminare bazata pe ….orientare sexualaeste interzisa.”Discriminarea bazat pe orientarea sexual nu ine de spiritul sau tradiia romnilor.n Romnia att heterosexualii, ct și persoanele de alt orientare sexual sunt egali n faa legilor Statului romn, iarorientarea sexual nu este criteriu de evaluare al oamenilor. Orice romn este liber s acioneze n spaiul privat dup cum i dicteaz propria conștiin,iarminoritile sexuale nu sunt ngrdite n nici un fel n exercitarea libertilor fundamentale. Orice form de discriminare este interzis n Romnia, iaracest lucru este statuat n prezent prinOrdonana nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea si sancionarea tuturor formelor de discriminare, prin urmare introducerea acestui articol nu este necesar. Mai mult,poate crea confuzii și viitoare tulburri sociale,deoarecediscriminarea pe baza orientrii sexualeeste n prezent definit cafiindoricedeosebire, excludere, restricie sau preferin, pe baza de orientare sexual.Se foreaz astfel calea ctre olegiferare tacita cstoriei ntre persoane de același sex, cu faza intermediar de uniune civil ntre persoane de același sex, lucru cecontravine tradiiei creștine a acestui neam și naturii umaneși pentru care n nici un caz nu vom gira prin vot.
n ncheiere, ne exprimm ncrederea și sperana c alegei s votai o Constituie ce va crea cadrul adecvat pentru noi și pentru copiii noștri, oConstituie apropiat de romni, de tradiia și credina lor creștin.n același timp ns, suntem pregtii s nu acordm votul de ncredere unor propuneri ce nu sunt n concordan cu spiritul creștin al acestui neam sau care pun n pericol generaiile viitoare și vom ncuraja pe toi romnii creștini s nu gireze noua Constituie ce va fi supus votului popular.

Așa s ne ajute Dumnezeu!

Semneaz,
1.Alianța Familiilor din Romnia
2.Federatia Organizatiilor Ortodoxe PRO VITA din Romania
3.Asociaia Pro Vita filiala București
4.Aliana pentru Demnitate Naional
5.Asociaia Christiana
6.Asociația CIVIC Media
7.Asociația „Rost”
8.Asociatia „Basarabii”
9.Asociația „Cercul Studențesc Floarea de foc”
10.Liga de Utilitate Public
11.Asociația pentru Aprarea Familiei și Copilului
12.Asociația „Familia Ortodox”
13.Asociația Dasclilor din Romania
14.Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”
15.Asociaia pentru Libertatea Romnilor
16.Liga pentru Identitate Național
17.Asociatia “Sfantul Daniil Sihastrul”
18.A.T.O.R. (Asociaia Tinerilor Ortodoci)
19.Asociatia “Prietenii de Familie”
20.Asociatia Bio Romania
21.Asociatia Civic a Tinerilor Creștin Ortodocși Romni
22.Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior
23.Asociatia Tinerilor Ortodocsi „Orthograffiti”
24.Asociatia Traditia Romaneasca
25.Asociația “Triada”
26.Asociația ”Prietenii Sf. Efrem cel Nou”
27.Asociația „Bucovina Profund”
28.Asociația „Darul Vieții”
29.Asociația „Doamna Stanca”
30.Asociația „Familia și Viața”
31.Asociaia „George Ograru” pentru Cultur i Sport
32.Asociația „Onoare și Patrie”
33.Asociaia „Ortodoxia Tinerilor”
34.Asociația „Prietenii omului – umanism, cultur”
35.Asociația „Primul Pas”
36.Asociația „Sf. Ioachim și Ana”
37.Asociația „Sfntul Acopermnt al Maicii Domnului”
38.Asociația „Studenți pentru Viaț”
39.Asociația Bio Romnia
40.Asociația Casa Gratis Pro Deo
41.Asociația Centrul Creștin Alba Iulia
42.Asociaia Clinica Pro-Vita Internaional
43.Asociația Cultural „Sf. Mitropolit Dosoftei”
44.Asociația Hrisdoria
45.Asociaia Iniiativa Cretin-Ecologist
46.Asociația Mama Olga – Neamt
47.Asociația Medicilor Catolici din București
48.Asociaia Meterilor Populari din Moldova
49.Asociaia Oamenilor de Afaceri Cretini-Ortodoci
50.Asociaia pentru cultur „Alfa”
51.Asociația Polițiștilor Creștini din Romania – Filiala București
52.Asociaia Predania
53.Asociația Pro Vita „Sf. Stelian”
54.Asociația Pro Vita Christiana „Sf. Ecaterina”
55.Asociația Pro-Logos Timișoara
56.Asociația Provita filiala Gorj
57.Asociația Provita Media
58.Asociația Provita Sf. Brncoveanu, filiala Pitești
59.Asociaia Studenilor Cretin-Ortodoci Romni, filiala Brașov
60.Asociaia Studenilor Cretin-Ortodoci Romni, filiala Suceava
61.Asociaia Studenilor Cretin-Ortodoci Romni, filiala Tg. Jiu
62.Asociația Tinerii Creștin Ortodocși
63.Asociația Ucrainenilor Ortodocși din Bucovina
64.CARITAS București
65.Forumul Civic Creștin
66.Fundatia Antimis
67.Fundația „Sf. Martiri Brncoveni”
68.Fundaia „Sf. Martiri Brncoveni” fil. Suceava
69.Fundaia „Sfnta Irina”
70.Fundația Clinica Pro Vita
71.Fundația Creștin „Arsenie Boca”
72.Fundația Național pentru Romnii de Pretutindeni
73.Habitat pentru Umanitate – Beiuș
74.Institutul „Frații Golescu” pentru relații cu romnii din strintate
75.Liga Distributist Romn “Ion Mihalache”
76.Societatea Ortodox a Femeilor Romne – Filiala Iași
77.Școala Brncoveneasc
78.WorldTeach Romania

 

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *