Azi am trimis către presă și către membrii comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei scrisoarea de mai jos. Am mers pe ideea de societate civilă creștină și au semnat asociații reprezentative pentru aceasta.
Am rugămintea de a o distribui mai departe, către prieteni și mai ales către parlamentarii ce vă reprezintă.
În cazul în care  transmiteți prin mail scrisoarea către parlamentari, și vă îndemn să o faceți în cazul în care sunteți de acord cu ea, o puteți modifica (pentru a realiza acordurile gramaticale, etc) și semna în nume propriu.   Pe Bucuresti gasim o harta a circumscripțiilor electorale aici: http://www.quantax.ro/harta_colegii_electorale.html Datele de contact ale deputatilor sunt aici: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.ce iar ale senatorilor aici: http://www.senat.ro/FisaSenatori.aspx
Ei trebuie să cunoască poziția noastră a creștinilor referitor la noua Constituție. Sintetizez: 1. Căsătoria se realizează între un bărbat și o femeie. 2. Eliminarea articolului ce face referire la discriminarea pe baza orientării sexuale (există legislație națională pentru treaba asta).
După cum probabil știți,  art 48 a fost votat de Comisie în forma modificată: Căsătoria este unirea unui bărbat cu o femeie. Primul ministru, V. Ponta vrea să se revină asupra acestei decizii, pentru a păstra forma vagă actuală: Căsătoria este consimțământul soților.  A trecut de comisie și art 4, alin 2: Interzicerea discriminării pe baza orientării sexuale. Acesta deschide calea către legalizarea uniunilor civile intre persoane de acelasi sex.
Dacă știați deja, îmi cer iertare, însă poate sunt persoane printre dumneavoastră care nu cunosc. În prezent se încearcă limitarea cvorumului necesar la 30%, de la 50%, pentru se putea asigura prezența la vot și a se elimina posibilitatea respingerii amendamentelor constituționale pe baza neparticipării cetățenilor, pe principiul binecunoscut: noi centrăm, noi dăm cu capul. Există voci care spun că acest proiect legislativ nu va trece de Curtea constituțională. Eu cred că într-o țară fără opoziție politică reală orice măsură ce consolidează puterea este posibilă.
Oricum ar fi, dreptul nostru de a vota o Constituție cu prevederi creștine sau de a nu vota una cu prevederi anti-creștine și anti-umane nu ni-l poate lua nimeni.

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ MEMBRILOR COMISIEI PARLAMENTARE DE REVIZUIRE A CONSTITUȚIEI PRECUM ȘI TUTUROR PARLAMENTARILOR,  DIN PARTEA SOCIETĂȚII CIVILE CREȘTINE DIN ROMÂNIA

În contextul  discuțiilor ce au loc în Comisia parlamentară pentru revizuirea Constituției, deplin conștienți de rolul legii fundamentale în trasarea viitorului unei țări și de faptul că aceasta trebuie să reflecte credința spirituală creștină a românilor,
Asociațiile semnatare,  în calitate de reprezentanți  al societății civile creștine din România își exprimă clar voința de modificare a Art. 48 din Constituție prin introducerea: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat si o femeie”. Românii, în majoritatea lor, consideră Familia tradițională, formată din bărbat și femeie, ca fiind primul și cel mai important centru al vieții sociale. Familia tradițională reprezintă nucleul de formare a noilor generații iar rolul esențial jucat de aceasta în viitorul unei țări trebuie specificat și recunoscut în noua Constituție.
Ne exprimăm îngrijorarea față de declarația Domnului Prim-ministru Victor Ponta de a păstra articolul în forma actuală, fără evidențierea rolului și importanței familiei tradiționale. Acest lucru relevă o minimizare a responsabilității pe care o are Statul în a asigura cadrul adecvat de dezvoltare al noilor generații și interferează flagrant cu modul de viață al românilor, majoritar creștini. Ne exprimăm speranța că se va ține seama de credința spirituală a românilor și se va recunoaște în noua Constituție locul și rolul Familiei tradiționale.
Ne opunem categoric introducerii în Constituție la Art. 4, alin. 2 ”Orice discriminare bazata pe …. orientare sexuala este interzisa.” Discriminarea bazată pe orientarea sexuală nu ține de spiritul sau tradiția românilor. În România atât heterosexualii, cât și persoanele de altă orientare sexuală sunt egali în fața legilor Statului român, iar orientarea sexuală nu este criteriu de evaluare al oamenilor. Orice român este liber să acționeze în spațiul privat după cum îi dictează propria conștiință, iar minoritățile sexuale nu sunt îngrădite în nici un fel în exercitarea libertăților fundamentale. Orice formă de discriminare este interzisă în România, iar  acest lucru este statuat în prezent prin Ordonanța nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea si sancționarea tuturor formelor de discriminare, prin urmare introducerea acestui articol nu este necesară. Mai mult, poate crea confuzii și viitoare tulburări sociale, deoarece discriminarea pe baza orientării sexuale este în prezent definită ca  fiind  orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe baza de orientare sexuală. Se forțează astfel calea către o legiferare tacită a căsătoriei între persoane de același sex, cu faza intermediară de uniune civilă între persoane de același sex, lucru ce contravine tradiției creștine a acestui neam și naturii umane și pentru care în nici un caz nu vom gira prin vot.
În încheiere, ne exprimăm încrederea și speranța că alegeți să votați o Constituție ce va crea cadrul adecvat pentru noi și pentru copiii noștri, o Constituție apropiată de români, de tradiția și credința lor creștină. În același timp însă, suntem pregătiți să nu acordăm votul de încredere unor propuneri ce nu sunt în concordanță cu spiritul creștin al acestui neam sau care pun în pericol generațiile viitoare și vom încuraja pe toți românii creștini să nu gireze noua Constituție ce va fi supusă votului popular.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 
Semnează,
 
1.     Alianța Familiilor din România
2.     Federatia Organizatiilor Ortodoxe PRO VITA din Romania
3.     Asociația Pro Vita filiala București
4.     Alianța pentru Demnitate Națională
5.     Asociația Christiana
6.     Asociația CIVIC Media
7.     Asociația „Rost”
8.     Asociatia „Basarabii”
9.     Asociația „Cercul Studențesc Floarea de foc”
10.  Liga de Utilitate Publică
11.  Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului
12.  Asociația „Familia Ortodoxă”
13.  Asociația Dascălilor din Romania
14.  Asociația Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”
15.  Asociația pentru Libertatea Românilor
16.  Liga pentru Identitate Națională
17.  Asociatia “Sfantul Daniil Sihastrul”
18.  A.T.O.R. (Asociația Tinerilor Ortodocși)
19.  Asociatia “Prietenii de Familie”
20.  Asociatia Bio Romania
21.  Asociatia Civică a Tinerilor Creștin Ortodocși Români
22.  Asociatia Gaspar, Baltasar & Melchior
23.  Asociatia Tinerilor Ortodocsi „Orthograffiti”
24.  Asociatia Traditia Romaneasca
25.  Asociația “Triada”
26.  Asociația ”Prietenii Sf. Efrem cel Nou”
27.  Asociația „Bucovina Profundă”
28.  Asociația „Darul Vieții”
29.  Asociația „Doamna Stanca”
30.  Asociația „Familia și Viața”
31.  Asociația „George Ogăraru” pentru Cultură și Sport
32.  Asociația „Onoare și Patrie”
33.  Asociația „Ortodoxia Tinerilor”
34.  Asociația „Prietenii omului – umanism, cultură”
35.  Asociația „Primul Pas”
36.  Asociația „Sf. Ioachim și Ana”
37.  Asociația „Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului”
38.  Asociația „Studenți pentru Viață”
39.  Asociația Bio România
40.  Asociația Casa Gratis Pro Deo
41.  Asociația Centrul Creștin Alba Iulia
42.  Asociația Clinica Pro-Vita Internațional
43.  Asociația Culturală „Sf. Mitropolit Dosoftei”
44.  Asociația Hrisdoria
45.  Asociația Inițiativa Creștin-Ecologistă
46.  Asociația Mama Olga – Neamt
47.  Asociația Medicilor Catolici din București
48.  Asociația Meșterilor Populari din Moldova
49.  Asociația Oamenilor de Afaceri Creștini-Ortodocși
50.  Asociația pentru cultură „Alfa”
51.  Asociația Polițiștilor Creștini din Romania – Filiala București
52.  Asociația Predania
53.  Asociația Pro Vita „Sf. Stelian”
54.  Asociația Pro Vita Christiana „Sf. Ecaterina”
55.  Asociația Pro-Logos Timișoara
56.  Asociația Provita filiala Gorj
57.  Asociația Provita Media
58.  Asociația Provita Sf. Brâncoveanu, filiala Pitești
59.  Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Brașov
60.  Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Suceava
61.  Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Tg. Jiu
62.  Asociația Tinerii Creștin Ortodocși
63.  Asociația Ucrainenilor Ortodocși din Bucovina
64.  CARITAS București
65.  Forumul Civic Creștin
66.  Fundatia Antimis
67.  Fundația „Sf. Martiri Brâncoveni”
68.  Fundația „Sf. Martiri Brâncoveni” fil. Suceava
69.  Fundația „Sfânta Irina”
70.  Fundația Clinica Pro Vita
71.  Fundația Creștină „Arsenie Boca”
72.  Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni
73.  Habitat pentru Umanitate – Beiuș
74.  Institutul „Frații Golescu” pentru relații cu românii din străinătate
75.  Liga Distributistă Română “Ion Mihalache”
76.  Societatea Ortodoxă a Femeilor Române – Filiala Iași
77.  Școala Brâncovenească
78.  WorldTeach Romania

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares