Organizația britanică Macmillan Cancer Support avertizează că până în anul 2020, aproape jumătate din populație va fi diagnosticată cu cancer. Cifrele în creștere a celor bolnavi de această cumplită maladie sunt datorate pe de-o parte progreselor medicale care reușesc în bună parte să înlăture alte cauze de deces. Este cunoscut faptul că odată cu înaintarea în vârstă, organismul este mai expus apariției cancerului. Pe de altă parte, alimentația tot mai îndepartata de natura, poluarea si factorii de stres contribuie la aparitia cancerului la persoane de toate varstele – cu o rata de crestere alarmanta.

În 1990, unul din trei britanici au dezvoltat cancer la un moment dat în timpul vieții lor. Până în 2010 această cifră a crescut la 44 la sută, iar în 2020 se estimează atingerea pragului de 47 la sută.

Aceeași organizație atrage atenția asupra faptului că serviciile de sănătate nu vor face față acestei creșteri a numărului de bolnavi.

Ciaran Devane, director executiv al Macmillan, declară: “Este o ironie faptul că progresele din domeniul medical, mult mai accentuate în alte domenii decât al cancerului,vor determina în numai șapte ani, ca aproape jumătate din populația lumii să facă o formă de cancer în timpul vieții lor.

Aceste estimări sunt o provocare fantastică pentru oficialii din domeniul sănătății și pentru societate în același timp.

“Nu se va putea face față creșterii uriașe de cereri pentru serviciile de tratatment fără o schimbare fundamentală în strategia post-diagnostic, fără campanii de prevenție și informare și fără responsabilizarea pacienților cu cancer față de propria sănătate. Organizații ca Macmillan cred că este foarte important ca nimeni să nu se simtă singur în lupta cu boala.

Statisticile vin și cu vești bune, ratele de supraviețuire s-au îmbunătățit clar, mult mai mulți bolnavi supraviețuiesc și ajung să moară de alte afecțiuni fără nici o legătură cu cancerul. Aproximativ 65 la sută dintre pacienți vor muri de cancerul cu care au fost diagnosticați fată de 80 la sută, procentul valabil acum 20 de ani.

Chimioterapia, radioterapia și tehnicile chirurgicale au salvat mulți pacienți dar ele pot lăsa efecte secundare pentru tot restul vieții. Au fost constatate probleme cardiace, oboseală, dureri articulare, osteoporoză, pierderea memoriei și depresie, sentimente de inutilitate.

Profesorul Jane Maher, conducătorul serviciului medical al Macmillan subliniază drept foarte important stabilirea unei strategii de tratament la domiciliu, pentru a lupta eficient cu boala din stadiile inițiale, până la internarea pacienților.

Estimările specialiștilor britanici nu sunt deloc liniștitoare. Sper ca sfaturile oferite de metodele tradiționale să compenseze din efectele dezastruoase prognosticate de specialiști. Oricum, pentru moment, nu văd de ce ar strica o mai atentă supraveghere a modului de viață. Antioxidanții și produsele naturale bio, nu au făcut rău nimănui.

sursa: privire in viitor

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares