Camera Deputaților și Ambasada Federației Ruse organizează, la Palatul Parlamentului, zilele acestea – o expoziției de fotografie numită “Cu Rusia în suflet”.

curusiainsuflet

Parlamentul României, “Cu Rusia în suflet” (foto: Agerpres)

Poate pentru mulți pare neuzual numele expoziției, ‘Cu Rusia în suflet‘, dar trebuie să vă spun că generații întregi chiar au Rusia în suflet și să știți că nu exagerez. Ideea președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a materializat într-o expozițiede fotografii despre Federația Rusă iar asta spune foarte multe despre pragmatismul președintelui Camerei și al celor care guvernează astăzi, iar când spun pragmatism mă gândesc la faptul că trăim exact în această perioadă momentul când dinamizarea relațiilor dintreRomânia și Rusia devin o realitate”, a spus vicepreședintele Camerei Deputaților,Viorel Hrebenciuc, la deschiderea expoziției de fotografie “Cu Rusia în suflet“, transmite Agerpres.

El a adăugat că a avut o discuție cu oficialii ruși în care s-au reiterat o serie de pași care vor fi făcuți în perioada următoare. “Vecinătatea marii Rusii a dus la interferențe între cele două popoare, atât în domeniul cultural cât și în cel economic, domenii ce nu pot fi neglijate, deși avem ani întregi în urmă în care relațiile economice dintre cele două țări au un singur sensei ne dădeau comunismul iar în schimb noi le dădeam bogățiile țării. Astăzi lucrurile nu mai stau chiar așa, dar aceasta este o situație pe care noi o putem remedia în perioada următoare, pentru că există voința să remediem aceste lucruri”, a precizat vicepreședintele Camerei Deputaților.

sursa: ziuaveche

comentariu rapcea.ro: Evident, textul lui Hrebenciuc nu suna chiar așa. El vorbea despre cat de favorizați suntem noi că avem șansa să cumpărăm gazul rusesc – e drept, la cel mai mare preț din Europa – completez eu. Și tot eu (și cred că sunt în asentimentul multora) i-aș trimite pe cei care poarta “Rusia în suflet”, acolo unde își au sufletul – în Rusia. Să ne lase pe noi, amărâții de români, să ne făurim singuri soarta ca națiune, așa cum am făcut-o timp de două milenii, până să ne năpădească ciuma roșie.

Propun deci să facem o mică chetă și să le luăm bilete de tren (doar dus !) către Moscova, Siberia sau alt plai rusesc la dreaq în praznic, lui Hrebenciuc, Iliescu, Zgonea, Petre Roman și toți ceilalți politruci neo-comuniști care își poartă în suflet adevărata patrie și se comportă cu poporul român ca niște alogeni fără inimă – străini de nația pe care o conduc printr-un accident al Istoriei.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares