Vegetarienii trăiesc mai mult și au o stare de sănătate mai bună decât cei care mănâncă și carne, relevă un studiu publicat în revista de specialitate JAMA Internal Medicine, preluat de publicația belgiană Le Soir.

Vegetarienii trăiesc mai mult stiinta Cercetătorii au comparat rata de mortalitate a 73.308 membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, printre care se aflau atât vegetarieni, cât și consumatori de carne, pe o perioadă de șase ani. Pe durata studiului, s-au înregistrat cu 12% mai puține decese în rândul vegetarienilor. Aceștia au prezentat, de asemenea, un risc de moarte prematură cu 19% mai redus decât în cazul persoanelor fără un regim alimentar special.
Evitarea consumului de carne ar fi benefică și pentru sănătate,vegetarienii care au participat la studiu fiind mai zvelți și mai puțin afectați de boli precum diabetul sau insuficiența renală. În schimb, rata de cancer este egală în rândul celor două grupuri studiate.

‘Explicația probabilă a acestor rezultate este că alimentația vegetariană tinde să fie mai bogată în fibre și mai săracă în grăsimi saturate. Cu toate acestea, cercetătorii nu știu exact de ce ar fi mai benefic un regim alimentar pe bază de vegetale’, susține dr Orlich, directorul studiului.

Acesta a menționat că niciunul din participanții la studiu nu consumă mult alcool sau tutun. Ar trebui, deci, să renunțăm la carne?, se întreabă jurnalul belgian. Concluziile au, în orice caz, meritul de a ne face să reflectăm asupra obiceiurilor noastre alimentare, încheie Le Soir.

sursa: ziuaveche

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares