Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facial Cluj face apel ctre doctori s nu mai prescrie chimioterapie n cazurile de cancer la cap sau la gt, pentru c nu au rezultate, tumorile se extind, iar efectele sunt “catastrofale”, el spunnd c sunt sute de astfel de cazuri.

Teofil Lung, fost ef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facial din Cluj-Napoca, a declarat, mari, c la aceast unitate medical ajung foarte muli pacieni cu cancer la cap sau la gt care au urmat chimio i cobaltoterapie i la care tumorile canceroase s-au extins.

“Am un mesaj ctre colegii medici, pentru c fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezint pacienii au nvat n coal i au imprimat n mintea lor de medici ideea c n secolul XXI cancerul se rezolv cu chimioterapie i cobaltoterapie. Fac o mic biopsie pacientului i l trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze i nu au niciun rezultat.Mesajul meu vine spre aceti colegi medici, c acest cancer de cap i gt nu reacioneaz nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent ct sunt de performante”, a declarat Lung.

El a spus c sunt “pacieni iradiai cu aparatur ultramodern, care au ajuns la clinic avnd tumora n extensie”.

“S tie pacienii c foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca n proporie de sut la sut.Sunt situaii n care aceste cancere, prin terapie chirurgical bine dirijat, se vindec n totalitate, fr chimioterapie sau cobaltoterapie.i rog pe colegii mei medici s renune la aceste idei de a face terapiile acestea”, a afirmat Lung.

Potrivit acestuia, medicii respectivi nu ar trebui s lase pacientul “n forme depite de boal”, cu invazie ocular, nazal sau cerebral a tumorii, care puteau fi tratate, cu succes, n faze incipiente.

“Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din ar sau strintate, cazuri de tumoare avansat i ne pun n situaia de a face lucruri imposibile. Noi putem s i ajutm pe aceti oameni, dar vin prea trziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai c nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de aprare a organismului”, susine fostul ef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facial Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia,chimioterapiile distrug mduva hematoformatoare, iar organismul este pus n situaia de a nu se mai putea apra.

Teofil Lung a adugat c citostaticele sunt medicamente din care se ctig “foarte mult”, fiind cele mai scumpe de pe pia, iar unii medici “din asta triesc”.

“Unii din asta triesc, i trimit pe pacieni s fac edine de chimioterapie, chiar dac nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu exist tumoare pe lumea asta, i este dovedit histopatologic, care s fie tratat cu chimioterapie i s dispar. Nu am vzut asta n 40 de ani de carier”, a afirmat Teofil Lung.

El a dat exemplul unui pacient n vrst de 65 de ani din Buftea, care a urmat zeci de edine de chimio i cobaltoterapie, a suferit cinci operaii i a ajuns la clinica din Cluj-Napoca, spernd c se mai poate face ceva.

“A fost operat la Spitalul Colea din Bucureti de un profesor universitar care a intrat un pic i a zis c mai mult nu poate i l-a trimis la iradiere, la cobalto i chimioterapie. Este o invazie formidabil a tumorii care a trecut din partea stng a feei n partea dreapt, a atins ochiul stng, nasul i maxilarele. A mai suferit alte patru operaii i a avut zeci de edine de chimio i cobaltoterapie. i a venit la noi s l operm. Putea fi rezolvat n prima faz, fr s i scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului i ajunge n creier. Noi va trebui s i scoatem ochiul, s scoatem nasul i maxilarul, va trebui transplant de fa”, a declarat chirurgul clujean.

Pacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la rndul su, c n urma edinelor de chimio i cobaltoterapie tumora la sinusuri de care sufer s-a extins.

“Am fcut din 2011 un numr de 31 de edine de radioterapie i 12 de edine de citostatice i cinci operaii. Cred c a fost vorba de o greeal profesional n cazul meu, specialitii trebuie s sesizeze aceste situaii. Am avut ncredere n medici i am mers pe mna lor. Mi-au spus c citostaticele i radioterapia vor micora tumora, dar nu a fost adevrat, din contr, a crescut”, a spus pacientul.

Un alt pacient din Bucureti, n vrst de 68 de ani, a fost diagnosticat cu un cancer viscerocranios i a fost trimis la chimioterapie i cobaltoterapie, iar sub aceste terapii tumora a crescut i a invadat hemifaa stng, maxilarul i mandibula.

“A fost operat la Clinica de Chirurgie Maxilo – Facial din Cluj-Napoca, dar problema este cu tegumentul dup iradiere, astfel nct nu se nchide zona, nu se unesc plgile. Nu putem face nici microchirurgie. Mergem pe o soluie s nchidem ct putem”, a explicat medicul Teofil Lung.

Pacientul, Dumitru Rducanu, a declarat, la rndul su, c edinele de chimioterapie i cobaltoterapie urmate i-au fcut “mult ru”.

sursa: mediafax

, , ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *