Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj face apel către doctori să nu mai prescrie chimioterapie în cazurile de cancer la cap sau la gât, pentru că nu au rezultate, tumorile se extind, iar efectele sunt “catastrofale”, el spunând că sunt sute de astfel de cazuri.

Teofil Lung, fost șef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, a declarat, marți, că la această unitate medicală ajung foarte mulți pacienți cu cancer la cap sau la gât care au urmat chimio și cobaltoterapie și la care tumorile canceroase s-au extins.

“Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienții au învățat în școală și au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie și cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului și îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze și nu au niciun rezultat.Mesajul meu vine spre acești colegi medici, că acest cancer de cap și gât nu reacționează nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante”, a declarat Lung.

El a spus că sunt “pacienți iradiați cu aparatură ultramodernă, care au ajuns la clinică având tumora în extensie”.

“Să știe pacienții că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporție de sută la sută.Sunt situații în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fără chimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunțe la aceste idei de a face terapiile acestea”, a afirmat Lung.

Potrivit acestuia, medicii respectivi nu ar trebui să lase pacientul “în forme depășite de boală”, cu invazie oculară, nazală sau cerebrală a tumorii, care puteau fi tratate, cu succes, în faze incipiente.

“Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din țară sau străinătate, cazuri de tumoare avansată și ne pun în situația de a face lucruri imposibile. Noi putem să îi ajutăm pe acești oameni, dar vin prea târziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului”, susține fostul șef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, chimioterapiile distrug măduva hematoformatoare, iar organismul este pus în situația de a nu se mai putea apăra.

Teofil Lung a adăugat că citostaticele sunt medicamente din care se câștigă “foarte mult”, fiind cele mai scumpe de pe piață, iar unii medici “din asta trăiesc”.

“Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienți să facă ședințe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, și este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie și să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a afirmat Teofil Lung.

El a dat exemplul unui pacient în vârstă de 65 de ani din Buftea, care a urmat zeci de ședințe de chimio și cobaltoterapie, a suferit cinci operații și a ajuns la clinica din Cluj-Napoca, sperând că se mai poate face ceva.

“A fost operat la Spitalul Colțea din București de un profesor universitar care a intrat un pic și a zis că mai mult nu poate și l-a trimis la iradiere, la cobalto și chimioterapie. Este o invazie formidabilă a tumorii care a trecut din partea stângă a feței în partea dreaptă, a atins ochiul stâng, nasul și maxilarele. A mai suferit alte patru operații și a avut zeci de ședințe de chimio și cobaltoterapie. Și a venit la noi să îl operăm. Putea fi rezolvat în prima fază, fără să îi scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului și ajunge în creier. Noi va trebui să îi scoatem ochiul, să scoatem nasul și maxilarul, va trebui transplant de față”, a declarat chirurgul clujean.

Pacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la rândul său, că în urma ședințelor de chimio și cobaltoterapie tumora la sinusuri de care suferă s-a extins.

“Am făcut din 2011 un număr de 31 de ședințe de radioterapie și 12 de ședințe de citostatice și cinci operații. Cred că a fost vorba de o greșeală profesională în cazul meu, specialiștii trebuie să sesizeze aceste situații. Am avut încredere în medici și am mers pe mâna lor. Mi-au spus că citostaticele și radioterapia vor micșora tumora, dar nu a fost adevărat, din contră, a crescut”, a spus pacientul.

Un alt pacient din București, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu un cancer viscerocranios și a fost trimis la chimioterapie și cobaltoterapie, iar sub aceste terapii tumora a crescut și a invadat hemifața stângă, maxilarul și mandibula.

“A fost operat la Clinica de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, dar problema este cu tegumentul după iradiere, astfel încât nu se închide zona, nu se unesc plăgile. Nu putem face nici microchirurgie. Mergem pe o soluție să închidem cât putem”, a explicat medicul Teofil Lung.

Pacientul, Dumitru Răducanu, a declarat, la rândul său, că ședințele de chimioterapie și cobaltoterapie urmate i-au făcut “mult rău”.

sursa: mediafax

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares