Feed on
Posts
Comments

 

Biserica Ortodoxa Republica Moldova

Situatie fara precedent in Republica Moldova, unde Biserica Ortodoxa a luat o decizie dura impotriva actualei conduceri, scrie inprofunzime.md. Guvernantii nu vor mai avea voie sa se impartaseasca, dupa ce o decizie in acest sens a fost luata de catre Sinodului Bisericii Ortodoxe din Repubica Moldova.

Participantii la Sinod au adoptat o Declaratie catre conducerea tarii, in care isi exprima ingrijorarea fata de tendintele de legalizare a unor comportamente considerate de ei “amorale si daunatoare din punct de vedere social si spiritual”.

“La o luna de la ultima adresare a Sfantului Sinod catre guvernare pentru a revizui cel putin Legea Antidiscriminarii, constatam cu desavarsire ca glasul institutiei care se bucura de cea mai inalta incredere in societate, adica al Bisericii, a fost vadit ignorat”, se arata in comunicat.

“Aceasta ratiune a lucrurilor ne face sa ne declaram oponenti si sa ne departam deschis de cei care prigonesc fatis Biserica lui Hristos si sa apelam la scopuri strict terapeutice – la traditia canonica a excomunicarii lor din Biserica pana la indreptare. Acest fapt ii valipsi dintru inceput pe guvernanti de accesul la Sfanta Taina a Impartasaniei, ca mai apoi, in functie de pocainta, sa fie primiti, sau respinsi definitiv, de la oricare slujire bisericeasca”, se mai arata in comunicat.

Sursa: stirileprotv.to

loading...

2 Responses to “Biserica Ortodoxa din Rep. Moldova a excomunicat intreaga conducere a tarii “pana la indreptare””

  1. dan grajdeanu says:

    Felicitari Bisericii din Moldova!Sa ia aminte si Biserica Romana!

  2. MR says:

    Mai degraba BOR ii va pedepsi pe ierarhii moldoveni pentru indrazneala de a carti in fata puterii lumesti, decat sa ia exemplu. Ai nostrii ierarhi “dau Cezarului (homosexual) ceea ce este al Cezarului”

Leave a Reply