Feed on
Posts
Comments

Public un articol trimis pe mail de catre RAM.

F

Pentru ca un articol prea explicit ar devia atentia cititorului de la aspectele si întrebarile esentiale prin care sa-si poata diagnostca propria miscare spirituala din care face parte, am urmarit o structurare schematica si mi-am concentrat atentia asupra celor mai importante puncte de diagnostic. Am ales cazul misa pentru ca este un exemplu la îndemana si este cunoscut de noi toți.

1. Amplificarea orgoliului: Sunteti fiinte spirituale cu un destin de exceptie.
Ex: Lansarea unor povesti oficiale sau doar a zvonurilor despre misiunea spirituala a Romaniei, prin care se sugereaza implicarea viitoare a sectei (misa in cazul nostru) în salvarea planetei.
Lansarea unor zvonuri în interiorul miscarii despre puterile ascunse ce zac în unii dintre discipoli, misiunile lor spirituale înca neconstientizate si vietile lor anterioare de exceptie printre care enumeram: personaje istorice celebre, sfinti, împarati, zeitati tibetane etc.
Mentionam ca aici Maestrul joaca si rolul de filtru care îndeparteaza zvonurile care nu-i convin si întareste zvonuri lansate tot de el ori de unii discipoli mai ferventi, zvonuri care convin intereselor miscarii.
2. Implicarea discipolilor: Meditatii, actiuni care sa ”confirme” valoarea spirituala a grupului.
Ex. Salvarea planetei, rugaciuni colective spirale,etc.
3.Psihologia ”noi contra ei”: Grupul trebuie sa aibe un inamic pentru a-si întarii coeziunea. Cu cat ”ei” sunt mai puternici si mai intangibili cu atat mai bine. Prin intangibil se poate întelege chiar si inexistent. Micii cenusii, reptilienii, marii blonzi si oculta mondiala sunt inamici de la intangibili pana la inexistenti.
Nota: Daca tot este misa salvatoarea planetei de ce nu si-a propus sa schimbe situatia politica in Romania? Ar fi avut niste dusmani mult mai mici si mult mai reali. Pana la urma ar fi fost în interesul lui GB sa ”dicteze” în Romania si ar fi putut sa traiasca linistit în țara lui.
4. Maestrul nu trebuie sa-și faca niciodata publica sursa veniturilor.
Teoretic pe maestru nu-l intereseaza banii, el traieste din mici donatii. Practic, este un sac fara fund. Acesta operatiune este ceea ce este ascuns la vedere pentru ca atentia discipolilor este îndreptata în cu totul alta parte.
Vezi– Cazul garsonierei modeste prezentata de GB ca fiind locuinta lui din Suedia. Au existat cazuri de discipoli care înca mai credeau ca GB locuieste în acea garsoniera din Suedia chiar si dupa doi ani de la prezentarea fotografiilor.
Sumele uriase de bani care se ruleaza nu sunt cunoscute decat de cativa oameni de încredere.
Mantra ce-a mai recitata de maestru este ”nu sunt bani” astfel ca discipolii care locuiesc în ashram traiesc cu minimul necesar: echivalentul a cațiva lei pe zi pentru hrana si cei mai multi nu au dreptul sa se angajeze. Cei care totusi se angajeaza trebuie sa doneze mare parte din salariu.
5.Toate actiunile gruparii -si aici vorbim atat despre maestru cat si despre discipoli- sunt spiritualizate si transfigurate.
Ex: A.Fetele nu fac videochat ci se depasesc si sublimeaza energiile clientilor dupa formula:”Noi acum nu ne prostituam ci evoluam si sublimam”
Cu alte cuvinte ”prin actiunile noastre îi ajuta sa evolueze”.
B. Barbatii nu muncesc pe santier ci îsi ard karma negativa din alte vieti. De obicei pe santier ajung cei cu karma ce-a mai grea. (sîc)
C. Discipolii rebeli sunt demoniaci, îndoielile sunt demoniace, barfa este demoniaca.
D.Maestrul nu face greseli, el este inspirat de întelepciunea Divina. Niciuna dintre actiunile sale nu este contestata în mod real ci i se cauta întotdeauna un înteles ocult care scapa înțelegerii vulgului neinițiat.
6. Regimul alimentar, postul si orice fel de penitențe POT fi folosite pentru a slabi vointa discipolilor neascultatori.
Ex: GB recomanda câte 2 chiar 3 zile de post negru saptamanal persoanelor rebele, sau post în fiecare duminica timp de 7 ani, regimul oshawa si alte penitente în conditiile în care exista o multitudine de solutii alternative mult mai simple.
7. Limitarea accesului la alte surse de cunoastere si informare a discipolilor.
Ex: Calculatoarele sunt posedate de niste entitati care se hranesc cu energia utilizatorului, internetul este o creatie demonica, singurele informatii autentice sunt cele venite direct de la maestru, El le spiritualizeaza profund si le sublimeaza rezonantele malefice.
Cursurile (Coranul, Biblia) contin adevarul suprem. Orice altceva este cel putin gresit, incomplet sau incorect. Sau este pacat dupa formula:”crede si nu cerceta”
8. Ierarhizarea structurii organizatorice în interiorul miscarii dupa criterii de obedienta.
Coordonatorii, în special sefii de echipe care fac ”Karma-Yoga” sunt alesi pe criterii de subordonare absoluta. Nu sunt nici cei mai talentati in meseria lor si nu au nici calitati reale de coordonare. În realitate sunt doar cei mai ascultatori. Ei beneficiaza de unele favoruri, gratuitati si au un anumit statut.
9.Împartirea profitului si/sau a puterii cu structura de conducere a miscarii. Sunt cunoscute tot felul de revolte ”spirituale” printre apropiatii maestrului.
Cauzele reale a revoltelor sunt neîntelegerile legate de bani statut si favoruri. Vezi–Claudiu Trandafir, Narcis Tarcau, Eugen Bârgauanu etc.
10. Contolul banilor discipolilor: Se face prin cultivarea unei atitudini dispretuitoare fata de bani sau prin presiunea psihologica exercitata asupra lor pentru a dona o parte din venituri dar mai ales pentru presta servicii gratuite gen Karma-Yoga.

Propunere de Brainstorming: prin aceasta lista am încercat sa ating cateva puncte esentiale în descrierea structurii organizatorice si functionale a misa. In continuare va invit sa participati (pe forum) cu versiunile voastre personale, astfel ca la sfârsit sa putem realiza o compliatie sistematizata care sa poata fi folosita ca modalitate de diagnostic pentru orice grupare/organizatie cu o structura identica dar mai ales pentru a ne putea ajuta colegii care înca sunt adepti ai misa, sa-si constientizeze pozitia fața de lume si Dumnezeu.

RAM
”Grieg nu este un eliberat. Restul sunt amanunte.”

loading...

57 Responses to “MISA – Revelarea aspectelor sectare într-o grupare spirituala”

 1. aleatorul says:

  Acum 3 ani am incercat si eu ceva semanator cu urmatorul material tradus in romana (Turn ON Annotations – in cazul in care is pe OFF):
  https://www.youtube.com/watch?v=tstVv563380
  pe care l-am trimis pe grupul oficial de yoga (MISA – Cluj). Efectul a fost cenzurarea emailului si excluderea mea din grup.
  Doar ei (MISA) au voie sa defineasca notiunea de SECTA !!! Oricine incearca sa vina cu o alta definitie a sectei e demoniac, rau intentionat, etc.

 2. RAM says:

  Super tare! Material de studiu pentru noi…

 3. RAM says:

  @Aleatorul: faptul ca te-au exclus arata ca factorul de decizie stie ce face, adica e constient ca misa e o secta, nu?
  Altfel, daca era un îndoctrinat de rand ar fi zis ca e cel mult un film despre secte si l-ar fi catalogat ca neinteresant sau… cumva, dar nu la obiect.

  Dar probabil ca GB supervizeaza totul din umbra. Probabil ca nu apare vreun articolas macar pe vreun site sau revista fara stirea lui. Poate ca nu sta sa citeasca tot, dar în mod clar el e seful.

 4. zamolxe says:

  RAM

  Felicitări pentru debutul editorial! Și la mai mare! Plus că era timpul să mai schimbăm locul de discuții 😀

  Foarte corect sintetic și la obiect ce ai scris.

  Revin mai târziu cu câteva elemente care zic eu că merită adăugate.

 5. Deria says:

  RAM

  Cea mai usor de inteles si mai buna caracterizare a unei secte, citita de mine, este asta: http://www.letusreason.org/culteac.htm

  E pe puncte si o sa vezi ca se potrivesc destule. Cum ar fi asta: AN “US AGAINST THEM” ATTITUDE AND PHILOSOPHY sau asta: FOCUS ON AN IMAGINED ENEMY sau asta: COMMAND OVER THE GROUP IN INTIMATE MATTERS.

  Incepusem sa traduc demuuult articolul in romana, dar am renuntat.

 6. Deria says:

  Spuneti si voi de cate ori ati trait pe propria piele sau ati vazut/auzit ca au trait altii pasajul asta:

  The can’t talk to others rule is probably the most consistent one used. If you speak about the problem to others, YOU HAVE JUST BECOME THE PROBLEM. You must become silent and just ignore it or will be asked to leave. Neither can you discuss things with others who left while you are still in the group or it will be considered betrayal.

  Regula „nu vorbi cu alții” este, probabil, aplicată cu cea mai mare consecvență. Dacă le împărtășești altora problema, TOCMAI TE-AI TRANSFORMAT ÎNTR-O PROBLEMĂ. Trebuie să păstrezi tăcerea și să o ignori sau vei fi rugat să pleci. Nu îți este permis nici să discuți despre diverse aspecte cu cei care au plecat cât timp faci încă parte din grup, deoarece vei fi privit ca un trădător.

 7. Deria says:

  Deoarece:

  Copyright (c) 2012 No portion of this site is to be copied or used unless kept in its original format in the way it appears. Articles can be reproduced in portions for ones personal use, any other use is to have the permission of the author first. Thank You.

  sfatul meu este ca, in cazul in care cineva doreste sa traduca integral materialul, sa ia legatura cu autorii si sa le ceara acordul.

 8. RAM says:

  @: Deria, @ Oricine doreste: excelent, haide sa adunam cat mai multe informatii si sa vedem poate redactam împreuna un material pe care sa i-l punem la dispozitie lui MR. Si chiar si daca nu facem nici un material, simpla listare a tuturor caracteristicilor specifice sectei MISA tot ar putea folosi celor care cauta raspunsuri.

  Poate ca nu-i nevoie sa-l traducem, poate doar îl citam sau si mai bine îl folosim ca chestionar pentru misa. 🙂

 9. RAM says:

  @ Zamolxe: de-abia astept. 🙂

 10. RAM says:

  Aici ma adresam marelui blond si uite asa am mai descoperit o chestie:

  ”asa cum tu nu esti sfant -pentru ca stim si noi si tu ce esti-tot asa nici Gb nu este unul. PUTEREA LUI ÎNSELATOARE SE BAZEAZA PE SPERANTELE VOASTRE DE MANTUIRE. EL DOAR SE FOLOSESTE DE LACOMIA VOASTRA SPIRITUALA. Daca ai renunta la orgoliul că tu…Insist TU nu GB, esti un om obisnuit ai mai fii asa de pornit? 🙂 MEDITEAZA LA ASTA.”

  + EXPLOATAREA ILUZIILOR/ORGOLIULUI/LACOMIEI SPIRITUALE
  Numai asta e un capitol întreg. Cred ca la final cand o sa tragem linie, o sa descoperim ca întreaga civilizatie poate fi catalogata ca o secta dar probabil într-un grad mai redus decat institutiile astea organizate gen misa.

 11. truth says:

  ptr Deria

  am luat materialul indicat de tine si l-am tradus cu Google translator…lectura placuta tuturor !

  “Caracteristici comune a modului în care SECTElE ACTIONEAZA

  Pentru culte abuzive, cuvântul cheie este CONTROL, control, control, prin prezentarea la conducerea – liderii tind să fie sfârșitul absolută, privit ca profeți ai lui Dumnezeu, ca special unși apostoli. Alternativ, ele pot fi, personalități puternice, care controlează manipulare, care cer supunere, chiar dacă își schimbă opiniile sale, sau conflicte au loc în doctrină sau de comportament. Uneori, ele pot fi privit ca Dumnezeu Însuși, de multe ori pentru a asculta un lider și învățătura lor este egal cu ascultarea de Dumnezeu.

  wpe33.jpg (2931 bytes) Se poate lua timp pentru ei pentru a obține putere asupra noului convertit, dar va fi în cele din urmă acolo. De control este, de obicei, copleșitoare și poate acoperi mai multe aspecte ale vieții urmașii “: codul vestimentar, activități, finanțe, timp, posesiunile și relații. Ele pot dicta la membrul care le pot vedea, ce să facă, ce e bine este de a spune, și cum să-l spun. Diferite grade de comandă poate fi experimentat, de manipulare subtila de a comanda flagrante. Ei vor aștepta ascultarea rigide de timp și activități de membri – care implică urmașii lor din punct de vedere fizic si emotional desecare activități lasand putin timp pentru intimitate și de reflecție, sau la îndoială autoritatea lor. Așteptându-o pentru a arăta atunci când toată lumea face, și tot ceea ce se face de obicei în grupuri.

  Metodele de control, care sunt utilizate, de obicei, frica de neplăcut lui Dumnezeu, liderul, sau ambele. Teama de respingere, pedeapsă, pierde cele mântuirea, nu fi rapite, merge la iad. Vina, frica, intimidarea sunt armele folosite pentru a menține loialitatea și devotamentul față de grup.

  Intimidare și acuzații sunt cel mai des folosite. De exemplu, orice interogatoriu de autoritate este tratat ca rebeliune, și nu de încredere. Ei suprima întrebări și conforme cu comportamentul grupurilor. Ei Descurajarea gândire și întrebări critice sau Rational vor răspunde cu comentarii de genul, “Satana este cauza tuturor îndoială, el se va retin de la Adevărul”, sau va fi nevoie de timp pentru a înțelege lucrurile adânci ale lui Dumnezeu. Gândirea critică este descurajată fiind numit aroganți sau păcătos sau rebeli. Nu gândirea independentă este încurajată.

  Ei simplifica peste răspunsuri la întrebările vieții, face totul pentru toate situațiile fel de simplu ca negru sau alb.

  Comanda asupra grupului în viața intimă: a spune cel care până în prezent sau care să se căsătorească, deciziile sunt luate de către liderul privire la care, și atunci când vă pregătiți (Moonies biserici Internaționale de Hristos). Extreme poate fi vazut de sex opus să promiscuitatea în relațiile sexuale, (Copiii lui Dumnezeu), sex in grup (noi grupuri de terapie Age, unii guru religioase orientale) sexul copilului, adulter, și poligamia (, anumite secte Sucursala Davidian lui Mormon, copiii de Dumnezeu), sexul este utilizat ca o inițiere în cultul (precum și oculte și grupuri satanice).

  Impuritate sexuală, în special în rândul liderilor, poate fi comun și promovat. Doctrinară înșelăciune este de cele mai multe ori afișat de înșelăciune morală. (Soții, poligamia spirituale, adulterul, concubinajul și păcat sexual este acceptabil). Liderul crede că el este deasupra tuturor sau este o excepție de la legea lui Dumnezeu, astfel că nu poate urma propriile sale reguli.

  Grup de încredere: Sesiunile Mărturisirea sunt folosite pentru a construi relații. Dezvăluirea completă de toate păcatele secrete, gândurile, ispite, dorințele sunt exprimate cu cele pe care le cunosc și nu pot să știu pentru a construi dvs. le incredere cu viata ta. Acestea pot deveni o instrumente puternice de obligatiuni emotional să liderului sau de grup. Mai tarziu poate fi folosit pentru a manipula, sau șantaj cineva dacă și atunci când decid să plece.

  Un standard dublu: Nu este un standard pentru urmașii și un altul pentru liderii pot face aproape nimic rău în timp ce altele vor fi mustrat și a făcut exemple în cazul în care fac aceleași lucruri.

  Hristos ne învață că liderii ar trebui să fie slujitori ai celor pe care îi conduc. Liderii de cult se înălța, care necesită adepții lor sau programul bisericii servi. Isus a spus, “Cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru” Matei 23:11. El a spus despre Sine: “Fiul Omului na venit să I se slujească, ci El să slujească și să-Și dea viața ca răscumpărare pentru mulți” Matei 20:28. Acesta este un mod sigur de a vedea ceea ce dvs. implicat, din moment ce practica culte este invers.

  IA DE LICENȚĂ cu Cuvântul lui Dumnezeu:. Scriptura nu este corect divizat. Revelațiile particulare și interpretări se adaugă la Cuvântul, și, uneori, se substituie. Pasaje în contradicție cu convingerile ortodoxe sunt răsucite și scoase din contextul lor. Se pune accent pe anumite pasaje, făcându-le tema lor în slujire, în timp ce alte scripturi pertinente cu privire la Essentials, si practica sunt complet ignorate. Cercetători ai Bibliei care dau o interpretare diferită de cultiști “sunt ignorate sau ridiculizate.

  LOIALITATE pierdut: Cineva implicat într-un sistem abuziv găsește de loialitatea lor este hrănit și chiar a cerut. Loialitate pentru Hristos este înlocuită de o organizație, biserică sau lider. Pentru ca autoritatea este, de obicei, de la un individ sau un grup de unul este întrebat dacă vor fi loiali lui Dumnezeu confuz membru care să fie loiali unei persoane sau grup înseamnă același lucru. Cu Martorii lui Iehova, cu loialitatea lor oarbă la tot ce Watchtower spune.

  Izolare: Controlul informații se practică în cazul în care membrii grupului nu sunt permise sau descurajați de a avea contact cu membrii familiei din afara, alte ministere sau creștini care le-ar putea influența. Acest lucru se face pentru a preveni informații care pot expune ceea ce se întâmplă pe plan intern. Ei au tăiat sau denigrator în afara surselor de informare, mai ales dacă acesta este critic de grup. Nu este permis să citească sau să vorbească cu cei care spun aceste lucruri sau a făcut parte din grup și a plecat pentru orice circumstanțe. Legăturile sunt taiate cu foștii prieteni și de familie și cercul devine mai strânsă ca singurii oameni ce sunt expuse le. Unul citește doar cărțile lor și sunt descurajate sau interzise pentru a citi alte cărți, mai ales în cazul în care unul se opune opiniile lor.

  În cazul în care se prezintă dovezi că au avut profeții false sau care sunt folosite pentru a face bani. Membrii accentul este mutat sunt învățați să pună la îndoială motivele sau de caracter ale persoanei și ignora dovezile. Deci, accentul se pune pe alții caracter și nu dovada că au. Ele vor fi numite emisari ai lui Satan, astfel încât acestea nu pot fi de încredere cu tot ce au.

  O “SUA împotriva lor” atitudine și filozofie: Oricine care contestă doctrina cultului este marcat în mod automat ca un inamic care este, de obicei, cineva care nu este de acord. Cultiști simt că sunt persecutați pe nedrept. Pe de altă parte, adevărații creștini să accepte persecuție, știind că acesta testează autenticitatea credinței lor. Noii membri se spune Satana va provoca prietenii și familia să spun lucruri rele despre grupul lor și că acestea ar trebui să aibă încredere doar noua lor familie. Ar trebui să ne așteptăm să fie persecuta pentru adevăr avem. Acesta devine un “noi împotriva lor” mentalitate. clisee sunt date, cum ar fi “Cine este mai important, Dumnezeu sau școală?” sau “Nu te iubești pe Dumnezeu cu toată inima ta, nu ai încredere în noi, nu stii de cineva care ii pasa de tine mai mult?” “Noi suntem singurii care au adevărul,” “nu vrei să fie găsit credincios. ”

  Focalizarea pe un dușman imaginat: Inamicul poate fi văzut să fi guvernul, IRS, Illuminati, noua ordine mondiala, OZN-uri (sau alte conspiratori) evrei, negri (alte grupuri etnice în cazul în care sunt orientate politic), anumite denumiri bisericii sunt considerat dușman. Accentul se schimbă de la interiorul și în loc de adevăr și scopul lui Dumnezeu, ține adepții ocupat spre ceva exterior, este, de asemenea, le oprește de la căutarea în gândire și într-adevăr lucrurile prin intermediul.

  APOCALIPSA END-TIME: perspective speciale în sfârșitul lumii și a doua venire a lui Isus Hristos sunt solicitate. Cartea Apocalipsei este folosit mai ales, printre alte profeții imediate. Koresh a susținut o înțelegere exclusivă a “șapte peceți” din Apocalipsa, și a crezut că el a fost cel rânduit să le deschidă (așa cum a făcut William Branham). Acest lucru poate fi, de asemenea, găsite în grupe de vârstă noi, Elizabeth C. Profetul a Bisericii universale are profețiile din maestrii inaltati spune despre sfârșitul lumii.

  MOTIVAȚIONALĂ de predare: Tehnici concepute pentru a stimula emoțiile, folosind, de obicei, vorbind tare sau muzică cu participarea grupului, dinamica de grup sunt utilizate pentru a influența răspunsuri. Dvs. copleșit cu chipuri zâmbitoare și strângeri de mână și îmbrățișări cu prietenie necondiționată. Cei care au fost recent invitat va fi întrebat cum le-a plăcut și-a spus cât de mult distractiv acestea au și ceea ce au de oferit. Ei vor deveni imediat cel mai bun prieten și vreau să știu, atunci când vă întoarce.

  REGULI DE SILENCE: lor sunt reguli care guvernează biserici care de multe ori nu sunt declarate sau scrise în jos. Feriți-vă dacă ei spun că singura afirmație avem este Biblia. Deoarece regulile nu sunt vorbite verbal, nu afla că regula (e) există până ai rupt o. Este de la sine înțeles că ar trebui să le știi. Sau le-a învățat, după ce s-au alăturat. toate acestea sunt lumini de culoare roșie la grup.

  Regulă nescrisă poate veni peste ca aceasta: Nu sunt de acord cu autoritățile bisericești – mai ales pastor sau spiritualitatea și loialitate va fi pusă la îndoială. Tăcerea devine un zid de protecție, mulți vor proteja poziția pastorului de putere de la orice control sau provocare. În cazul în care una de întrebări ce se spune sau regulile, ele sunt văzute ca fiind împotriva lor, Dumnezeu sau etichetate ca dezbinare.

  Nu pot vorbi cu alții regula este, probabil, cel mai consistent utilizate. Dacă vorbești despre problema altora, ai devenit doar problema. Tu trebuie să devină tăcută și doar ignora-l sau vor fi rugați să plece. Nici nu se poate discuta cu alții care au plecat în timp ce sunt încă în grup sau acesta va fi considerat trădare.

  TEHNICI de conversie: conversia într-un cult se face prin interacțiuni dinamice. Ei uite pentru cei care sunt noi în oraș sau la școală. Cel mai simplu mod de a implica pe cineva este atunci când acestea sunt slabi și vulnerabili devin instantaneu un potențial recrut. Această vulnerabilitate poate fi îmbunătățită prin situații tranzitorii în viață, cum ar fi divorțul, depresia, abuzul, cu handicap, care au nevoie de un loc de muncă sau de schimbare de cariera, noi într-o zonă, se deplasează departe de casa sau de plecarea la colegiu, cativa prieteni, o boală, sau de deces al unui iubit-o, singurătatea, pierderea locului de muncă, sau cineva regres. Cei care au avut numeroase experiente neplacute cu dragoste în viața lor, se simt respins de oameni și nesigure sunt atrasi de culte. Aceste grupuri face sa se simta imediat acceptată și le dă asigurări, încredere de prietenie și de acceptare. Mulți oameni care devin nemulțumiți și dezamăgit în experiențele lor bisericii anterioare sunt deschise la ceva nou, chiar ceva radical diferit.

  Tactici folosite pentru a converti, îndoctrineze potențiali membri. Unele grupuri încerca o transformare radicală și rapidă, cu un loc de refugiu week-end intensiv sau seminar de o săptămână lung, cum ar fi Forumul sau Scientology. Altele au o abordare mai subtilă, care poate dura saptamani sau luni, cum ar fi Martorii lui Iehova și biserici internaționale de Hristos, deși toate impuls pentru ceva pentru decizii mai rapide să se alăture.

  CUNOAȘTERE APOCALIPSA: Emoții, intuiții, revelații și descoperiri mistice sunt promovate peste cuvântul obiectiv. Ei devin mai importante decât concluzii obiective și ceea ce a fost deja descoperit în Scriptură Gândirea critică este descurajată, gândire independentă poate fi privit la fel de egoist, și o utilizare rațională a intelectului, ca și rău.

  Altered States mistice: carnea este considerat rău, spiritul este bun (Gnosticismul). Experiente subiective sunt acceptate mai repede decât de predare constructiv vârstă noi utilizări Repetarea de cuvinte, tehnici care includ relaxare, cântând, hipnoza, meditatie, statele transă, imagini ghidate sau vizualizare, exercitii de respiratie profunda – toate acestea aduc o persoană într-o stare alterată, o stare foarte influențabilă. Aceste tehnici pot provoca dezechilibru psihologic. Ce este relaxarea devine opusul, promovarea anxietate. Mulți nu se pot ocupa linistiti mintea sau vizualizare. Afectează poate fi negativ și nu a observat imediat și, de obicei, prinde mai târziu.

  LEADERS au un spirit UNTEACHABLE plin de mândrie: Atitudinea că “nimeni nu mă poate judeca sau spune-mi ce să fac”, este stimulată de mândrie lider este în înșelăciune și promovează înșelăciune pentru urmașii. Liderul devine de neatins de nimeni. El este responsabil de Dumnezeu numai și toată lumea trebuie să asculte ceea ce spune el ca este vorba de cuvinte zei. Incluse în aceasta este atitudinea pe care “noi suntem întotdeauna dreptate”, de la conducerea. La Hobart Freeman a început Adunarea credință, loialitate față de el și învățăturile sale au fost să fie acceptată fără discuție. Pentru întrebări Freeman, un auto-recunoscut “profet al lui Dumnezeu” a fost să riște acuzația de blasfemie. Multi oameni au murit, inclusiv el însuși de la învățătura sa despre vindecare. Acest lucru continuă și astăzi prin cuvântul / credință mișcare și să creadă pentru vindecare. Toate falsă doctrină are mândria ca un catalizator și aroganța ca practica. Un bun exemplu în acest sens este fraza nu atingeți Lorzilor uns. Potrivit lui John Avanzini și Paul Crouch, Dr. Walter Martin (un apologet cult), a murit pentru că a vorbit împotriva profesorilor Word-Faith și mesajele lor. (Ioan Avanzini cu Paul Crouch, Spring 1990 Laudă-a-thon, Trinity Broadcast de rețea.)

  Mândria Grupa: Suntem singurii care au dreptate. Dacă nu sunteți unul dintre noi, atunci vă sunt destinate pentru iad. Doctrina corectă este utilizat de către aceștia numai cu excluderea oricăror altora, ei singuri au adevărul așa trebuie să li se alăture pentru a fi salvat. ei au o noi împotriva lor atitudine care poate fi foarte periculos.

  Ei numesc noi “din interior” sensuri de cuvinte obișnuite sau utilizarea unui vocabular exclusiv deplasează subtil o persoană să vrea să devină un membru. Un aspect de falsa spiritualitate este dat de limba. Ceea ce a fost cunoscut anterior de o anumită frază sau un cuvânt are acum un nou sens în spatele ei.

  Spălare a creierului: Fame noi sunt spor spalati pe creier de creștere, până când conversia se identifică cu Biserica și liderii săi și legăturilor cu societatea familial sunt rupte. Mulți susțin nimeni nu poate fi spălat creierul în cazul în care nu doresc să fie. Dar care a dorit vreodată să fie dacă nu s-au convins în primul rând, este un lucru bun. Deci, este deghizat ca ceea ce este drept și adevărat. Deși există unele diferențe subtile între controlul minții și de spălare a creierului rezultatele sunt aceleași, ascultare. O învățătură sistematică îndoctrinează membri în credințele cultului. Acesta este un proces metodic de seduce și înșelător. O minciună este spus de peste si peste până când este acceptat și au crezut. O reprogramare a conștiinței se face de către alți membri și învățături sistematice. Anumite tehnici utilizate pentru ceea ce se numește reforma gândit și mintea condiționat. Membrii sunt ținute sub presiune fizică, mentală și emoțională ele pot deveni prea obosit pentru a rezista sau gândească pentru ei înșiși, sau devin sa ocupat, deoarece acestea pot respecta toate activitățile grupurilor.

  Devoțiunea pentru a converti ALTELE la grupul lor SI SISTEMUL convingerea: Cultelor cere un angajament puternic din partea membrilor acestora. Ei promit recompense pentru a fi credincios la lideri și organizarea lor. EX: poate fi ținută departe de necaz dacă va fi găsit face lucrarea lui Dumnezeu (JW).

  Serviciu la biserică este înțeleasă ca serviciul lui Dumnezeu. Întâlniri sunt obligatorii. În CPI, întâlniri unul va ține-le atât de ocupat că nu vor mai avea timp pentru prietenii lor și de familie, de locuri de muncă sau hobby-uri. Acestea sunt înlocuite cu o nouă familie și prieteni și o nouă viziune de viață.

  Prioritatea, mai degrabă decât să aducă pe alții într-o relație de economisire cu Hristos este de a le obține aderarea. Lingușirea este folosit, ele pot fi foarte sunt viclean și totul se face cu un obiectiv. În loc de simplitate, deschidere și onestitate. Ei se ascund motivele lor reale și învățăturile pana cand ei stiu una este gata. Atunci când sunt convins că veți face ceva pentru Dumnezeu și grupul lor, atunci se vor dezvălui în măsura în plin de învățăturile și misiunea lor.

  Zeciuiala distorsionat sau excesive, care să cuprindă: Anumiți membri Țineți evidența angajamentul dvs. de ceea ce dvs. pentru a da. ele pot avea să notați ceea ce vă poate oferi și păstrați-vă la obligația. Este nevoie de mai mult și mai mulți bani pentru a atinge grade mai ridicate de spiritualitate (cuvântul credință, biserici internaționale de Hristos), sau supunerea totală față de Dumnezeu cere o să renunțe la tot ceea ce la grupul sau lider de cauza. Dă să mă întorc de la Dumnezeu, cu atât mai mult vă dau mai mult Dumnezeu va da înapoi.

  Trebuie să fim gata să “duhurile” (1 Ioan 4:1), și la “feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în (Creștin) haine de oi” (Matei 07:15). Cheia pentru a discernământului este conștientizarea (Osea 4:6), pentru modul în care se poate păzește-te dacă unul este în primul rând conștient. Am devenit conștienți de primul prin familiarizarea una sine cu adevărul, dar, de asemenea, să devină conștienți de faptul că inamicul denaturează adevărul pentru a atrage și ne cursă.

  Încearcă să aducă în Regatul acum: este de până la noi pentru a schimba societatea și de guvern. Vigoare pot fi promovate chiar. Neîncredere și paranoia pot împuternici Cult ca acestea ar putea simti ca ei sunt amenintati si subiectul unui atac. Acest lucru le face să stocheze alimente și arme și să ia măsuri extreme pentru a asigura protecție împotriva dușmanilor lor imaginat. În creștinism unii vor să ia în întreaga lume și creștina guvernului și a poporului, astfel că, după ce se face Hristos va veni înapoi.

  Angajamentul total: se așteaptă de adepti pentru a liderului [s]. Angajamentul lor presupune că proprietatea și banii să fie dat în mâinile liderului [s]. Cei timp, talentul, și banii sunt toate la dispoziția bisericii sau lideri. Totul este sa concentrat pe misiunea lor, care este interpretat ca zei. În timp ce mulți folosesc marea Comisiei ca un concept de bază se schimbă o să însemne ceva decât în ​​realitate.

  Individualitatea este sacrificat pentru grup: preocupările grupului înlocui obiectivele individuale, nevoile, aspirațiile, Conformitatea este cheia. Scopul scuză mijloacele – orice acțiune sau comportament este justificată atât timp cât se promovează obiectivele grupului. Pentru a minți pe alții din afara grupului este ok, deoarece ei îi slujesc lui Satana.

  Inconsistente viață disciplinată: reguli foarte stricte, în unele zone și complet liber în altele. Va face până reguli suplimentare pentru a interzice, fie lucruri de facut in mod normal (legalism, cum ar fi filmele de sex masculin sau feminin înot) sau va permite libertatea totală de a extreme, cum ar fi în familie și sex pentru Isus. Nu este nici un echilibru, dar numai extreme.

  Martiriul COMPLEX: Culticii ar putea fi dispuși să moară pentru ceea ce ei cred în el adevărat, din loialitate față de om sau Dumnezeu le urmeze. Chiar până la punctul de sinucidere în masă, după cum am văzut cu Jim Jones, Koresh, Cerurile Gate, etc Alții, cum ar fi Christian Science si Martorii lui Iehova convinge persoanele de sinucidere prin negarea tratament medical sau de sange pentru viata lor.

  Blesteme și Amenințări: sunt puse pe cei care părăsesc grupul sau le opune după aceea. Ele sunt spus că nu este nici unde să mă duc. Amenințările sunt făcute subtil sau la fata lor. Odata ce unul este în nu există nici o modalitate ușoară de afară. Cea mai grea parte este atunci când prietenii și familia sunt implicate. Unul va trebui de multe ori să renunțe la prietenii lor și familiilor lor, dacă doresc să păstreze o poziție bună. Asta ar trebui să fie un steag rosu pentru oricine aude acest tip de discuție.

  Ești frustrat încercând să dau seama cum să plece?

  Nu lasa acest lucru fi tu. Există căi de ieșire, ei nu dețineți, puteți fi eliberat.”

  aceasta este traducerea calculatorului, nu foarte precisa si cu multe dezacorduri,nu am avut timp sa o corectez dar sigur veti intelege printre randuri despre ce este vorba…
  .

 12. modul in care actioneaza sectele says:

  am pus pe google translator materialul indicat de Deria…si iata ce a iesit…
  “Caracteristici comune a modului în care sectele actioneaza

  Pentru culte abuzive, cuvântul cheie este CONTROL, control, control, prin prezentarea la conducerea – liderii tind să fie sfârșitul absolută, privit ca profeți ai lui Dumnezeu, ca special unși apostoli. Alternativ, ele pot fi, personalități puternice, care controlează manipulare, care cer supunere, chiar dacă își schimbă opiniile sale, sau conflicte au loc în doctrină sau de comportament. Uneori, ele pot fi privit ca Dumnezeu Însuși, de multe ori pentru a asculta un lider și învățătura lor este egal cu ascultarea de Dumnezeu.

  wpe33.jpg (2931 bytes) Se poate lua timp pentru ei pentru a obține putere asupra noului convertit, dar va fi în cele din urmă acolo. De control este, de obicei, copleșitoare și poate acoperi mai multe aspecte ale vieții urmașii “: codul vestimentar, activități, finanțe, timp, posesiunile și relații. Ele pot dicta la membrul care le pot vedea, ce să facă, ce e bine este de a spune, și cum să-l spun. Diferite grade de comandă poate fi experimentat, de manipulare subtila de a comanda flagrante. Ei vor aștepta ascultarea rigide de timp și activități de membri – care implică urmașii lor din punct de vedere fizic si emotional desecare activități lasand putin timp pentru intimitate și de reflecție, sau la îndoială autoritatea lor. Așteptându-o pentru a arăta atunci când toată lumea face, și tot ceea ce se face de obicei în grupuri.

  Metodele de control, care sunt utilizate, de obicei, frica de neplăcut lui Dumnezeu, liderul, sau ambele. Teama de respingere, pedeapsă, pierde cele mântuirea, nu fi rapite, merge la iad. Vina, frica, intimidarea sunt armele folosite pentru a menține loialitatea și devotamentul față de grup.

  Intimidare și acuzații sunt cel mai des folosite. De exemplu, orice interogatoriu de autoritate este tratat ca rebeliune, și nu de încredere. Ei suprima întrebări și conforme cu comportamentul grupurilor. Ei Descurajarea gândire și întrebări critice sau Rational vor răspunde cu comentarii de genul, “Satana este cauza tuturor îndoială, el se va retin de la Adevărul”, sau va fi nevoie de timp pentru a înțelege lucrurile adânci ale lui Dumnezeu. Gândirea critică este descurajată fiind numit aroganți sau păcătos sau rebeli. Nu gândirea independentă este încurajată.

  Ei simplifica peste răspunsuri la întrebările vieții, face totul pentru toate situațiile fel de simplu ca negru sau alb.

  Comanda asupra grupului în viața intimă: a spune cel care până în prezent sau care să se căsătorească, deciziile sunt luate de către liderul privire la care, și atunci când vă pregătiți (Moonies biserici Internaționale de Hristos). Extreme poate fi vazut de sex opus să promiscuitatea în relațiile sexuale, (Copiii lui Dumnezeu), sex in grup (noi grupuri de terapie Age, unii guru religioase orientale) sexul copilului, adulter, și poligamia (, anumite secte Sucursala Davidian lui Mormon, copiii de Dumnezeu), sexul este utilizat ca o inițiere în cultul (precum și oculte și grupuri satanice).

  Impuritate sexuală, în special în rândul liderilor, poate fi comun și promovat. Doctrinară înșelăciune este de cele mai multe ori afișat de înșelăciune morală. (Soții, poligamia spirituale, adulterul, concubinajul și păcat sexual este acceptabil). Liderul crede că el este deasupra tuturor sau este o excepție de la legea lui Dumnezeu, astfel că nu poate urma propriile sale reguli.

  Grup de încredere: Sesiunile Mărturisirea sunt folosite pentru a construi relații. Dezvăluirea completă de toate păcatele secrete, gândurile, ispite, dorințele sunt exprimate cu cele pe care le cunosc și nu pot să știu pentru a construi dvs. le incredere cu viata ta. Acestea pot deveni o instrumente puternice de obligatiuni emotional să liderului sau de grup. Mai tarziu poate fi folosit pentru a manipula, sau șantaj cineva dacă și atunci când decid să plece.

  Un standard dublu: Nu este un standard pentru urmașii și un altul pentru liderii pot face aproape nimic rău în timp ce altele vor fi mustrat și a făcut exemple în cazul în care fac aceleași lucruri.

  Hristos ne învață că liderii ar trebui să fie slujitori ai celor pe care îi conduc. Liderii de cult se înălța, care necesită adepții lor sau programul bisericii servi. Isus a spus, “Cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru” Matei 23:11. El a spus despre Sine: “Fiul Omului na venit să I se slujească, ci El să slujească și să-Și dea viața ca răscumpărare pentru mulți” Matei 20:28. Acesta este un mod sigur de a vedea ceea ce dvs. implicat, din moment ce practica culte este invers.

  IA DE LICENȚĂ cu Cuvântul lui Dumnezeu:. Scriptura nu este corect divizat. Revelațiile particulare și interpretări se adaugă la Cuvântul, și, uneori, se substituie. Pasaje în contradicție cu convingerile ortodoxe sunt răsucite și scoase din contextul lor. Se pune accent pe anumite pasaje, făcându-le tema lor în slujire, în timp ce alte scripturi pertinente cu privire la Essentials, si practica sunt complet ignorate. Cercetători ai Bibliei care dau o interpretare diferită de cultiști “sunt ignorate sau ridiculizate.

  LOIALITATE pierdut: Cineva implicat într-un sistem abuziv găsește de loialitatea lor este hrănit și chiar a cerut. Loialitate pentru Hristos este înlocuită de o organizație, biserică sau lider. Pentru ca autoritatea este, de obicei, de la un individ sau un grup de unul este întrebat dacă vor fi loiali lui Dumnezeu confuz membru care să fie loiali unei persoane sau grup înseamnă același lucru. Cu Martorii lui Iehova, cu loialitatea lor oarbă la tot ce Watchtower spune.

  Izolare: Controlul informații se practică în cazul în care membrii grupului nu sunt permise sau descurajați de a avea contact cu membrii familiei din afara, alte ministere sau creștini care le-ar putea influența. Acest lucru se face pentru a preveni informații care pot expune ceea ce se întâmplă pe plan intern. Ei au tăiat sau denigrator în afara surselor de informare, mai ales dacă acesta este critic de grup. Nu este permis să citească sau să vorbească cu cei care spun aceste lucruri sau a făcut parte din grup și a plecat pentru orice circumstanțe. Legăturile sunt taiate cu foștii prieteni și de familie și cercul devine mai strânsă ca singurii oameni ce sunt expuse le. Unul citește doar cărțile lor și sunt descurajate sau interzise pentru a citi alte cărți, mai ales în cazul în care unul se opune opiniile lor.

  În cazul în care se prezintă dovezi că au avut profeții false sau care sunt folosite pentru a face bani. Membrii accentul este mutat sunt învățați să pună la îndoială motivele sau de caracter ale persoanei și ignora dovezile. Deci, accentul se pune pe alții caracter și nu dovada că au. Ele vor fi numite emisari ai lui Satan, astfel încât acestea nu pot fi de încredere cu tot ce au.

  O “SUA împotriva lor” atitudine și filozofie: Oricine care contestă doctrina cultului este marcat în mod automat ca un inamic care este, de obicei, cineva care nu este de acord. Cultiști simt că sunt persecutați pe nedrept. Pe de altă parte, adevărații creștini să accepte persecuție, știind că acesta testează autenticitatea credinței lor. Noii membri se spune Satana va provoca prietenii și familia să spun lucruri rele despre grupul lor și că acestea ar trebui să aibă încredere doar noua lor familie. Ar trebui să ne așteptăm să fie persecuta pentru adevăr avem. Acesta devine un “noi împotriva lor” mentalitate. clisee sunt date, cum ar fi “Cine este mai important, Dumnezeu sau școală?” sau “Nu te iubești pe Dumnezeu cu toată inima ta, nu ai încredere în noi, nu stii de cineva care ii pasa de tine mai mult?” “Noi suntem singurii care au adevărul,” “nu vrei să fie găsit credincios. ”

  Focalizarea pe un dușman imaginat: Inamicul poate fi văzut să fi guvernul, IRS, Illuminati, noua ordine mondiala, OZN-uri (sau alte conspiratori) evrei, negri (alte grupuri etnice în cazul în care sunt orientate politic), anumite denumiri bisericii sunt considerat dușman. Accentul se schimbă de la interiorul și în loc de adevăr și scopul lui Dumnezeu, ține adepții ocupat spre ceva exterior, este, de asemenea, le oprește de la căutarea în gândire și într-adevăr lucrurile prin intermediul.

  APOCALIPSA END-TIME: perspective speciale în sfârșitul lumii și a doua venire a lui Isus Hristos sunt solicitate. Cartea Apocalipsei este folosit mai ales, printre alte profeții imediate. Koresh a susținut o înțelegere exclusivă a “șapte peceți” din Apocalipsa, și a crezut că el a fost cel rânduit să le deschidă (așa cum a făcut William Branham). Acest lucru poate fi, de asemenea, găsite în grupe de vârstă noi, Elizabeth C. Profetul a Bisericii universale are profețiile din maestrii inaltati spune despre sfârșitul lumii.

  MOTIVAȚIONALĂ de predare: Tehnici concepute pentru a stimula emoțiile, folosind, de obicei, vorbind tare sau muzică cu participarea grupului, dinamica de grup sunt utilizate pentru a influența răspunsuri. Dvs. copleșit cu chipuri zâmbitoare și strângeri de mână și îmbrățișări cu prietenie necondiționată. Cei care au fost recent invitat va fi întrebat cum le-a plăcut și-a spus cât de mult distractiv acestea au și ceea ce au de oferit. Ei vor deveni imediat cel mai bun prieten și vreau să știu, atunci când vă întoarce.

  REGULI DE SILENCE: lor sunt reguli care guvernează biserici care de multe ori nu sunt declarate sau scrise în jos. Feriți-vă dacă ei spun că singura afirmație avem este Biblia. Deoarece regulile nu sunt vorbite verbal, nu afla că regula (e) există până ai rupt o. Este de la sine înțeles că ar trebui să le știi. Sau le-a învățat, după ce s-au alăturat. toate acestea sunt lumini de culoare roșie la grup.

  Regulă nescrisă poate veni peste ca aceasta: Nu sunt de acord cu autoritățile bisericești – mai ales pastor sau spiritualitatea și loialitate va fi pusă la îndoială. Tăcerea devine un zid de protecție, mulți vor proteja poziția pastorului de putere de la orice control sau provocare. În cazul în care una de întrebări ce se spune sau regulile, ele sunt văzute ca fiind împotriva lor, Dumnezeu sau etichetate ca dezbinare.

  Nu pot vorbi cu alții regula este, probabil, cel mai consistent utilizate. Dacă vorbești despre problema altora, ai devenit doar problema. Tu trebuie să devină tăcută și doar ignora-l sau vor fi rugați să plece. Nici nu se poate discuta cu alții care au plecat în timp ce sunt încă în grup sau acesta va fi considerat trădare.

  TEHNICI de conversie: conversia într-un cult se face prin interacțiuni dinamice. Ei uite pentru cei care sunt noi în oraș sau la școală. Cel mai simplu mod de a implica pe cineva este atunci când acestea sunt slabi și vulnerabili devin instantaneu un potențial recrut. Această vulnerabilitate poate fi îmbunătățită prin situații tranzitorii în viață, cum ar fi divorțul, depresia, abuzul, cu handicap, care au nevoie de un loc de muncă sau de schimbare de cariera, noi într-o zonă, se deplasează departe de casa sau de plecarea la colegiu, cativa prieteni, o boală, sau de deces al unui iubit-o, singurătatea, pierderea locului de muncă, sau cineva regres. Cei care au avut numeroase experiente neplacute cu dragoste în viața lor, se simt respins de oameni și nesigure sunt atrasi de culte. Aceste grupuri face sa se simta imediat acceptată și le dă asigurări, încredere de prietenie și de acceptare. Mulți oameni care devin nemulțumiți și dezamăgit în experiențele lor bisericii anterioare sunt deschise la ceva nou, chiar ceva radical diferit.

  Tactici folosite pentru a converti, îndoctrineze potențiali membri. Unele grupuri încerca o transformare radicală și rapidă, cu un loc de refugiu week-end intensiv sau seminar de o săptămână lung, cum ar fi Forumul sau Scientology. Altele au o abordare mai subtilă, care poate dura saptamani sau luni, cum ar fi Martorii lui Iehova și biserici internaționale de Hristos, deși toate impuls pentru ceva pentru decizii mai rapide să se alăture.

  CUNOAȘTERE APOCALIPSA: Emoții, intuiții, revelații și descoperiri mistice sunt promovate peste cuvântul obiectiv. Ei devin mai importante decât concluzii obiective și ceea ce a fost deja descoperit în Scriptură Gândirea critică este descurajată, gândire independentă poate fi privit la fel de egoist, și o utilizare rațională a intelectului, ca și rău.

  Altered States mistice: carnea este considerat rău, spiritul este bun (Gnosticismul). Experiente subiective sunt acceptate mai repede decât de predare constructiv vârstă noi utilizări Repetarea de cuvinte, tehnici care includ relaxare, cântând, hipnoza, meditatie, statele transă, imagini ghidate sau vizualizare, exercitii de respiratie profunda – toate acestea aduc o persoană într-o stare alterată, o stare foarte influențabilă. Aceste tehnici pot provoca dezechilibru psihologic. Ce este relaxarea devine opusul, promovarea anxietate. Mulți nu se pot ocupa linistiti mintea sau vizualizare. Afectează poate fi negativ și nu a observat imediat și, de obicei, prinde mai târziu.

  LEADERS au un spirit UNTEACHABLE plin de mândrie: Atitudinea că “nimeni nu mă poate judeca sau spune-mi ce să fac”, este stimulată de mândrie lider este în înșelăciune și promovează înșelăciune pentru urmașii. Liderul devine de neatins de nimeni. El este responsabil de Dumnezeu numai și toată lumea trebuie să asculte ceea ce spune el ca este vorba de cuvinte zei. Incluse în aceasta este atitudinea pe care “noi suntem întotdeauna dreptate”, de la conducerea. La Hobart Freeman a început Adunarea credință, loialitate față de el și învățăturile sale au fost să fie acceptată fără discuție. Pentru întrebări Freeman, un auto-recunoscut “profet al lui Dumnezeu” a fost să riște acuzația de blasfemie. Multi oameni au murit, inclusiv el însuși de la învățătura sa despre vindecare. Acest lucru continuă și astăzi prin cuvântul / credință mișcare și să creadă pentru vindecare. Toate falsă doctrină are mândria ca un catalizator și aroganța ca practica. Un bun exemplu în acest sens este fraza nu atingeți Lorzilor uns. Potrivit lui John Avanzini și Paul Crouch, Dr. Walter Martin (un apologet cult), a murit pentru că a vorbit împotriva profesorilor Word-Faith și mesajele lor. (Ioan Avanzini cu Paul Crouch, Spring 1990 Laudă-a-thon, Trinity Broadcast de rețea.)

  Mândria Grupa: Suntem singurii care au dreptate. Dacă nu sunteți unul dintre noi, atunci vă sunt destinate pentru iad. Doctrina corectă este utilizat de către aceștia numai cu excluderea oricăror altora, ei singuri au adevărul așa trebuie să li se alăture pentru a fi salvat. ei au o noi împotriva lor atitudine care poate fi foarte periculos.

  Ei numesc noi “din interior” sensuri de cuvinte obișnuite sau utilizarea unui vocabular exclusiv deplasează subtil o persoană să vrea să devină un membru. Un aspect de falsa spiritualitate este dat de limba. Ceea ce a fost cunoscut anterior de o anumită frază sau un cuvânt are acum un nou sens în spatele ei.

  Spălare a creierului: Fame noi sunt spor spalati pe creier de creștere, până când conversia se identifică cu Biserica și liderii săi și legăturilor cu societatea familial sunt rupte. Mulți susțin nimeni nu poate fi spălat creierul în cazul în care nu doresc să fie. Dar care a dorit vreodată să fie dacă nu s-au convins în primul rând, este un lucru bun. Deci, este deghizat ca ceea ce este drept și adevărat. Deși există unele diferențe subtile între controlul minții și de spălare a creierului rezultatele sunt aceleași, ascultare. O învățătură sistematică îndoctrinează membri în credințele cultului. Acesta este un proces metodic de seduce și înșelător. O minciună este spus de peste si peste până când este acceptat și au crezut. O reprogramare a conștiinței se face de către alți membri și învățături sistematice. Anumite tehnici utilizate pentru ceea ce se numește reforma gândit și mintea condiționat. Membrii sunt ținute sub presiune fizică, mentală și emoțională ele pot deveni prea obosit pentru a rezista sau gândească pentru ei înșiși, sau devin sa ocupat, deoarece acestea pot respecta toate activitățile grupurilor.

  Devoțiunea pentru a converti ALTELE la grupul lor SI SISTEMUL convingerea: Cultelor cere un angajament puternic din partea membrilor acestora. Ei promit recompense pentru a fi credincios la lideri și organizarea lor. EX: poate fi ținută departe de necaz dacă va fi găsit face lucrarea lui Dumnezeu (JW).

  Serviciu la biserică este înțeleasă ca serviciul lui Dumnezeu. Întâlniri sunt obligatorii. În CPI, întâlniri unul va ține-le atât de ocupat că nu vor mai avea timp pentru prietenii lor și de familie, de locuri de muncă sau hobby-uri. Acestea sunt înlocuite cu o nouă familie și prieteni și o nouă viziune de viață.

  Prioritatea, mai degrabă decât să aducă pe alții într-o relație de economisire cu Hristos este de a le obține aderarea. Lingușirea este folosit, ele pot fi foarte sunt viclean și totul se face cu un obiectiv. În loc de simplitate, deschidere și onestitate. Ei se ascund motivele lor reale și învățăturile pana cand ei stiu una este gata. Atunci când sunt convins că veți face ceva pentru Dumnezeu și grupul lor, atunci se vor dezvălui în măsura în plin de învățăturile și misiunea lor.

  Zeciuiala distorsionat sau excesive, care să cuprindă: Anumiți membri Țineți evidența angajamentul dvs. de ceea ce dvs. pentru a da. ele pot avea să notați ceea ce vă poate oferi și păstrați-vă la obligația. Este nevoie de mai mult și mai mulți bani pentru a atinge grade mai ridicate de spiritualitate (cuvântul credință, biserici internaționale de Hristos), sau supunerea totală față de Dumnezeu cere o să renunțe la tot ceea ce la grupul sau lider de cauza. Dă să mă întorc de la Dumnezeu, cu atât mai mult vă dau mai mult Dumnezeu va da înapoi.

  Trebuie să fim gata să “duhurile” (1 Ioan 4:1), și la “feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în (Creștin) haine de oi” (Matei 07:15). Cheia pentru a discernământului este conștientizarea (Osea 4:6), pentru modul în care se poate păzește-te dacă unul este în primul rând conștient. Am devenit conștienți de primul prin familiarizarea una sine cu adevărul, dar, de asemenea, să devină conștienți de faptul că inamicul denaturează adevărul pentru a atrage și ne cursă.

  Încearcă să aducă în Regatul acum: este de până la noi pentru a schimba societatea și de guvern. Vigoare pot fi promovate chiar. Neîncredere și paranoia pot împuternici Cult ca acestea ar putea simti ca ei sunt amenintati si subiectul unui atac. Acest lucru le face să stocheze alimente și arme și să ia măsuri extreme pentru a asigura protecție împotriva dușmanilor lor imaginat. În creștinism unii vor să ia în întreaga lume și creștina guvernului și a poporului, astfel că, după ce se face Hristos va veni înapoi.

  Angajamentul total: se așteaptă de adepti pentru a liderului [s]. Angajamentul lor presupune că proprietatea și banii să fie dat în mâinile liderului [s]. Cei timp, talentul, și banii sunt toate la dispoziția bisericii sau lideri. Totul este sa concentrat pe misiunea lor, care este interpretat ca zei. În timp ce mulți folosesc marea Comisiei ca un concept de bază se schimbă o să însemne ceva decât în realitate.

  Individualitatea este sacrificat pentru grup: preocupările grupului înlocui obiectivele individuale, nevoile, aspirațiile, Conformitatea este cheia. Scopul scuză mijloacele – orice acțiune sau comportament este justificată atât timp cât se promovează obiectivele grupului. Pentru a minți pe alții din afara grupului este ok, deoarece ei îi slujesc lui Satana.

  Inconsistente viață disciplinată: reguli foarte stricte, în unele zone și complet liber în altele. Va face până reguli suplimentare pentru a interzice, fie lucruri de facut in mod normal (legalism, cum ar fi filmele de sex masculin sau feminin înot) sau va permite libertatea totală de a extreme, cum ar fi în familie și sex pentru Isus. Nu este nici un echilibru, dar numai extreme.

  Martiriul COMPLEX: Culticii ar putea fi dispuși să moară pentru ceea ce ei cred în el adevărat, din loialitate față de om sau Dumnezeu le urmeze. Chiar până la punctul de sinucidere în masă, după cum am văzut cu Jim Jones, Koresh, Cerurile Gate, etc Alții, cum ar fi Christian Science si Martorii lui Iehova convinge persoanele de sinucidere prin negarea tratament medical sau de sange pentru viata lor.

  Blesteme și Amenințări: sunt puse pe cei care părăsesc grupul sau le opune după aceea. Ele sunt spus că nu este nici unde să mă duc. Amenințările sunt făcute subtil sau la fata lor. Odata ce unul este în nu există nici o modalitate ușoară de afară. Cea mai grea parte este atunci când prietenii și familia sunt implicate. Unul va trebui de multe ori să renunțe la prietenii lor și familiilor lor, dacă doresc să păstreze o poziție bună. Asta ar trebui să fie un steag rosu pentru oricine aude acest tip de discuție.

  Ești frustrat încercând să dau seama cum să plec?

  Nu lasa acest lucru …fi tu. Există căi de ieșire, ei nu dețineți, puteți fi eliberat.”

  are dezacorduri , dar asta e google translator…
  intelegeti si asa …
  lectura cu folos !
  multumim Deria

 13. Tomyo says:

  @RAM
  Atit cit am putut, am cautat sa observ comportamentul oamenilor in diferite grupari. De la noi si din afara. Nu conteaza ca oamenii sint la serviciu, fac parte dintr-un club de arte martiale, crestinism (indiferent de ramura), yoga, reiki, etc., oamenii formeaza secte care au caracteristici din cele expuse de tine.
  Tot in urma observatiilor am concluzionat ca singurele dorinte ale oamenilor care ii fac sa actioneze in viata sint acelea de a fi fericiti si speciali, iar spiritualitatea-religia-ocultismul, le ofera din plin promisiunea obtinerii STARILOR DORITE.
  Omul obisnuit (oare exista asa ceva?) isi doreste o fericire simpla. Ei, cind intra in contact cu spiritualitatea-religia-ocultismul afla ca poate obtine MAXIM. Imediat ce intra in contact cu spiritualitatea-religia-ocultismul afla ca ESTE DEJA SPECIAL, are merite deosebite din alte vieti, ESTE CU SAPTE CAPETE mai sus decit LARVARII, MIRENII, OBISNUITII, INCUIATII, MUNDANII…

 14. Deria says:

  Ati realizat ca tocmai te-ai/v-ati comportat ca niste “misani” carora li se falfaie de copyright, da?

  plm, de ce sa fim corecti, cand avem Google Translate?

 15. zamolxe says:

  Deria, ai și votul meu pe tema asta. Trebuie sa fim fair.

  F, tu decizi aici, e ”moșia” ta!

 16. RAM says:

  @Tomyo: 🙂
  Pai este ceea ce face orice escroc: îti promite un tun si pe urma profita de neatenția ta și îti ia banii 🙂
  In cazul sectelor tunul promis este mântuirea, eliberarea etc Dar un ”maestru” îti ia persoana în totalitate, cu bani, bunuri, timp, subordonare…. Îti promite ca te elibereaza dar te face sclav.

 17. EL TORO says:

  RAM este un cretin si restul sint amanunte . De asemena poate va puteti mobiliza sa io sugeti cu toii in grup lui MR . Din fericire sau din pacate ptr turma asta de petarde spirituale MR nu reuseste sa adune in jurul lui decit citeva muste verzi si tot ce face acest grup de muste verzi este sa scrie citeva rinduri toata ziua , adica nesemnificativ dpdv spiritual . Simbata 13 iulie yoghinii din MISA se aduna in spirala citeva mii si in tot acest timp cind noi facem cu adevarat ceva concret spiritual acest grup de cacati in frunte cu MR nu resuseste altceva decit sa zgirie citeva rinduri pline de rautate . Astea sint realizarile voastre , ptr ca sinteti doar niste rahati cu ochi dpdv spiritual . Atit : mincat kkt si facut spume la gura . Al citelea an este de cind doar guitati pe blogul acestui prostovan si nimic pe linga , pe cind noi efectiv ne mobilizam si realizam meditatii in spirala , rugaciuni colective , cursuri practice in salile de curs ? Al citelea MR ? La ce se reduce asa zisa ta activitate spirituala si ce impact ai in afara de scris pe blogul asta asupra oamenilor ? Fapte concrete , nu vorbe de pretios nevoie mare bai vedeto … Esti penibil iar astia citiva muci care se autoiluzioneaza ca reprezinta ceva nu sint nici macar muci sau rahat . Ce o fi in capul tau MR e de neinteles , pur si simplu continui sa fi jalnic de ceva vreme si nici macar prin cap nu-ti trece , in schimb crezi ca esti vreo floare rara . Du-te baieitel si da-ti palme sau lasa-l pe altul sa-ti care vreo citeva palme zdravene si sa-ti spuna cit de penibil esti cu fiecare articolas . Criza de sanatate mintala in capul tau , da este din plin ,nicidecum ce spui tu cu privire la MISA . In rest continui pe aceiasi linie de atita timp , adica faci baloane pe gura si se pare ca ai inceput sa crezi si tu ca sint exercitii spirituale .

 18. Saso says:

  Misanul adevarat nu se dezminte niciodata, vocabular de Ferentari si conceptii de tzatza de la Tartasesti…. poate ce-a mai nasoala combinatie.

 19. bunelul roz says:

  El Toro s-a oparit ca un sectant cu musca pe caciulita.El Toro,pui pariu ca la spirala aia nu va puteti concentra macar sa trageti un partz la unison?

 20. Deria says:

  EL TORO, ia zi, ce modalitate de plata e stipulata in contractul tau? Caractere? Cuvinte? Pagini? Ora?

 21. zamolxe says:

  Așa cum promiteam, am revenit.
  Aș vrea să dezvolt puțin punctul 7, pentru că mi se pare extrem de important. Chiar la controlul informației mă gândeam aseară și mi-am amintit câteva lucruri pe care aș vrea să le pun în ordine aici.

  La începuturi, prin anii 90, perioadă în care am fost eu la curs, accesul la informație era foarte foarte limitat. GB și compania procuraseră din străinătatea cărți pe care le traduseseră, le făcuseră conforme cu ”doctrina”, prin adăugiri sau modificări ici-colo, în punctele esențiale, și le publicaseră (fără a plăti drepturi de autor) în editurile grupării.

  Acces la internet aveau foarte puțini pe atunci. Trebuia să lucrezi în anumite instituții ca să ai acces. Eu eram pe atunci student iar universitățile erau pe list acestor instituții ”privilegiate”. Deci aveam acces și am început să caut și lucruri legate de yoga așa, de curiozitate.
  Am scos la imprimantă niște chestii care nu concordau 100% cu ce era în curs și, încântat că am găsit ceva nou, am mers la instructoare.
  Spre surprinderea mea mi s-a zis să am grijă, că sunt multe prostii pe internet, să nu cred tot ce văd, etc. Eu crezusem că se vor bucura să afle lucruri noi, pe care măcar să le discutăm…
  Am aflat apoi cu stupoare că nu doar eu am pățit așa. Și povestea s-a mai repetat.
  Accesul la cărțile originale, după care traduseseră ei era foarte limitat și bine controlat.

  Apoi, un alt aspect era limitarea și chiar blocarea completă a prezenței cursanților la alte cursuri, conferințe etc.
  Poți pune și asta pe listă RAM:

  Discreditarea altor școli și/sau mișcări similare.

  Știu mai multe cazuri concrete de colegi care au fost amenințați și chiar dați afară de la curs pe motiv că au fost interesați și de ”altceva”. Erau urmăriți, scandaluri etc.
  De exemplu, noi avem în oraș (adică era pe atunci, dar probabil că mai este) un curs de Tai-Chi. Un instructor excelent, cu foarte multă experiență, deși tânăr. Unii misani s-au înscris și la acel curs. S-a aflat și să vedeți scandal.
  Dar apropo de asta, am fost și eu o vreme la acel curs. Vă recomand dacă aveți unul la îndemână. E o modalitate excelentă de a vă cunoaște corpul din punct de vedere energetic.
  Dar revenind la oile noastre, controlul informațional se practică și azi, dar e mult mai dificil din cauza internetului. Cursanții pot citi și alte informații, vizualiza conferințe, etc. Și atunci se încearcă prin toate mijloacele discreditarea celor care ar putea să clintească cumva credința misanilor în școală. Vezi cenzura strictă de pe YE, înverșunarea maximă împotriva opiniilor contra, oriunde ar apărea ele. Pentru că dacă ar fi siguri pe ei și pe ceea ce fac, i-ar durea în cot de opiniile contrare. Pur și simplu le-ar ignora. Oare de ce nu fac asta?

  Și încă o idee pe care vreau să o evidențiez e că, datorită acestei cenzuri, dacă pot să îi spun așa, misanii sunt cam lipsiți de repere. Adică foarte puțin dintre ei au cunoscut persoane din afara cursului care au ajuns la un anumit nivel de evoluție spirituală având astfel posibilitatea să compare elita MISA cu respecitvele persoane.
  Cine a întâlnit oameni cu reale realizări spirituale mă îndoiesc serios că l-au mai putut privi de GB ca maestru.
  De exemplu, celbrul film în care GB „meditează”:
  http://www.youtube.com/watch?v=lZuxkDAT8QM
  Oare așa arată un maestru în meditație? Misanii care nu au repere spun că da. Sigur făcea o tehnică specială, ce știm noi: bălăngănirea energiilor probabil…
  Eu sunt unul dintre norocoșii care a cunoscut un om cu realizări spirituale reale și l-am văzut meditând de multe ori. Inclusiv o meditație foarte lungă în stare profundă de samadhi. Cât m-au ținut pe mine puterile am meditat și eu, cât nu am stat și l-am privit. Era ca o statuie a lui Buddha. Nici respirația nu era perceptibilă. Parcă dormea fără să respire. Dar stătea pe pat cu picioarele încrucișate. Atunci am simțit ce înseamnă acel ”buddha filed” pe care tot spun misanii că îl generează GB. Ar vrea ei…

 22. zamolxe says:

  O pagină foarte foarte interesantă. Vă recomand să o citiți, în special misanilor:

  http://viewonbuddhism.org/spiritual_teacher_guru.html

 23. zamolxe says:

  Ei, și iată ce înseamnă atitudine sănătoasă, în cea mai respectată tradiție yoghină:

  On March 16-19, 1993, a meeting was held in Dharamsala, India, between His Holiness The Fourteenth Dalai Lama and a group of twenty-two Western dharma teachers from the major Buddhist traditions in Europe and America. Also present were the Tibetan lamas Drikung Chetsang Rinpoche, Pachen Otrul Rinpoche, and Amchok Rinpoche. The aim of the meeting was to discuss openly a wide range of issues concerning the transmission of Budhadharma to Western lands.

  The following statement ensued from the meeting:
  “Each student must be encouraged to take responsible measures to confront teachers with unethical aspects of their conduct. If the teacher shows no sign of reform, students should not hesitate to publicize any unethical behavior of which there is irrefutable evidence. This should be done irrespective of other beneficial aspects of his or her work and of one’s spiritual commitment to that teacher. ”

  de aici:
  http://viewonbuddhism.org/controversy-controversial-teacher-group-center-questionable.html

  Vorba aceea, read and weep!

 24. zamolxe says:

  RAM,
  încă ceva de pus pe listă.Nu își recunosc niciodată greșelile. Nu știu să își ceară scuze niciodată și au întotdeauna un țap ispășitor.
  La misa se numește masoneria.

 25. zamolxe says:

  Și pentru orice lucru pe care nu îl pot demonstra au o justificare întotdeauna imposibil de verificat.
  Vezi faza cu GB nu manifestă public puteri paranormale pentru că nu îl lasă Dumnezeu.

  După cum spuneam, eu am cunoscut om care avea puteri paranormale și și le manifesta ori de câte ori dorea. Culmea, pe el îl lăsa Dumnezeu. Ca să vezi…

 26. zamolxe says:

  Și încă una de care mi-am amintit azi dimineață. Dacă se exemplifică ceva și nu simți ”starea” nu înseamnă că cel care îți exemplifică emite un c—t pe băț, nu nu. Înseamnă că nu ești „pregătit”. Hai da de!

  E clar că ăștia habar n-au, în mare parte, cum e să fii lângă un om elevat spiritual.

  Și cel mai neîncrezător și mai pesimist e lovit în plin de forța câmpului emis de cineva cu adevărat elevat. Acel ”buddha filed” există și se manifestă indiferent de „credința ta” pentru că e obiectiv, nu poveste.

  E ca și cum ai băga degetele în priză și ai zice că nu simți nimic pentru că nu ești pregătit. Ia încercați!!!

 27. RAM says:

  @Zamolxe: ”RAM,
  încă ceva de pus pe listă.Nu își recunosc niciodată greșelile. Nu știu să își ceară scuze niciodată și au întotdeauna un țap ispășitor.
  La misa se numește masoneria.”
  DACA ESTI O AUTORITATE POARTA-TE ÎNTOTDEAUNA CA SI CUM ȘTI CE FACI, ACTIUNILE ȘI FAPTELE TALE SUNT PERFECTE SI INCONTESTABILE.
  Ce zici, merge?
  + MASONERIA, CEILALTI, SUNT VINOVATI PENTRU SITUATIA ASTA. NICODATA NOI/EU
  De fapt asta este profilul psihologic al paranoicului:”eu nu gresesc niciodata, ceilalti sunt responsabili pentru aparentele greseli pe care le fac eu”

 28. RAM says:

  @ Zamolxe:”Poți pune și asta pe listă RAM:
  Discreditarea altor școli și/sau mișcări similare.”
  Da, dar cum o fac mai exact? Ce-ti spun?
  ”Calea noastra este perfecta, nu-ti pierde vremea cu căi si cursuri banale? ”
  Sau: ”noi suntem ce-a mai mare scola de yoga de pe planeta?” că asta îmi pare foarte cunoscut 🙂 Evident, ăsta era lansat ca zvon, instructorii o spuneau mai voalat…

 29. zamolxe says:

  RAM,

  la prima: da. merge.
  la a doua: mai multe variante. Prima e ceva de genul ”acolo te învață prostii, sunt nespirituali, vehiculează energii grosiere (sau mai nou satanice) etc. Apoi mai este ideea, pe care am auzit-o la un moment dat că împărtășești cu alții energiile elevate primite la curs și asta nu e voie. Cam din astea…

 30. zamolxe says:

  Și da, era și ideea că n-are rost să îți pierzi vremea că misa îți dă tot ce îți trebuie.

 31. RAM says:

  @ Zamolxe:”Și încă o idee pe care vreau să o evidențiez e că, datorită acestei cenzuri, dacă pot să îi spun așa, misanii sunt cam lipsiți de repere.”

  Adevarul este ca eu nu am putut pleca de la curs pana nu am gasit resurse/ceva de pus în loc. Pana cand nu mi-am dat seama ca pot evolua si fara ”ajutorul inspirat” al maestrului si a ”celei mai mari scoli din toate timpurili”. 🙂
  DECI: LIPSA REPERELOR
  Daca nu ai cu ce sa compari nu ai de ales.

 32. RAM says:

  @Zamolxe:”Și încă una de care mi-am amintit azi dimineață. Dacă se exemplifică ceva și nu simți ”starea” nu înseamnă că cel care îți exemplifică emite un c—t pe băț, nu nu. Înseamnă că nu ești „pregătit”. Hai da de!”

  Asta creeaza si un puternic sentiment de vinovatie.
  MAESTRUL ÎTI EXEMPLIFICA CEVA ȘI TU, ÎN CIUDA EFORTURILOR DISPERATE NU SIMTI NIMC. CONCLUZIA: NU TE RIDICI LA ÎNALTIME SI MAI AI DE LUCRU LA TINE.
  Iar maestrul si acolitii îsi pastreaza tehnici, metode, dispozitive, plante care îi avantajeaza. ÎNSA ACESTE AVANTAJE TREBUIE SA RAMANA SECRETE. Exact ca în mentalism. Daca n-ai sti ca iluzionistul e smecher de meserie mintea ta s-ar putea tura destul de tare…

 33. RAM says:

  @Zamolxe: ”Apoi mai este ideea, pe care am auzit-o la un moment dat că împărtășești cu alții energiile elevate primite la curs și asta nu e voie. Cam din astea…”

  Uau! cat de tare… Stau si ma gandesc de unde le scot.
  Asta te face sa te consideri:
  1.Ales. Pentru ca ai parte de atata gratie….
  2.Pângaritor. Daca vorbesti cu altii.
  3.Egoist/arogant. Ceilalti nu se ridica la înaltime

 34. RAM says:

  @El Toro: nu ma interesezi. Pe-aici, nu esti nici macar un zgomot de fond (fund).

 35. zamolxe says:

  Corect și Corect, RAM.

 36. Analist NLP says:

  Mai inainte de a comenta pe tematica subiectului, sa vedem ce stie sa faca softul asta.

  cite

  code

  em

  strike

  strong

 37. Analist NLP says:

  Am facut mai devreme un test de “html tags” si nu merge. Bun soft.

 38. RAM says:

  @Anal-ist: O… impresionant, se pare ca înca un smecher va fi umilit în cuarând.
  Tu supar-o pe Felina poate te trezesti ca te electrocuteaza tastatura si nu sti de ce. :)))))

 39. Analist NLP says:

  Se pare ca fiecare familie are prostul ei.

 40. Analist NLP says:

  Nu are si softul asta macar un preview sau un faq la tagurile astea ? 🙁

 41. Analist NLP says:

  Am facut mai devreme un test de “html tags” si nu merge.

  Sorry, dar e pana ma prind cum functioneaza tags urile astea.

 42. Analist NLP says:

  @Anal-ist: O… impresionant, se pare ca înca un smecher va fi umilit în cuarând.

  Ia sa vedem, merge acum ?

  Singurul “jmeker” de aici pari a fi tu ram bou. Eu fac probe ca sa inteleg cum functioneaza tags-urile astea.

 43. Analist NLP says:

  Sooo, scuze, acum m-am cam prins cum sta treaba. La fiecare tag trebuie sa pui la coada si “finalul” lui, ca de exemplu la pui la final . Pentru cine e interesant sa scrie cat mai curat si citet.

 44. Analist NLP says:

  Erata: se pune acelasi TAG de final cu un / in fata lui <

 45. George Petrescu says:

  In afara de sex, masoni, OZN-uri, chemtrails-uri,dosare Bivolaru, mai exista loc si de Yoga?
  Un nou articol care proslaveste nuditatea…ii e dor de spiralele in pielea goala….

  http://www.yogaesoteric.net
  /content.aspx?lang=RO&item=7612
  Ar trebuie exclusa MISA din organizatile Yoghine recunoscute

 46. arasel says:

  Rapcea esti un securist imputit impreuna cu Bivolaru si acolitii lui fosti si actuali.Te incadrezi perfect in profilul ofiterului de securitate: zero intelectual, profesional- stim ca Bivo a dat spaga ca sa intri tu in barou.Ai fost racolat ca ofiter de secutitate si acum iti faci jobul turnator imputit. Esti pus de bivolaru sa reprezinti opozitia in cadrul misa.Te provoc fa un topic daca ai curaj: cum m-a racolat Bivolaru in securitate.Stiu insa ca nu vei face asta pt ca esti la ordin.Faptul ca nu stii daca sa raspunzi sau nu la acest mesaj demonstreaza ca trebuie sa-ti suni ofiterii superiori pt noi ordine.Nenorocitule!
  Dovada este aici:

  http://holism.ro/Jurnalul%20unui%20fals%20Messiah.htm

 47. zamolxe says:

  @George Petrescu
  Stai liniștit că n-o recunoaște nimeni. Se recunosc doar ei pe ei înșiși.
  😀

 48. zamolxe says:

  arasele, fără supărare pentru cine l-a făcut, dar oribil site-ul ăla. E imposibil de citit.

 49. Saso says:

  @George Petrescu
  Misa este membra doar in organizatiile facute de misani si cu nume pompoase. Au fost exclusi din organizatiile adevarate, oficiale.

  @arasel
  site-ul spre care dai tu link e facut pe genunchi de un african puturos…. un baiat de clasa a 10 a face unul mai citibil si mai bine inchegat. E facut de un misan?
  Ca la povestea SF se potriveste cu tipologia misana. Adica:
  Cineva care este anonim, care are puteri paranormale, care da un document extrem de important (munca lui de o viata) unui om cu credibilitate si acel om inghite pastila ca un pelican (nu gandeste deloc) si isi mai si risca verticalitatea si credibilitatea publicand-o… NIMIC controlabil, nimic credibil, doar o poveste care nici macar nu e frumoasa.
  Misa a folosit de-a lungul timpului tipul asta de minciuni, nu au prins prea mult, de ce crezi ca noi suntem mai fraieri decat misanii????

 50. aleatorul says:

  @arase
  Interesant…
  Dezvolta ideea.
  Da un copy/paste sa vedem si noi ca de pe site-ul ala nu se intelege nimic
  Fi mai explicit ce naiba !

 51. RAM says:

  @Aleatorul: Sunt cateva idei însiruite dintr-o carte. Cartea se cheama: ”Succes si putere” A luat ideile de-acolo si a tesut o poveste SF. Probabil ca încearca sa-l compromita pe MR în ochii nostri. Adica îl vorbeste de rau pe GB dar interesul este ”deconspirarea” lui MR.
  FAPTUL CA ÎNCEARCA SA NE DEZBINE ESTE DOVADA CA E ALT MISAN.
  Daca n-o fi alt cursant din ala… model Pucic

 52. RAM says:

  da ce l-a mai chinuit talentul pe analistu nlp ca sa ne-arate cum stie el haștemeleu :)))

 53. Nidhogg says:

  @zamolxe
  arasele, fără supărare pentru cine l-a făcut, dar oribil site-ul ăla. E imposibil de citit.

  Hmmm… Arasel de pe exmisa nu cred ca ar fi conceput un site atat de prost din punct de vedere al aspectului.

  Cred ca astia incearca marea cu degetul in cazul asta. 😉

  Revin la ideea mea sa ii lasati o perioada sa se agite singuri. 🙂

 54. RAM says:

  @Saso: chiar ca eu scenariu de 2 lei. O fi vreun discipol de-al lui Bozi? :)) Slab discipol hahaha Da-mi place descrierea ta, aia cu pelicanu hahahaahahaha Rîd ca nebubu de unu singur…

 55. Saso says:

  @RAM
  Merci…asta a fost si intentia, sa mai descretesc putin fruntile, si nu in ultimul rand sa-l fac pe arasel sa inteleaga cat de penibil a fost.

Leave a Reply