Public un articol trimis pe mail de catre RAM.

F

Pentru ca un articol prea explicit ar devia atentia cititorului de la aspectele si ţntrebarile esentiale prin care sa-si poata diagnostca propria miscare spirituala din care face parte, am urmarit o structurare schematica si mi-am concentrat atentia asupra celor mai importante puncte de diagnostic. Am ales cazul misa pentru ca este un exemplu la ţndemana si este cunoscut de noi toți.

1. Amplificarea orgoliului: Sunteti fiinte spirituale cu un destin de exceptie.
Ex: Lansarea unor povesti oficiale sau doar a zvonurilor despre misiunea spirituala a Romaniei, prin care se sugereaza implicarea viitoare a sectei (misa in cazul nostru) ţn salvarea planetei.
Lansarea unor zvonuri ţn interiorul miscarii despre puterile ascunse ce zac ţn unii dintre discipoli, misiunile lor spirituale ţnca neconstientizate si vietile lor anterioare de exceptie printre care enumeram: personaje istorice celebre, sfinti, ţmparati, zeitati tibetane etc.
Mentionam ca aici Maestrul joaca si rolul de filtru care ţndeparteaza zvonurile care nu-i convin si ţntareste zvonuri lansate tot de el ori de unii discipoli mai ferventi, zvonuri care convin intereselor miscarii.
2. Implicarea discipolilor: Meditatii, actiuni care sa ”confirme” valoarea spirituala a grupului.
Ex. Salvarea planetei, rugaciuni colective spirale,etc.
3.Psihologia ”noi contra ei”: Grupul trebuie sa aibe un inamic pentru a-si ţntarii coeziunea. Cu cat ”ei” sunt mai puternici si mai intangibili cu atat mai bine. Prin intangibil se poate ţntelege chiar si inexistent. Micii cenusii, reptilienii, marii blonzi si oculta mondiala sunt inamici de la intangibili pana la inexistenti.
Nota: Daca tot este misa salvatoarea planetei de ce nu si-a propus sa schimbe situatia politica in Romania? Ar fi avut niste dusmani mult mai mici si mult mai reali. Pana la urma ar fi fost ţn interesul lui GB sa ”dicteze” ţn Romania si ar fi putut sa traiasca linistit ţn țara lui.
4. Maestrul nu trebuie sa-și faca niciodata publica sursa veniturilor.
Teoretic pe maestru nu-l intereseaza banii, el traieste din mici donatii. Practic, este un sac fara fund. Acesta operatiune este ceea ce este ascuns la vedere pentru ca atentia discipolilor este ţndreptata ţn cu totul alta parte.
Vezi– Cazul garsonierei modeste prezentata de GB ca fiind locuinta lui din Suedia. Au existat cazuri de discipoli care ţnca mai credeau ca GB locuieste ţn acea garsoniera din Suedia chiar si dupa doi ani de la prezentarea fotografiilor.
Sumele uriase de bani care se ruleaza nu sunt cunoscute decat de cativa oameni de ţncredere.
Mantra ce-a mai recitata de maestru este ”nu sunt bani” astfel ca discipolii care locuiesc ţn ashram traiesc cu minimul necesar: echivalentul a cațiva lei pe zi pentru hrana si cei mai multi nu au dreptul sa se angajeze. Cei care totusi se angajeaza trebuie sa doneze mare parte din salariu.
5.Toate actiunile gruparii -si aici vorbim atat despre maestru cat si despre discipoli- sunt spiritualizate si transfigurate.
Ex: A.Fetele nu fac videochat ci se depasesc si sublimeaza energiile clientilor dupa formula:”Noi acum nu ne prostituam ci evoluam si sublimam”
Cu alte cuvinte ”prin actiunile noastre ţi ajuta sa evolueze”.
B. Barbatii nu muncesc pe santier ci ţsi ard karma negativa din alte vieti. De obicei pe santier ajung cei cu karma ce-a mai grea. (sţc)
C. Discipolii rebeli sunt demoniaci, ţndoielile sunt demoniace, barfa este demoniaca.
D.Maestrul nu face greseli, el este inspirat de ţntelepciunea Divina. Niciuna dintre actiunile sale nu este contestata ţn mod real ci i se cauta ţntotdeauna un ţnteles ocult care scapa ţnțelegerii vulgului neinițiat.
6. Regimul alimentar, postul si orice fel de penitențe POT fi folosite pentru a slabi vointa discipolilor neascultatori.
Ex: GB recomanda cÔte 2 chiar 3 zile de post negru saptamanal persoanelor rebele, sau post ţn fiecare duminica timp de 7 ani, regimul oshawa si alte penitente ţn conditiile ţn care exista o multitudine de solutii alternative mult mai simple.
7. Limitarea accesului la alte surse de cunoastere si informare a discipolilor.
Ex: Calculatoarele sunt posedate de niste entitati care se hranesc cu energia utilizatorului, internetul este o creatie demonica, singurele informatii autentice sunt cele venite direct de la maestru, El le spiritualizeaza profund si le sublimeaza rezonantele malefice.
Cursurile (Coranul, Biblia) contin adevarul suprem. Orice altceva este cel putin gresit, incomplet sau incorect. Sau este pacat dupa formula:”crede si nu cerceta”
8. Ierarhizarea structurii organizatorice ţn interiorul miscarii dupa criterii de obedienta.
Coordonatorii, ţn special sefii de echipe care fac ”Karma-Yoga” sunt alesi pe criterii de subordonare absoluta. Nu sunt nici cei mai talentati in meseria lor si nu au nici calitati reale de coordonare. ╬n realitate sunt doar cei mai ascultatori. Ei beneficiaza de unele favoruri, gratuitati si au un anumit statut.
9.╬mpartirea profitului si/sau a puterii cu structura de conducere a miscarii. Sunt cunoscute tot felul de revolte ”spirituale” printre apropiatii maestrului.
Cauzele reale a revoltelor sunt neţntelegerile legate de bani statut si favoruri. Vezi–Claudiu Trandafir, Narcis Tarcau, Eugen BÔrgauanu etc.
10. Contolul banilor discipolilor: Se face prin cultivarea unei atitudini dispretuitoare fata de bani sau prin presiunea psihologica exercitata asupra lor pentru a dona o parte din venituri dar mai ales pentru presta servicii gratuite gen Karma-Yoga.

Propunere de Brainstorming: prin aceasta lista am ţncercat sa ating cateva puncte esentiale ţn descrierea structurii organizatorice si functionale a misa. In continuare va invit sa participati (pe forum) cu versiunile voastre personale, astfel ca la sfÔrsit sa putem realiza o compliatie sistematizata care sa poata fi folosita ca modalitate de diagnostic pentru orice grupare/organizatie cu o structura identica dar mai ales pentru a ne putea ajuta colegii care ţnca sunt adepti ai misa, sa-si constientizeze pozitia fața de lume si Dumnezeu.

RAM
”Grieg nu este un eliberat. Restul sunt amanunte.”

CategoryUncategorized

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer