Feed on
Posts
Comments

De o bucată de vreme, Moscova ne tot dă semnale. Mai exact de când a venit la putere USL-ul lui Ion Iliescu, bătrâna șandrama comunistă, agent al Moscovei încă din copilăria petrecută între lăutari și ciorditori. Se adună pe lângă mesajele de la ruși și cele de la americani. Simultan aproape, au fost prezenți la București, luna trecută, generalul rus Nikolai Patrușev, cel care a condus timp aproape de nouă ani, până în 2008, FSB, funcție pe care a preluat-o via KGB-istul Vladimir Putin. Nikolai Patrușev, implicat în multe povești de la Chișinău, a venit într-o zi de luni să se vadă cu președintele Băsescu. A doua zi, o zi de marți (trei ceasuri rele :), a venit în România și șeful CIA, John Brennan să se vadă cu Maior și restul companiei. Evident nu s-a suflat mai nimic despre conținutul vizitei șefului CIA la București dar coincidența succesiunii vizitelor celor de la KGB și CIA n-a trecut neobservată.

Și-or fi lăsat și ei niște bilețele, că noi (respectiv Floricică) suntem meșteri în bilețele pierdute…
CIA are amintiri triste despre București. Ultimul șef al antenei CIA din România în perioada 1990-1992, Harold J. Nicholson, s-a dovedit a fi trădătorul cu cea mai înaltă poziție în cadrul Agenției care lucra pentru ruși. Rușii l-au mai avut în gheare și pe Aldrich Ames, fost șef al serviciului de analiza din cadrul departamentului de contraspionaj al CIA. Americanii, deși sunt cea mai mare putere militară a lumii, depășind ca forță toate statele lumii adunate la un loc, au pe plan informativ/intelligence scăderi teribile. Și în planul politic stau prost spre ridicol pe lângă ruși. Au mușchi mulți dar creier ioc. Secvența din timpul campaniei electorale a lui Obama, înregistrată de un microfon (bine) deschis, la o întrunire SUA – Rusia, în care acesta se ruga umil pe lângă Medvedev să-i pună o vorbă bună pe lângă Putin, să-l ajute și pe el în campanie, promițând că-i va fi recunoscător rămâne antologică.

Antologice rămân și ultimele secvențe de manifestare sim­bolică – cu bătaie în plan politic legate de relația România – Rusia. Evident nu poți să nu te întrebi ce i-o fi oferit la schimb Obama lui Putin pentru că l-a ajutat să se suie în scăunelul de la Washington. România, Basara­bia, istmul Ponto Baltic, delfinii și meduzele Mării Negre?
Până una alta observăm semnalele revenirii în forță a Rusiei la Chișinău după ce în aparență își luase tălpășița în 2009, când a fost răsturnat regimul Voronin. La acel moment Rusia prin vocea lui Dmitri Rogozin a făcut spume în plan internațional, reprezentant al Rusiei la NATO la vremea aceea. Rogozin a acuzat public România, la Consiliul NATO, și mai ales pe președintele Traian Băsescu că au intervenit pe căi oculte în Moldova, stricându-le combinațiile de ocupanți care nu se mai cară odată de unde au venit ei, din stepa calmucă. Din păcate România chiar n-a intervenit, dimpotrivă aș zice.
În data de 9 mai curent același Dmitri Rogozin, acum săltat în funcție, devenit vicepremier rus, s-a întors în alăute de fanfară sovietică la Chișinău, în piața centrală a orașului în care pe vremuri se desfășurau exclusiv proteste anticomuniste și anti-rusești pentru a afirma răspicat „Rusia este aici” (și nu vrea să plece forever).

În ziua de 9 mai, când majoritatea țărilor UE sărbătoresc Ziua Europei, Ambasada Federației Ruse la Chișinău avut să dea un semnal puternic, organizând o manifestare de amploare, cu parapon sovietic clasic. S-a pus la cale un concert dedicat “Zilei Victoriei”. În mod ciudat Dorin Chirtoacă, primarul filoromân, teoretic, al capitalei a oferit acest spațiu simbolic manifestărilor rușilor nu manifestărilor dedicate Zilei Europei. Cei care aveau a face cu Evropa au fost trimiși undeva într-o zonă mărginașă, iar Moscovei i s-a oferit scena centrală. Elementele simbolice contează. Tot același primar filo-român, în vorbe, s-a afișat tot într-o zi de 9 mai, la piept, cu o cocardă rusească. În data de 9 mai 2011, ziua în care liderul speranței pro-românesti, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoaca îți prindea în piept cocarda ocupantului sovietic tinerii ruși din Chișinău au dat foc tricolorului și l-au călcat în picioare.

În acest an la începutul lunii mai șefa Direcției Relații Externe din cadrul Primăriei, Gabriela Ciumac, a propus ca 9 mai, Ziua Victoriei împotriva fascismului, să fie decretată drept zi de doliu în municipiul Chișinău, iar panglica Sfântului Gheorghe să fie scoasă înafara legii. Evident propunerea a trecut în neant, iar rușii și-au primit ce au poftit, piața centrală a orașului pe care l-au călcat sub tancuri.
Anul acesta, în ziua de 9 mai linia simbolică aleasă de Moscova a fost una mai ciudată decât oricând. Toți cei implicați în evenimentele sărbătoririi bolșevice au fost evrei. De la Ilya Shor, urmașul lui Boris Birstein, cel care finanțează tot felul de organizații antiromânești, organizator și al zaiafetului de 9 mai prin Fundația “Miron Shor” la cei care au fost invitați să cânte de Ambasada Federației Ruse, respectiv artiștii, tot evrei, Iosif Kobzon și Lev Leșcenco.

Mierlele rusești rag cu voce de măgar

Pe fondul cântecelelor sovietice Dmitri Rogozin și-a lansat unul dintre cele mai obraznice discursuri la adresa basarabenilor, spunându-le că ei, ocupanții, nu se vor căra niciodată. Rogozin a fost unul dintre organizatorii hoardelor de cazaci aduși să lupte în 1992, în războiul de pe Nistru. Rusia a mai dat un mesaj prin vocea de mierlă a lui Ilia Drozdov (drozdov chiar asta înseamnă pe rusește – mierlă) membru al Comisiei pentru afaceri CSI din Duma de Stat. Mierloiul s-a ridicat pe picioarele din spate și a cuvântat analfabet: „Basarabenii, încercând să se închine în fața Occidentului, ei își trădează istoria. Nu exclud faptul că cineva dintre strămoșii lor au luptat de partea forțelor române de ocupație, cu alte cuvinte de partea lui Hitler, în acest caz politica lor este evidentă. Cred că Rusia, prin Ministerul de Externe, ar trebui să răspundă extrem de dur. Cred că avem pârghii de influență economică și politică”, a declarat deputatul rus. O mierlă care rage.

O altă mierlă a mai venit la Chișinău în acest interval, renumitul „profesor” rus Alexandr Dughin, aflat în topul gânditorilor noilor/vechilor strategii ale Rusiei considerat un fel de mentor al lui Putin. Care a cuvântat și el: „Pentru Rusia, obiectivul numărul unu este apărarea granițelor și că blocul NATO să nu fie la hotar. Acesta este obiectivul primordial. Pentru asta vom face orice scheme și formule. Trupele rusești din Transnistria garantează că NATO nu va intra în acest spațiu. Credeți că nu avem ce face cu armata? Știm și fără analiștii voștri ce să facem cu ea, avem un teritoriu mare de apărat. Rusia va face apel la folosirea forței în Transnistria, doar dacă NATO va veni în Moldova”
Dughin se face că uită că stepa lor asiatică este la mare, mare de tot distanță. Pretinde că Rusia are hotar cu Basarabia, și din acest motiv ar fi gata oricând să “facă apel la folosirea forței în Transnistria”. Rusia se afla la 1400 de kilometri de granița cu R. Moldova. De ce nu sare Rusia la bătaie și cu focile de la Cercul Polar, ca și acolo rușii au “hotar”, în opinia lor?

Pe scurt, de fapt, Dughin, marele arhitect al temei eurasiatice, vrea să spună că obiectivul principal al Moscovei este integrarea R. Moldova în Uniunea Euroasiatica – formă ocolita de refacere a URSS. Teoriile eurasiatice și le-a preluat de la un notabil savant rus, Lev Gumiliov, un tip cu adevărat senzațional, fie și ca biografie, care la rândul său l-a urmat pe Piotr Savițki, un alt rus cu o viață teribilă, victima a bolșevismului ca și Gumiliov. Bolșevicii i-au călcat în picioare pe martirii ruși tobă de carte, dar le-au folosit lucrările pentru a oferi greutate pretențiilor Rusiei sovietice asupra lumii. Bolșevic este și acest Dughin la bază, nu degeaba în anii ’90, lucra pentru partidul comunist al URSS și se vede clar asta din efortul său de a-l prezenta pe sceleratul de Lenin drept un apărător al „drepturile popoarelor”, împotriva „colo­nizării talassocratice anglo-saxone”.
Dinspre România singură replică consistentă la adresa „teoriilor“ lui Dughin a venit din partea directorului Centrului de Sociologie D. Gusti al Academiei Române, Ilie Bădescu, profesor autentic, nu ca Dughin. Lider al Școlii de sociologie de la București, Ilie Bădescu a inventat practic cultura de securitate și analiza geopolitică la București, încă de acum peste un deceniu, mulți dintre absolvenții săi de frunte funcționând astăzi în instituții din trei litere.

Dughin, hagiograful lui Lenin

Bădescu a demonstrat natura strâmbă a judecăților lui Dughin spre exemplificare – un fragment din critica sofismelor utilizate de Dughin, prin care se încearcă “justificarea” bolșevismului și a crimelor lui Lenin, homosexual dement sanguinar:
“(…) Cu totul neașteptată este interpretarea leninismului, mai riguros spus, a teoriei leniniste a imperialismului în care A. Dughin vede un document simptomatologic pentru „lupta antiimperialistă planetară”, de fapt, a popoarelor continentaliste, pentru „drepturile popoarelor”, împotriva „colonizării talasso­cratice anglo-saxone”. Dincolo de atractivitatea principială a ideii unei lupte antiimperialiste planetare a popoarelor împotriva unei dominații mondiale care ar anihila pur și simplu „drepturile popoarelor” și le-ar răpi libertatea de ființă, asimilarea leninismului doctrinar la o asemenea linie a istoriei este cu totul sofistică.

În fapt ideea leninistă care legitimează dreptul la „crimă de clasă” în numele revoluției și a eliberării proletariatului mondial este o dezvoltare patologică.
Cum ar putea fi libere popoarele dacă libertatea ar fi dobândită cu prețul eliminării fizice a unei clase, fie aceasta chiar și burghezia imperialistă telurocratică, cu ajutorul statului de dictatură a proletariatului?!

Chiar dacă burghezia continentalistă ar vădi mentalități subalterne față de sistemul talasocratic, de care se leagă radical prosperitatea ei, metoda lichidatoristă a lui Lenin încă nu poate fi aliniată ideii de cruciadă a popoarelor uscatului pentru drepturile lor.
Mai apoi, concepția leninistă a distrugerii culacilor că agenți ai capitalismului în mediul țărănesc, așa cum reiese deopotrivă din polemica lui cu Buharin și din doctrina colectivizării forțate, sunt tot ce poate fi mai potrivnic ideii unei cruciade a popoarelor bazate pe civilizația pământului contra puterilor maritime invadatoare. Acest tip de soteriologie cum este cea leninistă se izbește tocmai de faptul elementar că Lenin și toată doctrina bolșevică erau îndreptate împotriva tocmai a oamenilor pământului, adică a țăranilor.” Mai sunt multe alte pasaje demne de interes, ca replică, dar se pare că durează mult tradusul lor, ca să fie și pe înțelesul rușilor. Dughin mai are de citit până să vină să ne dea sfaturi și bilețele de amor bengos.

George Roncea – Curentul 

loading...

11 Responses to “Rusia trimite semnale României via Alexander Dughin, ideologul lui Putin”

 1. Saso says:

  cel mai rau in aceasta tara au facut rusii, de la violurile si crimele din Romania pana la canibalismul din Rusia la sfarsitul razboiului (manacau copii vecinilor). Bunicii mei spuneau ca nemtii le cerau voie sa puna corturile pe pamantul lor, le oferea bani pentru ce au luat din gradina, cand au venit rusii bunicul a facut o groapa mare in vie si si-a ascuns cele 5 fete si nevasta. Le spunea rusilor ca e vaduv si locuieste cu cei 2 fii… rusii i-au taiat vaca sa faca o friptura, iar dupa ce au baut vin, la plecare au spart damigeana… niste animale… In plus istoria arata ca Rusia a fost mereu dusman al poporului roman.

 2. Nidhogg says:

  @Saso
  In plus istoria arata ca Rusia a fost mereu dusman al poporului roman.

  De fapt inainte de revolutia bolsevica au existat si unele relatii ambivalente cu rusii.
  Poate iti mai aduci aminte de la orele de istorie de relatiile lui Petru cel Mare cu Dimitrie Cantemir sau de faptul ca prima constitutie romaneasca(“Regulamentele Organice”) a fost redactata sub indrumarea unui general rus, Kiseleff.
  Iar independenta Romania si-a castigat-o luptand alaturi de rusi, cum banuiesc ca stii si tu foarte bine. E adevarat insa ca la sfarsitul razboiului rusii nu s-au purtat deloc corect cu aliatii romani si au anexat Bugeacul, dand Romaniei la schimb Dobrogea(pe care romanii nici nu stiu daca o aveau in obiectiv la inceputul razboiului – zona nu avea prea multa populatie romaneasca atunci, iar porturile strategice in perioada respectiva erau cele de pe Dunare si de la gurile Dunarii).

  Ramane de vazut ce o sa fie in viitor in privinta asta. Deocamdata romanii se afla intr-o conjunctura destul de proasta – populatia este in scadere, creierele emigreaza, economia de-abia se taraie, armata nu mai e chiar ce-a fost(cel putin pe parte aeriana) si pe parte de securitate exista o dependenta practic totala de NATO si UE. Momentan cred ca eforturile nationalistilor ca voi ar trebui sa se concentreze mai mult spre refacerea fortelor poporului roman si mai putin spre intretinerea vechilor animozitati. Asta nu inseamna adoptarea pozitiei ghiocelului, sper sa nu intelegi gresit, dar nici iesirile artagoase la adresa vechilor adversari nu sunt chiar indicate cat timp esti inca slabit si mai ai nevoie de timp ca sa te pui complet pe picioare.

 3. Nidhogg says:

  @MR
  Ce parere ai de articolul de la linkul urmator? 🙂

  http://www.foxnews.com/opinion/2013/07/09/ex-soviet-bloc-spy-chief-explains-hidden-origin-todays-jihad/

  In cazul asta as fi curios sa vad si cam ce comentarii ar avea prietenii tai, fratii Roncea. 😉

 4. Nidhogg says:

  Apropo de articolul de mai sus al lui Pacepa, poate isi face un pic de timp Roxana(sau poate Deria) si il traduce in romana ca sa il poata citi atat misanii alde blondul si taurul cat si nationalistii cu tricouri cu pitbulli. 🙂

  Pe scurt, Pacepa zice acolo ca de fapt pasiunea pentru “Protocoale” si anti-sionism din tarile musulmane ar fi fost aprinsa in deceniile trecute de rusi cu concursul direct al serviciilor romanesti. Asta cu scopul de a lovi indirect SUA.

  Stau si ma intreb acum, daca l-ar intreba cineva pe Pacepa jocul cui il fac(constient sau nu) cei care posteaza diverse povesti cu “Protocoale”(fie si ele rebotezate ca fiind ale “maestrilor francmasoni” in loc de “inteleptii Sionului” 😉 ) pe diverse site-uri si bloguri, ce o putea raspunde el oare? 😛 Parca e un pic cam sadica intrebarea asta, nu-i asa? 😀

  P.S. Personal nu il consider pe domnul Pacepa ca fiind o sursa prea credibila in unele privinte. Dar chiar mi se pare foarte haioasa sincronicitatea asta, daca tot am intrat recent in niste mini-discutii apropo de evrei si alte chestii din astea. 😀 :)))))

 5. Nidhogg says:

  Hai sa dau totusi si cateva citate foarte scurte. 😀

  http://www.foxnews.com/opinion/2013/07/09/ex-soviet-bloc-spy-chief-explains-hidden-origin-todays-jihad/

  In the late 1960s, KGB head Yuri Andropov, with whom I worked at one time, tasked the Soviet bloc’s disinformation machinery with turning the rest of the world against the U.S. by reviving anti-Semitism. Andropov knew that the U.S. would stand with Israel and that he could convince the European leftists and the Islamic world that America was dominated by Jews.

  Thus, the Romanian DIE (counterpart of KGB foreign intelligence), which I headed, in 1972 received from the KGB an Arabic translation of the old Russian forgery, “The Protocols of the Elders of Zion.” We also received “documentary” material in Arabic produced by the Soviet disinformation “proving” America was a Zionist country whose aim was to transform the Islamic world into a Jewish fief.

  My DIE was ordered to disseminate these documents within its targeted Islamic countries. During my later years in Romania, the DIE disseminated thousands of copies of “The Protocols” and similar “documents” each month.

  The fruit of the KGB’s disinformation campaign was seen on Sept. 11, 2001. The weapon of choice for that horrific act was a hijacked airplane – a concept invented and perfected by Andropov’s disinformation machinery.

  Intrebare intrebatoare – de ce o fi iesit(singur sau l-a scos de fapt Unchiu’ Sam? 😉 ) tocmai acum de la naftalina domnul Pacepa, intr-o perioada cand toata lumea musulmana e in fierbere? 🙂

 6. Nidhogg says:

  Nu vad deocamdata nici o reactie romaneasca mai importanta(fie ea nationalista sau ne-nationalista) la declaratiile lui Pacepa date pentru FoxNews.

  Si ar cam fi fost cazul, zic eu, de niste reactii.
  Fox e unul dintre cele mai populare canale media din SUA, un fel de corcitura intre Antena3 si B1(are unele tactici similare cu A3 si ideologie in parte comuna cu B1 – exista in mod foarte probabil, zic eu, si o relatie “sursa->imitatori/copycats” cu Fox-ul ca sursa si posturile noastre autohtone pe post de imitatori/papagali/maimute). Si din ce scrie Pacepa in articolul ala de pe site-ul Fox-ului, vina pentru radicalizarea lumii islamice la adresa SUA(inclusiv pentru 9/11) este aruncata asupra rusilor si, prin asociere, si asupra serviciilor romanesti din perioada lui Ceasca care ar fi facut atunci niste servicii particulare rusilor.
  Ori consumatorii americani ai informatiilor furnizate de Fox nu sunt de regula renumiti pentru gradul ridicat de cultura sau inteligenta, asa ca unii dintre ei ar putea trece mental foarte rapid de la DIE de pe vremea lui Ceasca la serviciile romanesti in general(si din trecut si din prezent) sau chiar la romani in general. Iar pentru romani n-ar trebui sa le fie chiar indiferenta posibilitatea ca unii rednecks consumatori de Fox sa dea vina pe ei(fie si partial) pentru problemele pe care le tot au cu extremismul islamic – asa ca ar cam fi fost necesara o reactie la ce a declarat Pacepa, fie ca ea ar fi venit de la unul dintre fratii Roncea, de la vreun jurnalist ce lucreaza pentru unul dintre posturile “mogulilor” sau de la oricine altcineva.

  Si totusi, nimic pana acum… Sau poate n-am cautat eu suficient de atent..

 7. Nidhogg says:

  Am gasit in sfarsit cu goagalul ceva in blogosfera romaneasca ce are cat de cat legatura cu articolul ala de pe site-ul FoxNews:

  http://touretul.wordpress.com/2013/07/03/pacepa-e-mort/

  La peste 20 de ani distanță de bestseler-ul care l-a consacrat, plin de fabulații oficial recunoscute, generalul securist și-a amintit noi samavolnicii și de data aceasta implicând serviciile secrete ruse, după cum bine observa un comentator, Pacepa arătându-se mai degrabă expert în serviciile ruse decât cele românești. E o lectură fascinantă, plină de aiureli despre Adropov infestând Orientul Mijlociu cu Protocoalele Sionului, serviciile secrete ruse dând foc la biserici în SUA, și campania lui Obama semănând cu cea a lui Ceaușescu când îl blama pe Dej pentru toate nenorocirile României. Adică, Bush e tot dat cu zaharină, iar Obama e de porc pentru că a spus c-o să închidă Guantanamo, pentru că a spus că n-o să-i mai spioneze pe cetățenii americani, pentru că a spus că va retrage trupele din Orientul Mijlociu, pentru că a spus că va pune bățul pe bănci și corporațiile care nu plătesc taxe. Firește, Obama n-a făcut nimic din toate acestea, fiind un gogoman de acum notoriu, dar propaganda corporatistă continuă să-i dea la glezne ca nu cumva să iasă africanul din rând.

  Cartea a fost scrisă chipurile în colaborare cu un profesor universitar pe nume Ron Rychlak care a dat și interviuri în locul lui Pacepa, susținând că acesta nu poate fi contactat de presă pentru că se află într-un program federal de protecție. Ceea ce sună straniu, dat fiind faptul că în anii ’90 Mihai Pacepa a fost intervievat de către Lucia Hossu-Longin fără niciun fel de probleme.

  Numai ca bloggerul asta vad ca nu scrie nimic de rolul pe care Pacepa il atribuie serviciilor romanesti in toata povestea asta cu “Protocoalele”. Sa nu fi scris Pacepa despre aspectul asta in carte, ci doar in articolul de pe FoxNews? Mira-m-as..

 8. Nidhogg says:

  Ba uite ca totusi a scris si presa noastra ceva despre povestea asta. N-am cautat eu suficient:

  http://adevarul.ro/cultura/istorie/daily-mail-cartea-pacepa-dezvaluie-sadit-sovieticii-lumea-islamica-ura-americanilor-1_51cafe4dc7b855ff56cc09c9/index.html

  Mult mai șocant a fost faptul că Andropov a comandat traducerea în limba arabă a Protocoalelor Înțelepților Sionului, o broșură rusă de propagandă, care susținea că evreii plănuiau să pună stăpânire pe Europa și erau ajutați de americani în acest demers. Cartea a fost redactată de Piotr Ivanovici Rackovski, șeful poliției secrete a Rusiei Țariste, și a circulat la începutul secolului al XX-lea în Europa, promovând așa-zise planuri de dominație mondială întocmite de evrei. Pacepa susține astfel că Protocoalele Înțelepților Sionului au stat la baza filosofiei anti-semite a lui Hitler, deși multe studii independente axate pe analiza textului au ajuns la concluzia că este un fals. Chiar și așa, „mii de copii“ au fost distribuite în țările musulmane în anii ’70.

  În 1972, Direcția de Informații Externe (DIE), care se afla în subordinea generalului Pacepa, a primit de la KGB o traducere în limba arabă a Protocoalele Înțelepților Sionului alături de un material „documentar“ care „dovedea că America este o țară sionistă“. Acestuia i s-a ordonat să răspândească ambele materiale pe cât de discret cu putință în țările islamice, mai scrie „Daily Mail“. „În ultimii mei ani în România, în fiecare lună, DIE a distribuit mii de exemplare în zona de influență islamică. În întâlnirile pe care le-am avut cu omologii mei din serviciile secrete din Bulgaria și din Ungaria, am aflat că și ei trimiteau astfel de agenți de influență în propriile lor sfere de influență islamică“, scrie Pacepa în cartea sa.

  Concluzia lui Pacepa și a lui Rychlak este că actualul sentiment de ură resimțit în Orientul Mijlociu și în alte părți ale lumii față de SUA este rezultatul unor operațiuni clandestine sovietice, în care însuși Pacepa a fost implicat. „Dezinformarea lui Andropov a întors lumea islamică împotriva Statelor Unite și a aprins terorismul internațional care ne pune astăzi viețile în pericol“, mai afirmă cei doi autori.

  Oare cu ce impresie o ramane americanul de rand cand da cu nasul de declaratiile lui Pacepa privind DIE si “Protocoalele”?

  MR, tu ce parere ai de povestea asta?

 9. Nidhogg says:

  Apropo, ce scrie Pacepa acolo nu cam intra cumva in contradictie cu niste chestii scrise de Larry Watts in cartile lui(n-am citit din pacate cartile ci doar comentarii, plus un interviu al lui LW pe care l-am vazut la tv)?

  Sa fie doar o mare coincidenta faptul ca Pacepa a scos cartea asta tocmai acum, in aceeasi perioada in care Larry Watts si-a publicat si el cartile?

 10. Nidhogg says:

  Raspunsul lui Larry Watts la povestea lui Pacepa cu protocoalele:
  http://larrylwatts.blogspot.ro/2013/08/mr-pacepas-disinformation-ii-anti.html

Leave a Reply